Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Ardennen weekend

Ardennen weekend (08/03/19 - 10/03/19)

Algemene informatie

Deze wildwaterkajakcursus is in de Ardennen van Luxemburg of België met als laagwater alternatief Duitsland. De cursus is geschikt voor jong en oud en heeft alle ingrediënten voor een geslaagde kajakvakantie of een weekeindje sportief er even tussenuit.

De rivieren

In de Belgische Ardennen en Luxemburg stromen fraaie riviertjes door een schitterend dal. Smalle wilde beken kronkelen tussen de dicht beboste hellingen. Een goede locatie om te kajakken, maar ook voor de wandelaar en de fietser is hier veel te beleven..

Niveaus

Deze cursus is geschikt voor niveau I - II - III
Niveau I - Voor jong en oud, een beginnerscursus in de Ardennen en is zeer geschikt voor wie op verantwoorde wijze en in een plezierige en ongedwongen sfeer wil kennismaken met het kajakken op wildwater.

Niveau II - De kajakker met enige ervaring kan in de Ardennen prima terecht om zijn/haar technieken te verbeteren of te perfectioneren en veel plezier te beleven aan het spelevaren op de riviertjes en wilde beken.
Niveau III - Voor een gevorderde kajakker die spektakel zoekt is de Ardennen eigenlijk alleen interessant als er veel water in de riviertjes staat. Wie echter op zoek is naar een gezellig en sportief weekendje peddelen en niet te hoge eisen aan het adrenalinegehalte stelt, kan zich ook zonder een hoge waterstand nog prima bij deze cursussen vermaken.

Extra

Het verblijf is op een camping of kan in huisjes, stacaravans of een groepshuis geregeld worden
Een tot twee weken voor aanvang van de cursus bekijken we de waterstanden en weersverwachting. We kiezen dan de meest geschikte rivieren en locatie. Ook geven op dat momment pas door op welke camping we gaan staan of doen een voorstel voor gezamelijk huren van vakantiehuisjes, stacaravans of een groepsverblijf. Je kunt uiteraard ook zelf een hotel of andere accommodatie zoeken. Wacht hier echter mee totdat de locatie definitief bekend is gemaakt.
 
 
Voor meer informatie over deze cursus, zie de uitgebreide handleiding
 

Aantal personen:

Status

Data

Van 08/03/19
Tot 10/03/19

Cursusprijs

€ 220,-
min 5% of 10% vroegboekkorting

Doelgroep

Alle leeftijden

Niveaus

  • 1. Beginnende kajakker
  • 2. Enige kajakervaring
  • 3. Ruime kajakervaring