Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Wildwaterkajakken - Gang van zaken

Wildwaterkajakken - Gang van zaken

Boekingsinformatie

Na je reservering ontvang je een document met uitgebreide informatie over de desbetreffende cursus. Alles wat je moet weten staat daar in dus lees deze goed!

Kortingen

Vroegboekkorting
Tijdig plaatsen van een boeking wordt door Europagaai zeer gewaardeerd. Je kunt je vast wel indenken dat onze instructeurs graag willen weten of ze ingedeeld kunnen worden.
Boek je tien weken voor de aankomstdag van deze cursus dan ontvang je 10% op de cursusprijs.
Boek je acht weken voor de aankomstdag van deze cursus dan ontvang je 5% op de cursusprijs.
 
Korting voor familie-inschrijvingen
Europagaai wil families die sportief op vakantie gaan heel graag ondersteunen door een extra korting te geven op deze cursus. Bij twee betalende familieleden, krijgt elk volgend minderjarig familielid tot 18 jaar 10% extra korting op de cursusprijs.

Korting bij meerdere boekingen van dezelfde persoon
Vanaf de derde boeking voor een weekcursus van eenzelfde persoon in hetzelfde jaar, ontvang je 20% korting op de cursusprijs van de goedkoopste cursus.

Aankomstdag

Op de aanvang dag van de cursus word je op het aangegeven tijdstip op de cursus verwacht. Dit tijdstip staat op de boeking en bijgevoegde informatie. Als iedereen gearriveerd is nemen de aanwezige instructeurs het plan van de cursus en allerlei praktische zaken door. Als je later arriveert, stellen we het op prijs dat je tijdig doorgeeft hoe laat je op de camping denkt aan te komen.
Voor de kampeerders is er een kampeerplek gereserveerd waarvan je op eigen kosten gebruik kunt maken. Het is de bedoeling dat je je bij aankomst aanmeldt bij de campingbaas en je tentje of ander kampeermiddel installeert. Als je een andere wijze van verblijf hebt geregeld, dan verwachten we je op het afgesproken tijdstip en locatie.

Verblijfskeuze

Het verblijf is niet bij de cursusprijs inbegrepen. Dikwijls is er gratis een basiskamp met tafels, banken, groepstent en keuken beschikbaar. Dit staat op je boekingsbevestiging omschreven. Mensen die voor het eerst komen en op een andere plek gaan staan hebben daar over het algemeen achteraf spijt van. Ons basiskamp is gezellig, vrijblijvend en met voldoende ruimte voor privacy.

Camping
We verblijven (tenzij anders staat vermeld) op een camping. Voor wie op de camping verblijft hebben wij een kampeerplek gereserveerd. Wil je eerder komen of langer blijven, of neem aanhang mee die niet met de cursus meedoen, dan is dat geen enkel probleem. We willen dit wel graag van te voren even weten.
 
Tenthuur (vanaf de aankomstdag t/m de laatste vaardag)
Je kunt je eigen kampeermiddel meebrengen of bij ons een tweepersoons koepeltentje reserveren. Dit is erg handig als je met iemand meerijdt of met het openbaar vervoer reist. Je hebt dan de beschikking over een tweepersoons tentje. Wanneer je alleen in een tentje gaat kamperen heb je volop de ruimte. Met twee personen is het wat krapper, maar hoeft slechts één persoon bij de boeking tenthuur te betalen.

Wel of geen basiskamp?
Of er wél of geen basiskamp is staat op je boekingsbevestiging en in de informatie omschreven. Het basiskamp van Europagaai staat voor alle deelnemers en instructeurs vrijblijvend en gratis ter beschikking. ’s Ochtends na het ontbijt is hier meestal het verzamelpunt en wordt het dagprogramma doorgenomen. In onze groepstent vind je tafels met banken en een volledige keukenuitrusting met bestek en serviesgoed. ’s Avonds kun je gezellig aanschuiven en op de camping een kampvuurtje maken. Om te overnachten kun je zelf een tentje of een ander kampeermiddel meebrengen of bij ons huren. Verder heb je een matje/luchtbed en een slaapzak met kussen nodig. Je verblijft op eigen kosten.
 
Hotelverzorging
Als je de voorkeur hebt voor een wat luxer verblijf dan kun je kiezen voor een hotel of vakantiehuisje. In de handleiding van iedere locatie vindt je de gegevens van het dichtstbijzijnde hotel van de desbetreffende locatie. We kunnen deze informatie ook van te voren sturen, of je kunt zelf met google op internet iets zoeken. Als je voor een hotelverblijf kiest, moet je er wel voor zorgen dat je elke ochtend op het basiskamp aanwezig bent om de dag door te nemen.

