Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Voorjaarsvakantie boeken

Voorjaarsvakantie boeken

Voor het boeken van een voorjaarsvakantie ben je hier op het goede adres
 

Een sportieve voorjaarsvakantie boeken

  • In het voorjaar vullen de meeste rivieren in Europa zich met bruisend smeltwater. Dit zorgt voor een goede waterstand. Samen met een heerlijk voorjaarszonnetje zijn dit de meest ideale omstandigheden voor een kajakcursus op wildwater, die je via onze website kunt boeken. Op het water varen we in kleine groepjes van niet meer dan zes personen per instructeur. De afstanden die gepeddeld worden zijn om en nabij de 12 kilometer. Dit is niet heel veel, maar door het vele oefenen en spelen doen we daar de hele dag over. Daardoor kun jezelf dus ook bepalen hoe intensief jouw kajakvakantie in het voorjaar gaat worden.
  • Tussen de middag verorberen we het lunchpakketje dat we 's ochtend op het basiskamp hebben klaargemaakt. Als je bij ons een voorjaarsvakantie  gaat boeken kun je aangeven of je met het gezamenlijk koken mee doet. Ons basiskamp met groepskeuken staat hiervoor geheel vrijblijvend en gratis voor de groep en de instructeurs ter beschikking. Als je een keer op jezelf wil koken of uit eten gaat is dat geen enkel probleem.
  • Het reizen naar de voorjaarsvakantiebestemming gaat met eigen vervoer van de deelnemers. Dit geldt ook voor de transfers naar de in- en uitstappunten aan de rivier. Europagaai zorgt echter voor het transport van het gehuurde materiaal.
  • Op het forum van deze website is een carpoolsite. Hierop kun je aangeven voor welke voorjaarsvakantie je wil boeken en een carpool plek zoekt of aanbied. Samen reizen is gezelliger, praktischer en goedkoper!
 
Mei_voorjaarsvakantie_boeken_1   Mei_voorjaarsvakantie_boeken_2
 

Wie kunnen er voor onze actieve voorjaarsvakanties boeken?

Volwassenen maar ook families met jongeren vanaf 14 jaar kunnen voor een actieve voorjaarsvakantie boeken (in overleg en onder begeleiding is vanaf 12 jaar soms ook mogelijk). Dat je bij zo een bruisende vakantie in het voorjaar moet kunnen zwemmen is vrij logisch. Verder moet je gezond zijn en een portie lef en doorzettingsvermogen hebben. Bij wildwaterkajakken gaat het niet zozeer om kracht maar meer om behendigheid en souplesse.  Jong en oud, iedereen kan bij Europagaai een voorjaarsvakantie boeken.
Een overzicht van de gemiddelde leeftijden van deelnemers aan onze vakanties.
Voorjaarsvakantie boeken in de leeftijd 10 tot 16 jaar 13,3%
Voorjaarsvakantie boeken in de leeftijd 17 tot 19 jaar 8,1 %
Voorjaarsvakantie boeken in de leeftijd 20 tot 24 jaar 10,4 %
Voorjaarsvakantie boeken in de leeftijd 25 tot 34 jaar 21,5 %
Voorjaarsvakantie boeken in de leeftijd 35 tot 44 jaar 23 %
Voorjaarsvakantie boeken in de leeftijd 45 tot 54 jaar 17,8 %
Voorjaarsvakantie boeken in de leeftijd 55 tot 59 jaar 4,4 %
Voorjaarsvakantie boeken in de leeftijd 60+ 1,5 %
 
Mei_voorjaarsvakantie_boeken_3   Mei_voorjaarsvakantie_boeken_1
 

Wordt het kamperen of wil je een luxere voorjaarsvakantie boeken

Over het algemeen worden onze voorjaarsvakanties vanuit een basiskamp die op een camping is gelegen geregeld. Je verblijft op eigen kosten en met een eigen kampeermiddel of in een nabij gelegen hotel, appartement, huisje of stacaravan. Ons basiskamp met groepskeuken kan door zowel deelnemers als de instructeurs gratis worden gebruikt. Of je hier aan mee wil doen kun je bij het boeken van een voorjaarsvakantie aangeven. Meestal wordt er een proviandpotje gemaakt en gaat iedereen in groepjes een keertje boodschappen doen en koken. Op de dag van aankomst koken de instructeurs! Met vegetarisch koken en allergieën wordt rekening gehouden. Ook aanhang die  mee wil eten is geen enkel probleem maar dit moet wel bij het boeken van een voorjaarsvakantie worden gemeld.
Voor de weekenden in de Benelux en Duitsland boeken we meestal huisjes of een groepshuis en staan we in de voorjaarsvakantie niet op een camping.
 
