Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Bohinjka / Soca

Bohinjka / Soca (25/04/20 - 02/05/20)

Algemene informatie

Hoge spitse bergtoppen van de Julische Alpen liggen ingeklemd tussen de Italiaanse Dolomieten en de Oostenrijkse Alpen. De eerste drie dagen van de cursus varen we op de Bohinjka. De vierde dag verplaatsen we het kamp van Bohinjka naar de Soca. Een reis van zo’n anderhalf uur waarbij je door een prachtige omgeving rijdt. Bij de Soca zullen we de laatste drie dagen vertoeven en weer flink wat oefenen.
De Bohinjska is zonder groepstent/-keuken en met eigen vervoer van materiaal of gehuurd materiaal.
Neem je eigen kookgerei mee dan kunnen we gezamenlijk en vrijblijvend onder een dekzeiltje kokkerelle.

De rivieren

Bohinjka
De Bohinjka is in het voorjaar een afwisselende Alpenrivier met leuke verblokte passages. Tussen Bled en het meer van Bohinj ligt de indrukwekkende gorge Ukanc. De rivier ligt niet ver van de Soca en het water stroomt door een adembenemd mooie omgeving.
 
Soca
Het kristalheldere water van de Soca en de Koritnica is uniek in Europa. De rivieren staan bekend om hun ruige kloven met smalle watervallen en scherpe S-bochten.

Niveaus

Niveau I - II - De eerste drie dagen van deze cursus varen we op de Bohinjka. De Bohinjka is een rivier waar je als beginnende kajakker en als kajakker met enige ervaring zeer leuk kunt varen. De rivier zit vol oefenplekjes, keerwaters en mooie passages.
Niveau II - III - IV - Nadat we onszelf goed ingevaren hebben op de Bohinkja, verplaatsen we het basiskamp naar de Soca. In het voorjaar zijn daar de rivieren rijkelijk gevuld met water. De combinatie van snel stromend, turbulent wildwater en verblokte passages maakt deze locatie uitermate geschikt voor de kajakker met redelijke wildwaterervaring en de gevorderde wildwaterkajakker die van spelevaren houdt.
 
Voor meer informatie over deze cursus, zie de uitgebreide handleiding
 

Aantal personen:

Status

Data

Van 25/04/20
Tot 02/05/20

Cursusprijs

€ 536,-
min 5% of 10% vroegboekkorting

Doelgroep

Alle leeftijden

Niveaus

  • 1. Beginnende kajakker
  • 2. Enige kajakervaring
  • 3. Ruime kajakervaring
  • 4. Gevorderde kajakker