Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Vakantie in Mei boeken

Vakantie in Mei boeken

Boeken van een Meivakantie met Europagaai op het mooiste wildwater in Europa
 

Ben jij ook zo'n actieveling die bij ons de Meivakantie gaat boeken?

Ieder jaar heeft Europagaai in de mand mei uitdagende kajakvakanties. Zowel beginners al gevorderde kajakkers kunnen voor deze Meivakanties inschrijven en online boeken. De meimaand staat bekend om de goede waterstanden van rivieren maar ook het heerlijke warme weer. Gemiddeld boeken er ongeveer acht tot vijftien deelnemers voor onze wildwatervakanties in Mei. Op het water peddelen we echter met maximaal zes deelnemers per instructeur. De groepjes komen elkaar telkens tegen en de moeilijke passages doen we vaak met z'n allen. De afstanden die we varen zijn niet zo heel lang maar door het vele oefenen en spelen wordt ongemerkt de hele dag gevuld. Je kunt dus zelf bepalen hoe intensief het wordt. Onvermoeibaar veel oefenen of af en toe rustig aan. De lunch is mee in de kajak en rond het middaguur is het aan de oever van de rivier smikkelen geblazen. Ook het avondeten kan gezamenlijk. Bij het boeken van een Meivakantie kun je aangeven of je samen met de andere deelnemers en de instructeurs gebruik wil maken van ons compleet ingerichte basiskamp. Dit is gratis en vrijblijvend. Wil je op jezelf koken of een keer op jezelf uit eten dan is dat geen enkel probleem. De reis naar een van onze vakantiebestemmingen in Mei zit niet bij de boeking inbegrepen. Dit wordt door iedereen zelf verzorgd. Wie echter samen wil reizen kan op het forum van onze carpoolsite contact zoeken met medereizigers die ook gezamenlijk naar de vakantiebestemming willen reizen. In Mei heb je over het algemeen nog geen vakantiedrukte op de weg en is de reistijd een stuk korter dan in de zomer.
 
Mei_voorjaarsvakantie_boeken_1   Mei_voorjaarsvakantie_boeken_2
 

Wie kunnen er bij ons in Mei een vakantie boeken?

De gemiddelde leeftijd is tussen de 25 en 45 jaar, maar vanaf 14 jaar kun je aan onze actieve Meivakanties mee doen. Iets jonger is in overleg soms ook mogelijk. Dat je bij zo een bruisende vakantie in Mei moet kunnen zwemmen is vrij logisch. Ook moet je een gezond en portlef zijn en doorzettingsvermogen hebben. Bij wildwaterkajakken gaat het echter niet zozeer om spieren en kracht maar meer om behendigheid en souplesse. Jong en oud, iedereen kan dus bij Europagaai een geschikte Meivakantie boeken.
Een overzicht van de gemiddelde leeftijden van deelnemers aan onze vakanties.
Meivakantie leeftijd 10 tot 16 jaar 13,3%
Meivakantie leeftijd 17 tot 19 jaar 8,1 %
Meivakantie leeftijd 20 tot 24 jaar 10,4 %
Meivakantie leeftijd 25 tot 34 jaar 21,5 %
Meivakantie leeftijd 35 tot 44 jaar 23 %
Meivakantie leeftijd 45 tot 54 jaar 17,8 %
Meivakantie leeftijd 55 tot 59 jaar 4,4 %
Meivakantie leeftijd 60+ 1,5 %
 