Maaltijden

Maaltijden zijn niet bij de cursusprijs inbegrepen tenzij anders staat vermeld.

Gezellig kokkerellen met de groep!
Is er op de cursus een basiskamp aanwezig dan kun je per dag bepalen of je gezamenlijk met de groep kookt en eet. Dit is geheel vrijblijvend. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om op jezelf te koken of uit eten te gaan.
 
Op de aankomstdag kan het diner voor je worden verzorgd. Hiervoor betaal je alleen de kosten van de proviand. De overige dagen bepaal je zelf of je in groepsverband wilt koken en eten. Als je niet (of slechts een enkele keer) met de groep wilt eten moet je zelf keukengerei meebrengen of je kunt uit eten gaan. Bij het plaatsen van een boeking kun je aangeven of je (al dan niet met partner of familie) meedoet met het koken in groepsverband.

Diner
Bij het gezamenlijk koken kun je samen met de andere deelnemers gebruik maken van ons basiskamp en de keukenuitrusting. We gaan (als iedereen dat wil) ook wel eens uit eten. In de naaste omgeving zijn uitstekende restaurantjes te vinden. Wil je een keer niét met groep eten, dan is dat geen enkel probleem. Elke dag overleggen we wat iedereen wil.

Ontbijt/lunch
's Ochtends wordt tijdens het ontbijt het dagprogramma doorgenomen. Daarom is het handig als het ontbijt en de lunchpakketjes gezamenlijk georganiseerd worden. Alle keukengerei is hiervoor aanwezig. Voor de proviand wordt er een gezamenlijk geldpotje gemaakt.

Vegetariërs
Ook vegetariërs kunnen aan het gezamenlijk koken deelnemen. Als je op het boekingsformulier aangeeft dat je vegetariër bent, kunnen we hier op de aankomstdag al rekening mee houden.

Voor jezelf koken
Als je op eigen gelegenheid wilt eten kun je met eigen keukengerei koken of uit eten gaan.

Materiaal

Waarom benodigde kajakmaterialen die bij ons gehuurd worden niet geannuleerd kunnen worden lees je hier. We maken gebruik van een eersteklas wildwateruitrusting bestaande uit een: wildwaterkajak, standaard peddel, safety jacket, spatzeil en wildwaterhelm. Het is ook mogelijk om een creeker of kajak naar keuze te huren. Kijk hier voor de mogelijkheden en de verhuurprijzen zijn als volgt:
 
  1 dag 2 dagen 3 dagen 4 dagen 5 dagen 6 dagen
Kajakhuur € 20,- € 34,- € 48,- € 60,- € 70,- € 78,-
Kajak keuze € 25,- € 43,- € 60,- € 74,- € 85,- € 93,-
Wetsuithuur € 10,- € 20,- € 27,- € 32,- € 35,- € 42,-

Een neopreen wetsuit is ten zeerste aan te raden. Bij het plaatsen van een boeking is het belangrijk dat je aangeeft welke confectiemaat je hebt. Als je je confectiemaat niet weet kun je deze bij elke kledingzaak opvragen. Als er geen confectiemaat wordt opgegeven kunnen wij niet garanderen dat er een juiste maat wetsuit beschikbaar is!

Maten van onze wetsuits zijn wat krapper dan normale confectiematen. Kies bij twijfel een maatje groter !!!
Herenmaten:   46 - 48 - 50 - 51 - 52 - 54 - 56 - 58 - 60
Damesmaten: 36 - 38 - 40 - 42 - 44 - 46 - 48
Kindermaten:  XXS - 159/172 - 146/158

Extra’s
Voor de echte kajakliefhebber is er de mogelijkheid om een vederlichte peddel bij ons te huren. Deze peddels zijn iets korter dan de standaardpeddel en hebben een andere draaiing van de bladen. Het materiaal is dun en kwetsbaar. Met deze professional peddel heeft de kenner echt iets goeds in handen. Een professional peddel kost erg veel geld. Je zult met deze peddel voorzichtiger moeten varen.

Een professional peddel huur je voor € 3,- extra per dag (€ 5,- als je geen materiaal hebt gehuurd). Je kunt de wens voor het huren van een professional peddel bij je boeking aan ons doorgeven. Je kunt ook ter plekke een professional peddel huren als deze nog beschikbaar is In beide gevallen betaal je bij aankomst op de cursus een borgsom van € 50,-.

