Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Standaard of keuze kajak?

Standaard of keuze kajak?

Huur je een standaard kajak, dan zorgt Europagaai ervoor dat deze aansluit bij de cursus die je boekt, je niveau, je lengte en je gewicht. Heb je al vaker in een kajak gezeten en wil je eens een ander model kajak proberen, dan kun je kiezen voor een keuze kajak. Hieronder vindt je een lijst met de verschillende modellen waar uit je kunt kiezen. Van sommige modellen heeft Europagaai er maar enkele, wat betekend dat tijdig reserveren meer kans geeft op jou favoriete kajak want op is op.

Small - medium kajaks

Dagger - Mamba  7.6
De Mamba van Dagger bestaat sinds 2005 maar in 2013 hebben ze het model aangepast. De kajak heeft meer lengte en volume gekregen. Het model 7.6 is geschikt voor de gewichtsklasse 54-77 kg. Op het water is de kajak snel en makkelijk te sturen. Een beetje opkanten is al genoeg om hem op zijn kant te krijgen en zo strak een keer water in en uit te varen.
 
Zet - Veloc
De Veloc is een stabiele boot en makkelijk onder controle te houden op pittig wildwater. Hij is snel en vaart makkelijk door golven en walsen. Een fijne boot voor zowel technisch als volume water. De kajak is geschikt voor kajakkers in de gewichtsklasse 45-85 kg.
 
Jackson - Villain S
De Villain is geschikt voor kajakkers in de gewichtsklasse 45-82 kg. De kajak is stabiel, snel en comfortabel. Hij is makkelijk onder controle te houden en te draaien.
 
Pyranha - Burn S
De Burn S (model 2008) is geschikt voor kajakkers in de gewichtsklasse 45-70 kg. Het is een comfortabele kajak met strakke randen aan de onder-/zijkant wat je kan helpen om een keerwater strak in en uit te varen.
 

Medium - large kajaks

Dagger - Mamba  8.1
De Mamba van Dagger bestaat sinds 2005 en is in 2013 aangepast. De kajak heeft meer lengte en volume gekregen. Het model 8.1 is geschikt voor de gewichtsklasse 68-100kg. Op het water is de kajak snel en makkelijk te sturen. Een beetje opkanten is al genoeg om hem op zijn kant te krijgen en zo strak een keer water in en uit te kunnen varen.
 
Spade - Ace
De Ace van Spade is geschikt voor kajakkers in de gewichtsklasse 65-100 kg.
Het is een behoorlijk snelle kajak, zowel op vlakke stukken als wilde stukken rivier. Hij is goed onder controle te houden en stabiel. Het is een fijne boot zonder verassingen.
 
Zet - Raptor
De Raptor is een comfortabel wildwaterkajak geschikt voor kajakkers in de gewichtsklasse 65-120 kg. De kajak is snel en stabiel en zowel geschikt voor volume als technisch wildwater.
 
Pyranha - Burn M
De Burn M (model 2008) is geschikt voor kajakkers in de gewichtsklasse 55-100 kg. Het is een comfortabele kajak met strakke randen aan de onder-/zijkant wat je kan helpen om een keerwater strak in en uit te varen.
 

Andere medium kajaks zijn:

  • Bigdog - Force
  • Dagger - Nomad 8.5
  • Dagger - CFS
  • Jackson Karma

Large - extra large kajaks

Zet - Director
Deze robuuste comfortabele kajak is vooral een uitkomst voor langere kajakkers met een gewicht tussen de 80 en 120 kg. Hij is stabiel, snel en wendbaar. Voor een grote kajak is de Director behoorlijk licht. Hij vaart goed door walsen heen en is makkelijk op te kanten om zo keer waters mooi in en uit te kunnen varen. 
 
Jackson - Super Hero
De Super Hero is een boot met volume en is geschikt voor kajakkers in de gewichtsklasse 70-130 kg. Het is een relatief korte boot met veel volume boven op en aan de zijkant. Dit maakt dat hij stabiel is en snel draait.