Een Europagaai voorjaarsvakantie is gezellig, veilig en goed georganiseerd en heeft heel veel vrijheid voor individuele wensen en initiatieven.
 
Tent huur boeken
Heb je geen eigen tent? Wij bieden de mogelijkheid om bij ons een tent te boeken zodat je in de voorjaarsvakantie goed onder dak zit. Er zijn grote- en kleine tenten.
Als je een voorjaarsvakantie gaat boeken zie je de huurprijzen en kun je bij het plaatsen van een boeking meteen je voorkeur opgeven.
 
Mei_voorjaarsvakantie_boeken_5   Mei_voorjaarsvakantie_boeken_1
 

Na het boeken van een voorjaarsvakantie ontvang je de route en reisgegevens

In principe komen de deelnemers die een voorjaarsvakantie boeken met eigen vervoer naar de voorjaarsvakantiebestemming. Het gehuurde materiaal wordt door ons vervoerd maar het transfer van personen naar de in- en uitstappunten wordt met auto's van deelnemers geregeld. Via onze carpoolsite kun je eventueel een lift zoeken of aanbieden als je gezamenlijk wilt reizen en de kosten wil delen. Dit kan gezelliger zijn en is goed voor de vakantieportemonnee.
 
   
 
 

Wat is er tijdens de voorjaarsvakantie nog meer te doen?

In de informatie die je na het boeken van een voorjaarsvakantie ontvangt staan verschillende uitstapjes en bezienswaardigheden omschreven. Ook de instructeurs kunnen je hierover veel vertellen. Op de rustdag en/of als je langer verblijft hoef je jezelf niet te vervelen. Klimmen, abseilen, canyoningen, parapenten en via ferrata zijn slechts een paar voorbeelden die je ter plekke bij de lokale bedrijven kunt boeken. Naast bezienswaardigheden zijn er in de naaste omgeving meestal ook zwembaden, maneges, tennisbanen en andere sportlocaties te vinden. Wil je jouw sportieve voorjaarsvakantie verder uitbreiden met nog meer leuke actie en activiteiten? Er is keuze in overvloed en in de voorjaarsvakantie is er veel geopend om te boeken.
 
Mei_voorjaarsvakantie_boeken_1   Mei_voorjaarsvakantie_boeken_8

In welke landen kun je voor een voorjaarsvakantie boeken?

Ieder jaar bieden wij een afwisselend voorjaarsprogramma welke het beste bekeken kan worden in de kalender van deze website.
 
Wij hebben actieve voorjaarsvakantie in Frankrijk in de regio's Pyrénées-Atlantiques, Midi-Pyrénées, Rhône-Alpes, Auvergne en ook de Hautes-Alpes is een goede locatie voor een zuid Frankrijk vakantie. In Spanje zijn we met wildwaterkajakken actief op de Noquera Pallaresa en bij de vakanties Slovenië op de Soca, Bohinjka en de Koritnica. Verder varen we op de wildwaterrivieren de Sesia, Isarco, Rienza, Ahr en nog wat zijbeken in Italië en In Oostenrijk en Zwitserland zijn de mogelijkheden te veel om op te noemen. Voor een echte outdoor vakantie kies je natuurlijk voor een vakantie in België. Kajakken op de wildbeken is echt outdoor Ardennen. Ook in de Ardennen en Eifel van Luxemburg en Duitsland is veel te beleven. Eigenlijk is dit gebied nog meer geschikt voor een heerlijk vakantieweekend. Doordat de meeste kans op een goede waterstand in het voorjaar is kun je deze locaties het beste als voorjaarsvakantie boeken.
 
Mei_voorjaarsvakantie_boeken_9   Mei_voorjaarsvakantie_boeken_10

Overzicht voorjaarsvakanties