De kajakuitrusting

Als je naar onze cursussen eigen materiaal meeneemt, ben je zelf verantwoordelijk voor de geschiktheid en de staat waarin het materiaal verkeert. Als een instructeur de eigen kajak niet voor jou geschikt vindt voor het soort of niveau wildwater waar op gevaren wordt, dan kun je (ter plekke) een kajak van ons huren (mits er een kajak beschikbaar is).

Freestyle tip
Zorg er voor dat je de juiste boot hebt voor het niveau van de cursus, het niveau van het wildwater en het niveau van je eigen vaardigheid. Een klein freestylebootje kan op pittig water al snel ongeschikt blijken te zijn. Als je een freestylebootje met de grootste moeite in de stroomversnellingen recht moet houden, heb je geen tijd om iets bij te leren. Ben je de gelukkige eigenaar van een freestylekajak en een wildwaterkajak, dan is het raadzaam om bij twijfel beide bootjes mee te nemen.

Wildwaterkajak
Een wildwaterkajak moet in de voor- en achterpunt voldoende drijfvermogen (luchtzakken) hebben, zodat de boot als die volgelopen is met de kuiprand boven water blijft drijven.
Aan de voor- en achterpunt moet een stevige greep of grijplus zitten.

Freestylekajak
Een freestylekajak moet in de achterpunt zoveel mogelijk drijfvermogen (luchtzakken of schuimblokken) hebben en als er ruimte is ook in de voorpunt.
Aan de voor- en achterpunt moet een stevige greep of grijplus zitten.

Peddel
Een peddel mag geen scherpe randen of uitstekende onderdelen aan de bladen hebben.

Spatzeil
Een spatzeil moet altijd voorzien zijn van een goede grijplus waarmee je het zeiltje kan lostrekken.

Zwemvest
Een zwemvest moet stevig zijn en goed passen. Het vest mag niet scheuren of van je lichaam afglijden als je aan de schouderbanden wordt opgetild. Als je een sleeplijn aan je vest hebt, moet er een deugdelijke panieksluiting zijn.

Helm
Een helm moet CE gekeurd zijn en goed op je hoofd passen.

Wetsuit
Een wetsuit dient niet alleen tegen de kou van het water, maar beschermt ook tegen het stoten tijdens een zwempartij en is erg nuttig als er passages beveiligd moet worden.

Neopreen schoenen
Stevig schoeisel is zeer belangrijk en moeten goed vast aan de voeten zitten. Tijdens een cursus moet er vaak over onbegaanbare oevers en rivierbeddingen worden gelopen en ook bij een zwempartij kunnen goede schoenen bescherming bieden.

Waterdichte zak of tonnetje
Voor een lunchpakket en andere spulletjes kun je het best zelf een waterdichte zak of tonnetje meebrengen. Onze waterdichte tonnen blijken vaak niet in de kleinere bootjes te passen.

Werplijn / River-knife / EHBO set / Deelbare peddel
Al deze zaken horen tot de standaard uitrusting van onze instructeurs. Heb je zelf het een en ander in je uitrusting, breng dat dan gerust mee.

Instructie

Je kunt rekenen op een intensieve begeleiding in kleine groepjes: één instructeur per vier tot zes deelnemers met maximaal 4 groepen per tocht. De groepen worden naar niveau ingedeeld. Wij hechten veel waarde aan persoonlijke begeleiding, opdat iedereen binnen de groep ook weer op zijn/haar niveau instructie krijgt. Dikwijls is er ook een visser (hulpinstructeur) aanwezig maar dit is niet standaard. Ga er in principe vanuit dat er alleen een instructeur aanwezig zal zijn.

Reis naar de cursusplaats

De reis naar en van de plaats waar de cursus is wordt niet door ons verzorgd, tenzij anders is vermeld. Wel kunnen wij bemiddelen bij het carpoolen en kun je via het forum van onze website zelf een lift zoeken of aanbieden. Ook kun je op deze site kijken of je gezamenlijk een auto of busje kunt huren. De reiskosten kun je dan onderling delen. Een aantal locaties is ook met de pendelbus, trein of per vliegtuig bereikbaar. Samen reizen is hierbij gezelliger en op het forum van onze website kun je hiervoor contact zoeken.

Op het forum van onze website kun je invullen of je met het openbaar vervoer gaat reizen. Als er meer deelnemers voor deze optie kiezen, kun je misschien samen reizen. Onze instructeurs kunnen, als dit van tevoren is afgesproken, tegen een vergoeding van de brandstofkosten, in één rit iedereen van het station ophalen.

Voor meer reisinformatie kijk je op: www.routenet.nl of www.autohuur.nl of www.vliegtickets.nl of www.nsinternationaal.nl of plannerint.b-rail.be.