Mei_voorjaarsvakantie_boeken_3   Mei_voorjaarsvakantie_boeken_1
 

Kamperen of een luxe Meivakantie boeken

De Meivakanties organiseren wij vanaf ons basiskamp op een camping. Je verblijft op eigen kosten en met een eigen kampeermiddel of in een nabij gelegen hotel, appartement, huisje of stacaravan. Ons basiskamp is uitgerust met een complete groepskeuken en kan door zowel deelnemers als instructeurs gezamenlijk en gratis worden gebruikt. Bij het boeken van een vakantie in Mei kun je aangeven of je met het gezamenlijke eten mee doet. Meestal wordt er een proviandpotje gemaakt en gaat iedereen in groepjes een keertje boodschappen doen en koken. Op de dag van aankomst koken de instructeurs! Met vegetarisch koken en allergieën wordt rekening gehouden. Ook aanhang die  mee wil eten is geen enkel probleem maar dit moet wel bij het boeken van een Meivakantie worden gemeld. Bij de weekenden in de Benelux en Duitsland verblijven we in de Meivakantie meestal in huisjes of een groepshuis. Een Europagaai Meivakantie is erg gezellig,  goed georganiseerd en met veel vrijheid voor individuele wensen en initiatieven.
 
Tent huren
Heb je geen eigen tent? Wij bieden de mogelijkheid om bij ons een tent te huren zodat je in de Meivakantie goed onder dak zit. Er zijn grote- en kleine tenten. Als je voor een Meivakantie gaat boeken kun je bij het plaatsen ven een boeking tenthuur en voorkeur opgeven.
 
Mei_voorjaarsvakantie_boeken_5   Mei_voorjaarsvakantie_boeken_1
 

Na het boeken van jouw keuze uit onze Meivakanties ontvang je de route en reisgegevens

De deelnemers  die een Meivakantie boeken komen met eigen vervoer naar onze locatie. Het gehuurde materiaal wordt door ons vervoerd maar het transfer van personen naar de in- en uitstappunten wordt met auto's van deelnemers geregeld. Via onze carpoolsite kun je een lift zoeken of aanbieden als je gezamenlijk wilt reizen en de kosten wil delen.
 
   
 
 

Wat is er tijdens de vakantie in mei nog meer te doen?

In de informatie die je na het boeken ontvangt staan verschillende uitstapjes en bezienswaardigheden omschreven. Ook de instructeurs kunnen je hierover veel vertellen. Op de rustdag en/of als je langer verblijft hoef je jezelf niet te vervelen. Klimmen, abseilen, canyoningen, parapenten en via ferrata zijn slechts een paar voorbeelden die je in de vakantie in Mei kunt ondernemen en bij de lokale bedrijven kunt boeken. Naast bezienswaardigheden zijn er in de naaste omgeving meestal ook zwembaden, maneges, tennisbanen en andere sportlocaties te vinden. Wil je in jouw sportieve Meivakantie nog meer actie? Er een keuze in overvloed.
 
Mei_voorjaarsvakantie_boeken_1   Mei_voorjaarsvakantie_boeken_8

Welke Meivakanties kun je boeken?

Ieder jaar bieden wij een afwisselend programma voor de Meivakantie aan. Het beste kan deze in de kalender van deze website bekeken en geboekt worden.
 
Wij hebben actieve vakantie in Frankrijk in de regio's Pyrénées-Atlantiques, Midi-Pyrénées, Rhône-Alpes, Auvergne en ook de Hautes-Alpes is een goede locatie voor een zuid Frankrijk vakantie. In Spanje zijn we met wildwaterkajakken actief op de Noquera Pallaresa en bij de vakanties Slovenië op de Soca, Bohinjka en de Koritnica. Verder varen we op de wildwaterrivieren de Sesia, Isarco, Rienza, Ahr en nog wat zijbeken in Italië en In Oostenrijk en Zwitserland zijn de mogelijkheden te veel om op te noemen. Voor een echte outdoor vakantie kies je natuurlijk voor een vakantie in België. Kajakken op de wildbeken is echt outdoor Ardennen. Ook in de Ardennen en Eifel van Luxemburg en Duitsland is veel te beleven. Eigenlijk is dit gebied nog meer geschikt voor een heerlijk vakantie weekend. Doordat de meeste kans op een goede waterstand in het Mei is kun je deze locaties het beste in de Meivakantie boeken
 
Mei_voorjaarsvakantie_boeken_9   Mei_voorjaarsvakantie_boeken_10

Overzicht van Meivakanties doe je kunt boeken