Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Eifel weekend

Eifel weekend (31/05/19 - 02/06/19)

Algemene informatie

Het Eifelgebied ligt op de grens tussen Luxemburg en Duitsland. Wie dicht bij huis een weekendje of een paar uurtjes het stromende water op wil, moet zeker naar de Eifel. Een prachtig gebied met leuk wild water voor zowel de beginnende als gevorderde kajakker.

De rivieren

In het Eifelgebied stromen fraaie riviertjes door een schitterend dal. Smalle wilde beken kronkelen tussen dichtbeboste hellingen. Een goede locatie om te kajakken, te wandelen of te fietsen.

Niveaus

Deze cursus is geschikt voor niveau I - II - III
Niveau I - Voor de dappere beginner is de Eifel een spannend kajakgebied. De watertemperatuur is laag en in het voorjaar kan er zelfs nog wat sneeuw liggen. Dit maakt deze cursus alleen geschikt voor de dappere beginner die niet kleinzerig is en tegen een stootje kan.

Niveau II - Voor kajakkers die enige ervaring met wildwaterkajakken hebben is de Eifel in het voorjaar een leuk gebied om te varen. Op verschillende plekken kun je goed oefenen en je techniek verbeteren. Je zal versteld staan van de vele mogelijkheden die de rivieren in het Eifelgebied bieden.
Niveau III - Ook gevorderde wildwaterkajakkers kunnen in het voorjaar prima in de Eifel peddelen. Bij hogere waterstanden zullen zij daar zelfs erg in hun nopjes zijn. Op de verblokte beken komen je kajak technieken flink van pas.

Extra

Het verblijf is op een camping of kan in huisjes, stacaravans of een groepshuis geregeld worden
Een tot twee weken voor aanvang van de cursus bekijken we de waterstanden en weersverwachting. We kiezen dan de meest geschikte rivieren en locatie. Ook geven op dat momment pas door op welke camping we gaan staan of doen een voorstel voor gezamelijk huren van vakantiehuisjes, stacaravans of een groepsverblijf. Je kunt uiteraard ook zelf een hotel of andere accommodatie zoeken. Wacht hier echter mee totdat de locatie definitief bekend is gemaakt.
 
 
Voor meer informatie over deze cursus, zie de uitgebreide handleiding
 

U kunt niet meer aanmelden.

Status

Data

Van 31/05/19
Tot 02/06/19

Cursusprijs

€ 220,-
min 5% of 10% vroegboekkorting

Doelgroep

Alle leeftijden

Niveaus

  • 1. Beginnende kajakker
  • 2. Enige kajakervaring
  • 3. Ruime kajakervaring