Transfers ter plaatse

De transfers ter plaatse zijn niet bij de cursusprijs inbegrepen (tenzij anders is vermeld) en worden met vervoermiddelen van de deelnemers gedaan. Om het milieu te ontzien en de kosten te drukken, rijden we zoveel mogelijk met elkaar mee. De kosten voor de transfers kunnen onderling verrekend worden. Het van Europagaai gehuurde materiaal wordt door ons vervoerd. Als er nog ruimte is in onze bus/trailer kan ook het eigen materiaal van deelnemers ter plaatse door ons worden vervoerd.

Deelnemers die per openbaar vervoer reizen zoeken vaak een transferplaats tijdens de cursus. Deelnemers die eigen materiaal meenemen, zoeken soms vervoer of een transferplek voor hun kajak. Op het forum kun je aangeven of je een plek zoekt of aan te bieden hebt.

Transport van materiaal

Europagaai materiaaltransport
Voor het vervoer van materiaal hebben wij op elke cursus een bus of auto met trailer beschikbaar. Wij kunnen géén passagiers meenemen, tenzij dit van tevoren afgesproken is.

Als je materiaal bij ons huurt, verzorgen wij tijdens de cursus ook het transport hiervan. Wie eigen materiaal meebrengt dient in principe zelf voor het transport te zorgen. Hebben wij echter nog ruimte over, dan kun je aan de instructeurs vragen of ze ook jouw materiaal willen vervoeren.

N.B. Zorg dat je op het juiste niveau kan varen!
Op sommige locaties worden er cursussen voor meerdere niveaus aangeboden. Om er voor te zorgen dat je niet in een groepje beneden je niveau terecht komt is het volgende zeer belangrijk.

Met name beginners en kajakkers die enige ervaring hebben huren materiaal van Europagaai. Gevorderden nemen vaak eigen materiaal mee. Het transport van Europagaai is daardoor meestal gekoppeld aan de groep met het laagste niveau. Kajakkers die voor een hoger niveau inschrijven moeten er rekening mee houden dat -indien zij geen mogelijkheid hebben om zelf het materiaal te transporteren- gebonden zijn aan het transport van Europagaai, dus ook aan de groep met het laagste niveau.

Regel het materiaaltransport van tevoren!

Gevorderden die géén eigen vervoer hebben doen er verstandig aan om via het Forum op onze website een transportplek te zoeken. Gevorderden die een vervoersplekje voor een andere gevorderde deelnemer en zijn/haar materiaal beschikbaar hebben kunnen met een berichtje op Forum een medekajakker heel erg blij maken.

Tips om mee te nemen

  • Schoeisel voor in het water (bijv. surfschoentjes of gymschoenen), moeten stevig en vastgebonden aan de voeten zitten. Elastiekschoentjes zonder veter, clip of rits zijn niet geschikt!
  • Wetsuit met jasje (bij ons te huur).
  • Anorak en thermo ondergoed zijn niet per sé noodzakelijk, maar wel comfortabeler dan het wetsuitjasje.
  • Brildragers raden wij een koordje, brilelastiek of daglenzen aan.
  • Lenzendragers kunnen het beste daglenzen dragen.
  • Volleybal-kniebeschermers en fietshandschoentjes (blaren) zijn geen must, maar kunnen in sommige gevallen wel handig zijn. Zo ook een neopreen afslankband (te koop voor ca € 8.- bij o.a. Perry-Sport). Handig voor kinderen en zeer slanke mensen waarbij een maatje S spatzeil te wijd zit.
  • Papieren zoals paspoort, rijbewijs, verzekering en deze handleiding.
  • Identiteitskaart of paspoort.
  • Eigen kampeermateriaal zoals tent (deze kun je ook bij ons huren), slaapmatje, slaapzak, zaklamp.

Verzekeringen

Ziektekostenverzekering
Het is verstandig om bij je ziektekostenverzekering een pasje aan te vragen dat in alle EU landen gebruikt kan worden. Dit pasje is gratis maar moet wel apart aangevraagd worden. Een standaard pasje is namelijk alleen in Nederland geldig!

Reis-/annuleringverzekering
Je dient een passende verzekering af te sluiten waarbij de risico verhogende elementen van deze actieve vakantie reis en wildwater kajakcursus wordt gedekt. Heb je een doorlopende reis-/annuleringverzekering dan dien je te controleren of risico verhogende actieve vakanties mee verzekerd zijn.
 
Heb je nog geen verzekering? Sluit hier een verzekering af.
Bij voldoende inschrijvingen kleurt de cursus in de kalender oranje. Schrijf je tijdig in !!!