Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Outdoorvakantie

Outdoorvakantie

Outdoor vakanties wildwaterkanoën in de Ardennen, Alpen en Pyreneeën

Een echte outdoor vakantie beleef je in een kano op een wilde rivier. Voor een wildwaterkajak outdoor-vakantie hoef je niet per se stoer te zijn en spierballen te hebben. Souplesse en doorzettingsvermogen zijn wel een vereiste en je moet uiteraard kunnen zwemmen. Dat je bij een echte outdoor-vakantie fysieke inspanning moet leveren is wel duidelijk. Toch kun je bij onze outdoor kajakvakanties zelf bepalen hoe intensief het wordt, We peddelen namelijk ongeveer 10 km per dag. Dat is niet veel. Omdat we flink gaan oefenen en spelen zijn we de hele dag op het water bezig. Gaande weg zal je zien dat je steeds meer controle over je kajak krijgt en daardoor ook steeds zwaardere wildwatertrajecten kunt varen. Een outdoor-vakantie bij ons op het wilde water is geschikt voor volwassenen en jongeren vanaf 14 jaar. In overleg is jonger dan 14 jaar soms ook mogelijk! Je kunt voor een 1-daagse, 2-daagse of 3-daagse outdoor-vakantie boeken, maar een 5- of 6-daagse outdoor-vakanties is ook mogelijk. Sommige outdoor-vakanties van een week hebben een rustdag. Je kunt dan relaxen of andere actieve buitensporten beoefenen.
 
  
 

Outdoor Ardennen in België en outdoor vakanties in Duitsland, Luxemburg, Frankrijk of Slovenië

Wij selecteerde de mooiste locaties voor een wildwater outdoor-vakantie. Met jaren lang ervaring mag je het beste verwachten. Europagaai is sinds 1979 een van de eerste outdoor sportbedrijven gespecialiseerd in wildwaterkajakken. Veiligheid, gezelligheid, een ongedwongen sfeer en een goeie leerzame kajakcursus vinden wij belangrijk. Daarom werken wij met outdoor instructeurs die speciaal zijn opgeleid tot wildwaterexperts. In de lijst met locaties van outdoor-vakanties die hierna volgt staan ook niveaus omschreven. Deze niveaus hebben betrekking op kajakervaring welke je hier kunt lezen.
 

I is beginner en V is een zeer ervaren wildwater kajakker

- outdoor vakanties Nederland - brandingkajakken - I / II / III
- outdoor vakanties Nederland - Hardenberg - I
- outdoor vakanties België - Ardennen - I / II / III
- outdoor vakanties Ardennen - Luxemburg I / II / III
- outdoor vakanties Eifel - Duitsland I / II / III
- outdoor vakanties Frankrijk - Huningen II / III
- outdoor vakanties Frankrijk - Franse Alpen I / II / III / IV
- outdoor vakanties Frankrijk - Franse Pyreneeën I / II
- outdoor vakanties Frankrijk - Auvergne Tarn en Allier I / II
- outdoor vakanties Frankrijk - Rhône Alps I / II / III
- outdoor vakanties Spanje - Spaanse Pyreneeën III
- outdoor vakanties Zwitserland II / III / IV / V
- outdoor vakanties Oostenrijk II / III / IV / V
- outdoor vakanties Italië II - III / IV / V
- outdoor vakanties Slovenië I - II - III - IV
- outdoor vakanties Nepal - expedities - I / II / III / IV / V / VI
- outdoor vakanties Europa - specials - III / IV / V
 
  
 

Outdoor vakantie accommodaties en campings

Tenzij anders op de website staat omschreven, worden de Europagaai outdoor-vakanties vanuit een basiskampement op campings geregeld. De deelnemers komen met eigen kampeerspullen of kunnen bij ons een tent huren. Het is echter ook mogelijk om zelf een luxer verblijf te regelen. In de omgeving van al onze locaties zijn hotels, pensions en vakantiehuisjes of appartementen te vinden. Sommige outdoor campings verhuren zelf huisjes, appartementen of stacaravans. Ons basiskamp bestaat uit een groepstent met keukenuitrusting en is gratis te gebruiken door de deelnemers en instructeurs. Ook familie of aanhang die niet meedoen met de kajakcursus kunnen aanschuiven. Voor gezamenlijke boodschappen wordt er een proviand potje gemaakt en met vegetariërs en voedselallergieën wordt rekening gehouden. Op de aankomst dag koken de instructeurs. Daarom willen we bij het plaatsen van een boeking voor een outdoorvakantie graag weten of je met het gezamenlijke koken en eten mee doet. Wil je echter een keer op jezelf eten of uit eten gaan dan is dat geen enkel probleem. 
 
  
 

Wie gaan er een outdoor vakantie boeken?

