Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Eifel weekend

Eifel weekend (06/06/20 - 07/06/20)

Algemene informatie

Het Eifelgebied ligt op de grens tussen Luxemburg en Duitsland. Wie dicht bij huis een weekendje of een paar uurtjes het stromende water op wil, moet zeker naar de Eifel. Een prachtig gebied met leuk wild water voor zowel de beginnende als gevorderde kajakker.
Enkele weken voor aanvang doen wij een vrijblijvend voorstel voor gezamenlijk verblijf en verzorging

De rivieren

In de Duitse Eifel en Luxemburg stromen fraaie riviertjes door een schitterend dal. Smalle wilde beken kronkelen tussen de dicht beboste hellingen. Een goede locatie om te kajakken, maar ook voor de wandelaar en de fietser is hier veel te beleven. Ook een eventuele alternatieve locatie in het Ruhrgebied is vaar technisch en landschappelijk verrassend mooi. Gecombineerd met peddelen op een wildwaterbaantje is dit bij uitstek een goede manier om veel te leren en volop te genieten. 

Niveaus

Niveau I - Voor de dappere beginner is de Eifel een spannend kajakgebied. De watertemperatuur is laag en in het voorjaar kan er zelfs nog wat sneeuw liggen. Dit maakt deze cursus alleen geschikt voor de dappere beginner die niet kleinzerig is en tegen een stootje kan.
Niveau II - Voor kajakkers die enige ervaring met wildwaterkajakken hebben is de Eifel in het voorjaar een leuk gebied om te varen. Op verschillende plekken kun je goed oefenen en je techniek verbeteren. Je zal versteld staan van de vele mogelijkheden die de rivieren in het Eifelgebied bieden.
Niveau III - Ook gevorderde wildwaterkajakkers kunnen in het voorjaar prima in de Eifel peddelen. Bij hogere waterstanden zullen zij daar zelfs erg in hun nopjes zijn. Op de verblokte beken komen je kajak technieken flink van pas.

Extra

Het verblijf kun jezelf regelen of wij doen daar een voorstel over
 Bij voldoende inschrijvingen gaan wij op zoek naar een passend groepsverblijf of we huren een of meer vakantiehuisjes of stacaravans. Dit krijg je een tot twee weken van te voren te horen. Je kunt dan natuurlijk ook zelf een hotel of andere accommodatie zoeken en er zijn verschillende campings in de buurt.
Wacht met reserveren van een accommodatie tot de locatie in de Ardennen / Eifel definitief is!
 
Voor meer informatie over deze cursus, zie de uitgebreide handleiding
 

Aantal personen:

Status

Data

Van 06/06/20
Tot 07/06/20

Cursusprijs

€ 227,-
min 5% of 10% vroegboekkorting

Doelgroep

Alle leeftijden

Niveaus

  • 1. Beginnende kajakker
  • 2. Enige kajakervaring
  • 3. Ruime kajakervaring