Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Sportvakantie vakanties

Sportvakantie vakanties

Actieve sportvakanties voor volwassenen en jongeren die van een watersportvakantie houden
Gezellige sportvakanties van Europagaai mag je niet missen! Een groepsvakantie met individuele aandacht en een ongedwongen sfeer en voor alle leeftijden. Tijdens onze sportvakanties leer je de fijnen kneepjes van het wildwaterkajakken. Je moet dus kunnen zwemmen en van water houden als je aan een van onze sportvakanties mee wil doen. Hoe intensief en sportief je het wil hebben bepaal jezelf. De stukken die we varen zouden in ca. 2 uur tijd afgevaren kunnen worden. Omdat we echter gaan oefenen, leren en spelen, zijn we de hele dag bezig. Wil je het rustig aan doen dan oefen je wat minder en ben je onvermoeibaar dan oefen je wat meer. Dat je bij onze watersportvakanties grenzen kunt verleggen staat vast, maar is niet verplicht. Wordt de adrenaline kick je bij een pittige passage te veel, dan kun je die passage ook omdragen. Niets moet en er kan heel veel!
 
  
 

Ben jij geschikt voor EP actieve sportvakanties?

Onze sportvakanties zijn geschikt voor sportieve volwassenen die kunnen zwemmen, maar vanaf veertien jaar kan je al mee. Ben je jonger dan veertien dan is deelname alleen na overleg met je ouders of voogd mogelijk. Minderjarige deelnemers kunnen zo en zo alleen onder begeleiding van een volwassene mee doen. Het is niet per se noodzakelijk dat een begeleidende volwassenen aan de cursus mee doet! Op onze sportvakanties zien we stelletjes, alleenstaande, vriendengroepjes en families mee doen. De verhouding mannen en vrouwen ligt respectievelijk op 60% en 40%. Dat je een stoere bink en spierballen moet hebben dat is een fabel. Soepelheid en een sportieve instelling zijn belangrijker.   Regelmatig zijn er ook deelnemertjes jonger dan veertien jaar. Voordat die mogen inschrijven willen wij graag eerst in contact komen met hun ouders of voogd zodat het duidelijk wordt of de gekozen actieve vakantie geschikt is. Hieronder volgt de gemiddelde leeftijden van onze deelnemers aan een:
Europagaai actieve sportvakanties - 10 tot 16 jaar 13,3%
Europagaai actieve sportvakanties - 17 tot 19 jaar 8,1 %
Europagaai actieve sportvakanties - 20 tot 24 jaar 10,4 %
Europagaai actieve sportvakanties - 25 tot 34 jaar 21,5 %
Europagaai actieve sportvakanties - 35 tot 44 jaar 23 %
Europagaai actieve sportvakanties - 45 tot 54 jaar 17,8 %
Europagaai actieve sportvakanties - 55 tot 59 jaar 4,4 %
Europagaai actieve sportvakanties - 60+ 1,5 %
 
  
 

Sport en kampeer vakantie of meer luxe?

Vanuit een kampement met een groepskeuken organiseren wij vanaf campings onze sportvakanties. Als sportieve deelnemer kun je met eigen kampeermiddel bij ons kampement of elders op de camping staan. Wil je een luxere sportvakantie dan kun je in de nabije omgeving een hotel, appartement of huisje huren. Dikwijls zijn er stacaravans, huisjes of appartementen op de campings waar ons kampement staat te huur. Wordt een sportvakantie niet vanuit een basiskampement geregeld, dan staat dat expliciet bij de cursus omschreven. Het bereiden van de maaltijden kan gezamenlijk in onze groepskeuken. Dit is geheel gratis en ter plekke wordt er voor het inkopen van proviand een gezamenlijke pot gemaakt. Je kunt echter ook op jezelf koken of uit eten gaan. Dit kun je per dag bepalen. Omdat de instructeurs meestal op de dag van aankomst koken en daarvoor proviand moeten inslaan, vragen we je om bij het reserveren van een sportvakantie aan te geven of je met gezamenlijk koken meedoet. Ook als je voor een luxere verblijfsoptie  kiest kun je met het gezamenlijke koken meedoen. Vegetarisch of een voedseldieet is geen enkel probleem en ook aanhang kan met het gezamenlijke koken mee doen.
  • Bij het ontbijt maken we een lunchpakket voor 's middags in het zonnetje aan de rivier.
  • Na het varen haalt de kookploeg boodschappen en verzorgd het avondeten.
  • Meestal heeft ieder kookploegje slechts 1 keer kookdienst!
 
Tent huur
Heb je geen geschikt kampeermiddel of vindt je het vervelend om deze mee te sjouwen, bij het plaatsen van de sportvakantieboeking kun je aangeven of je bij ons ook een tent wil huren. We hebben goedkope kleine tentjes of wat grotere tenten die iets meer kosten.
 
  
 

De reis naar de sportvakantielocatie

De meeste deelnemers komen met eigen vervoer naar de sportvakantielocatie. Voor mensen die de reiskosten willen delen en/of het gezelliger vinden om samen te reizen hebben wij een speciaal carpoolforum op de website staan. Al onze sportvakantielocaties zijn echter ook met openbaarvervoer bereikbaar. Onze instructeurs kunnen je tegen betaling van de brandstofkosten ophalen van het station en kom je met het vliegtuig dan is een auto huren aan te raden. Ter plekke wordt het vervoer naar de in- en uitstappunten bij de rivier met auto's van deelnemers geregeld. We rijden het liefst met zo min mogelijk auto's en het transport van de gehuurde materialen wordt door ons verzorgd.
 
   
 

Wat kun je tijdens een actieve sportvakantie nog meer doen?

Als je een sportvakantie boekt waarin ook een rustdag zit dan kun je op die rustdag ook andere sporten beleven. Het kan natuurlijk ook een idee zijn om je sportvakantie uit te breiden met een extra verblijf op de camping. Je moet er dan wel rekening mee houden dat je tijdens dat extra verblijf geheel selfsupporting moet zijn. Een paar leuke ideeën die je op de meeste sportvakantielocaties zou kunnen ondernemen zijn: klimmen, abseilen, canyoningen, via ferrata, parapenten, zwemmen, tennissen, tennisbanen, paardrijden, raften, en mountainbiken.
 
  

In welke landen bieden wij actieve sportvakanties aan?

Wij hebben actieve sportvakanties in Frankrijk in de regio's Pyrénées-Atlantiques, Midi-Pyrénées, Rhône-Alpes, Auvergne en ook de Hautes-Alpes is een goede locatie voor een actieve sportvakantie. In Spanje zijn we met wildwaterkajakken actief op de Noquera Pallaresa en bij de vakanties Slovenië op de Soca, Bohinjka en de Koritnica. Verder varen we op de wildwaterrivieren de Sesia, Isarco, Rienza, Ahr en nog wat zijbeken in Italie en In Oostenrijk en Zwitserland zijn de mogelijkheden te veel om op te noemen. Voor een echte outdoor vakantie kies je natuurlijk voor een vakantie in België. Kajakken op de wildbeken is echt outdoor Ardennen. Ook in de Ardennen en Eifel van Luxemburg en Duitsland is veel te beleven. Eigenlijk is dit gebied nog meer geschikt voor een heerlijk vakantie weekend. Doordat de meeste kans op een goede waterstand in het voorjaar en najaar is kun je deze locaties het beste als voorjaarsvakantie boeken of als herfstvakantie boeken. Ook kun je leuke vakanties in de meivakantie boeken,
 
  

Hier is een overzicht van onze sportieve actieve sportvakanties