Buitensport en outdoorvakantie horen bij elkaar. Iedereen die tijdens een outdoor-vakantie actie, spanning en sensatie zoekt is geschikt voor een Europagaai cursus wildwaterkajakken. Individueel, vrienden, families en ook stelletjes kunnen bij ons een outdoor kajakvakantie boeken. 80% van onze deelnemers zijn volwassenen waarvan 15% boven de vijftig jaar. 20% zijn jongeren. Je moet minimaal veertien jaar zijn maar in overleg is op sommige locaties ook jonger mogelijk. Negen jaar is daarbij de jongste leeftijd en dat is geen uitzondering. Minderjarigen kunnen alleen onder begeleiding van een volwassenen meedoen. Het is echter niet per se noodzakelijk dat een begeleidende volwassenen zelf aan de outdoor kajakvakantie deel neemt. De verhouding mannen en vrouwen is respectievelijk 60% en 40%. Nog meer cijfers! Ongeveer 30% van de deelnemers aan onze outdoor-vakanties zijn nieuwe klanten, dus ca. 70% van de deelnemers zijn regelmatig terugkerende klanten die een outdoor-vakantie boeken.
 
  
 

Hoe kom je naar de locatie van de outdoor vakantie?

Je reist op eigen gelegenheid naar de locatie van de outdoor-vakantie die je geboekt hebt. Op ons carpool forum kun je eventueel medereizigers zoeken en een carpool plek vinden of aanbieden. Samen reizen kan een stuk gezelliger zijn en je kunt de reiskosten delen. Vrijwel alle Europagaai outdoor-vakanties zijn prima met openbaarvervoer bereikbaar. Als je met de trein reist kunnen onze instructeurs je tegen vergoeding van de brandstofkosten van het station ophalen. Kom je met het vliegtuig dan is het verstandig om ter plekke een auto te huren. Ook he vervoer naar de in- en uitstappunten aan de rivier wordt met de auto's van de deelnemers gedaan. Wij verzorgen het transport van het gehuurde materiaal. Om het milieu te ontzien rijden we ter plekke het liefst met zo  in mogelijk auto's en kunnen de deelnemers zoveel mogelijk met elkaar mee rijden.
 
   
 

Een outdoor vakanties in Nederland boeken! 

Wie in Nederland blijft en een invulling voor een outdoor-vakantie zoekt zou kunnen gaan brandingkajakken. Europagaai heeft een eigen strandpaviljoen op het outdoorstrand Hargen aan Zee in Schoorl. Dit is de ideale locatie om te gaan brandingkajakken, maar je kunt er nog veel meer activiteiten doen. Surf naar de website:
 
  

Onderaan een overzicht van onze outdoor vakanties die je kunt boeken

 • Actieve outdoor vakanties voor volwassenen en jongeren die van wildwater houden
  Outdoor vakanties van Europagaai mag je niet missen! Een outdoor (buitensport) vakantie met individuele aandacht en een ongedwongen sfeer en voor alle leeftijden. Tijdens onze outdoor vakanties leer je de fijnen kneepjes van het wildwaterkajakken. Je moet dus kunnen zwemmen en van water houden als je aan een van onze outdoor vakanties mee wil doen. Hoe intensief en sportief je het wil hebben bepaal jezelf. De stukken die we varen zouden in ca. 2 uur tijd afgevaren kunnen worden. Omdat we echter gaan oefenen, leren en spelen, zijn we de hele dag bezig. Wil je het rustig aan doen dan oefen je wat minder en ben je onvermoeibaar dan oefen je wat meer. Dat je bij een outdoor vakantie grenzen kunt verleggen staat vast, maar is niet verplicht. Wordt de adrenaline kick je bij een pittige passage te veel, dan kun je die passage ook omdragen. Niets moet en er kan heel veel!
   
     
   

  Ben jij geschikt voor een outdoor vakantie met Europagaai?

  Onze outdoor vakanties zijn geschikt voor sportieve volwassenen die kunnen zwemmen, maar vanaf veertien jaar kan je al mee. Ben je jonger dan veertien dan is deelname alleen na overleg met je ouders of voogd mogelijk. Minderjarige deelnemers kunnen zo en zo alleen onder begeleiding van een volwassene mee doen. Het is niet per se noodzakelijk dat een begeleidende volwassenen aan de cursus mee doet. Voor onze outdoor vakanties boeken stelletjes, alleenstaande, vriendengroepjes en families. De verhouding mannen en vrouwen ligt respectievelijk op 60% en 40%. Dat je een stoere bink en spierballen moet hebben dat is een fabel. Soepelheid en een sportieve instelling zijn belangrijker.   Regelmatig zijn er ook deelnemertjes jonger dan veertien jaar. Voordat die mogen inschrijven willen wij graag eerst in contact komen met hun ouders of voogd zodat het duidelijk wordt of de gekozen outdoor vakantie geschikt is. Hieronder volgt de gemiddelde leeftijden van onze deelnemers aan een:
  Outdoorvakantie boeken van - 10 tot 16 jaar 13,3%
  Outdoorvakantie boeken van  - 17 tot 19 jaar 8,1 %
  Outdoorvakantie boeken van  - 20 tot 24 jaar 10,4 %
  Outdoorvakantie boeken van  - 25 tot 34 jaar 21,5 %
  Outdoorvakantie boeken van 35 tot 44 jaar 23 %
  Outdoorvakantie boeken van  - 45 tot 54 jaar 17,8 %
  Outdoorvakantie boeken van  - 55 tot 59 jaar 4,4 %
  Outdoorvakantie boeken van 60+ 1,5 %
   
     
   

  Wordt het een outdoor kampeervakantie of ga je voor meer luxe boeken?

  Vanuit een kampement met een groepskeuken organiseren wij vanaf campings onze outdoor vakanties. Als sportieve outdoor-deelnemer kun je met eigen kampeermiddel bij ons kampement of elders op de camping staan. Wil je een luxere outdoor vakantie dan kun je in de nabije omgeving een hotel, appartement of huisje huren. Dikwijls zijn er stacaravans, huisjes of appartementen op de campings waar ons kampement staat te huur. Wordt een outdoor vakantie niet vanuit een basiskampement geregeld, dan staat dat expliciet bij de cursus omschreven. Het bereiden van de maaltijden kan gezamenlijk in onze groepskeuken. Dit is geheel gratis en ter plekke wordt er voor het inkopen van proviand een gezamenlijke pot gemaakt. Je kunt echter ook op jezelf koken of uit eten gaan. Dit kun je per dag bepalen. Omdat de instructeurs meestal op de dag van aankomst koken en daarvoor proviand moeten inslaan, vragen we je om bij het boeken van een outdoor vakantie aan te geven of je met gezamenlijk koken meedoet. Ook als je voor een luxere verblijfsoptie  kiest kun je met het gezamenlijke koken meedoen. Vegetarisch of een voedseldieet is geen enkel probleem en ook aanhang kan met het gezamenlijke koken mee doen.
  • Bij het ontbijt maken we een lunchpakket voor 's middags in het zonnetje aan de rivier.
  • Na het varen haalt de kookploeg boodschappen en verzorgd het avondeten.
  • Meestal heeft ieder kookploegje slechts 1 keer kookdienst!
   
  Boek en  huur een Tent
  Heb je geen geschikt kampeermiddel of vindt je het vervelend om deze mee te sjouwen, bij het plaatsen van een boeking voor een outdoor vakantie kun je aangeven of je bij ons ook een tent wil huren. We hebben goedkope kleine tentjes of wat grotere tenten die iets meer kosten.
   
     
   

  De reis naar de outdoor vakantiebestemming

  De meeste deelnemers komen met eigen vervoer naar de locatie van de outdoor bestemming. Voor mensen die de reiskosten willen delen en/of het gezelliger vinden om samen te reizen hebben wij een speciaal carpoolforum op de website staan. Al onze outdoor vakantielocaties zijn echter ook met openbaarvervoer bereikbaar. Onze instructeurs kunnen je tegen betaling van de brandstofkosten ophalen van het station en kom je met het vliegtuig dan is een auto huren aan te raden. Ter plekke wordt het vervoer naar de in- en uitstappunten bij de rivier met auto's van deelnemers geregeld. We rijden het liefst met zo min mogelijk auto's en het transport van de gehuurde materialen wordt door ons verzorgd.
   
     
   

  Wat kun je tijdens een outdoor vakantie nog meer doen?

  Als je een outdoor vakantie boekt waarin ook een rustdag zit dan kun je op die rustdag ook andere sporten beleven. Het kan natuurlijk ook een idee zijn om je outdoor vakantie uit te breiden met een extra verblijf op de camping. Je moet er dan wel rekening mee houden dat je tijdens dat extra verblijf geheel selfsupporting moet zijn. Een paar leuke ideeën die je op de meeste locaties van onze outdoor vakanties zou kunnen ondernemen zijn: klimmen, abseilen, canyoningen, via ferrata, parapenten, zwemmen, tennissen, tennisbanen, paardrijden, raften, en mountainbiken.
   
     

  In welke landen biede wij outdoor vakanties aan?

  Wij hebben outdoor vakanties in Frankrijk in de regio's Pyrénées-Atlantiques, Midi-Pyrénées, Rhône-Alpes, Auvergne en ook de Hautes-Alpes is een goede locatie voor een actieve sportvakantie. In Spanje zijn we met wildwaterkajakken actief op de Noquera Pallaresa en bij de outdoor vakanties Slovenië op de Soca, Bohinjka en de Koritnica. Verder varen we op de wildwaterrivieren de Sesia, Isarco, Rienza, Ahr en nog wat zijbeken in Italie en In Oostenrijk en Zwitserland zijn de mogelijkheden te veel om op te noemen. Voor een echte outdoor vakantie kies je natuurlijk voor een vakantie in België. Kajakken op de wildbeken is echt outdoor Ardennen. Ook in de Ardennen en Eifel van Luxemburg en Duitsland is veel outdoor fun te beleven.
 •  
     

  Hier is een overzicht van de outdoor vakanties die je kunt boeken