Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Kanovakantie kano cursussen

Kanovakantie kano cursussen

Een kanovakantie en leerzame kano cursus met kanotrekking op de mooiste rivieren in Europa

Puur in de natuur en op de mooiste locaties verzorgen wij kano cursussen in de vorm van een kanovakantie. Een selectie van de meest geschikte rivieren zorgen dat er voor elke leeftijd en iedere niveau een aanbod is. In een eenpersoons kajak kanoën we van het instappunt naar het uitstappunt. Meestal is dit zo'n 7 tot 12 kilometer. Dit lijkt niet heel ver, maar omdat we onderweg veel oefenen, leren en spelen is het een dag vullende kano cursus. Zelf bepaal je hoe intensief je bezig gaat. Wie het rustig aan wil doen kan bij het oefenen af en toe pauzeren terwijl de super fanatieken nog een paar keer extra gaan en door blijven spelen. Er zijn 5-daagse kanovakanties zonder rustdag en 6-daagse kanovakanties met rustdag. In de Franse Pyreneeën en de Franse Alpen zijn er ook 3-daagse kanovakanties. Een kano vakantieweekend kun je in de voorjaarsvakantie boeken of in de meivakantie boeken. Ook kun je een kano outdoorvakantie in de herfstvakantie boeken.
 
  
 

Kano cursus locaties voor kano vakanties

  • In Slovenië zijn er kano cursussen op de Soca en Kortinica en in het voorjaar is er ook een kanovakantie op de Bohinjka/Soca.
  • Onze kano vakanties in Frankrijk zijn in de Franse Alpen en Franse Pyreneeën, maar in het voorjaar is er ook een kano cursus op de Tarn en Allier en op de slalombaantjes Isle de la Serre en Saint Pierre de Boeuf.
  • Voor Spanje is er een kanovakantie in de Pyreneeën bij Sort. Tijdens de kano cursus varen we voornamelijk op de Noquera Pallaresa.
  • Wil je naar het zonnige Italië dan zijn er kano cursussen in het gebied van de Isarco en Rienza en in het voorjaar een kanovakantie op de Sesia.
  • Locaties voor kano vakanties in Oostenrijk en Zwitserland  zijn er in overvloed. Dit jaar hebben we gekozen voor een kanocursus op de Oostenrijkse Gail en een kanocursus in Zwitserland in het gebied bij Versam.
  • Voor een korte vakantie bieden wij mogelijkheden voor een kano cursus in Duitsland, België en Luxemburg. Je kunt in schrijven voor een try-out of een kanovakantie van een dag of een weekend.
  
 

Kanovakantie verblijfsaccommodaties

Tenzij anders staat omschreven bieden wij bij onze kanovakanties een basiskamp aan. Deze bestaat uit een groepstent met keukenuitrusting en staat kosteloos en vrijblijvend voor gezamenlijk koken voor alle deelnemende kanoërs en instructeur ter beschikking. Er wordt een penningmeester gekozen en die beheert het proviandpotje voor de boodschappen. Het gezamenlijke koken gaat in groepjes. Op die manier heb je met jouw groepje over de hele kano cursusweek meestal maar een keer kookbeurt. Vaak wordt er bij de voorbereiding van bijvoorbeeld aardappels schillen en het snij- en was werk door alle kanoërs geholpen. Wil je op jezelf koken of uit eten gaan dan is dat geen enkel probleem. Je kunt dit per keer bepalen. Bij het boeken van je kanovakantie kun je doorgeven of je met gezamenlijk koken mee doet. Je kunt ook aangeven of er medereizigers mee willen eten. Het maakt niet uit als zij niet met de kano cursus mee doen. Op de aankomst dag koken de instructeurs. Aansluitend op het welkomstpaatje kun je aanschuiven bij het eten. Dat is een goed begin van je kanovakantie.
Op de meest locaties van onze kanovakanties kun je op de camping appartementjes, stacaravans, blokhutjes of huisjes huren. Ook zijn er in de naaste omgeving hotels en appartementen te vinden. Bij de uitgebreide informatie over een kanovakantie staat hierover meer omschreven en vindt je gegevens van verblijfsaccommodaties die ten opzichte van de kano cursus gunstig ligging hebben..
 
  
 

Kano cursus doelgroep voor een kanovakantie

Uiteraard moet je sportief zijn en goed kunnen zwemmen, maar verder is een kanovakantie voor iedereen geschikt. De meeste kano groepen op onze vakanties zijn erg gemêleerd. De verhouding mannen en vrouwen ligt respectievelijk op ongeveer 60%  en 40%. De jongste deelnemer van een kano cursus was tot nu toe 9 jaar en de oudste 76 jaar. Vanaf 14 jaar kun je mee doen. Ben je jonger dan 14 jaar dan moeten we even overleggen met de ouders of voogd. Het aantal jongeren deelnemers onder tot 20 jaar is op onze kanovakanties 20%. Het percentage deelnemers tussen de 20 en 35 is op de kano cursussen 30%. In de leeftijdsgroep 35 tot 45 jaar is het aantal cursisten van onze kanovakantie cursussen 23%. Van 45 tot 55 jaar is dit 17%. Dat mensen langer gezond en fit blijven blijkt uit het feit dat 10% van vakantiegangers die deelnemen aan onze kano cursussen ouder dan 55 jaar is. Uitschieters boven de 60 jaar zijn geen uitzondering en staan op 3%.
 
  
 

Kanotocht en kanovakantie reizen naar onze kano cursus

Het reizen naar de kanovakantie locatie van een kano cursus kan op eigen gelegenheid met OV of eigen vervoer. Op onze carpoolsite kun je contact leggen met medereizigers die gezamenlijk naar de kanovakantie willen reizen. Carpoolen kan gezellig, voordelig en ook praktisch zijn. Het vervoer ter plekke tijdens de kano cursus wordt met zo min mogelijk auto's gedaan. Wij zorgen voor transport van het gehuurde kano materiaal en het transport van de kanoërs naar de in- en uitstappunten wordt met vervoer van de deelnemers van de kano cursus gedaan. In de uitgebreide informatie van een kanovakantie staat omschreven hoe je met openbaarvervoer kunt reizen.
 
   
 

Een kano cursus in de branding op vakantie

Blijf je deze vakantie in Nederland of zoek je gewoon wat leuke vakantie tips, Bij ons strandpaviljoen op het strand Hargen aan Zee in Schoorl kun je uitstekend brandingkajakken en branding-raften. Maak een afspraak en kom gerust eens langs. Een kanotocht op zee en spelen in de branding maken je vakantie compleet. je kunt kiezen tussen een try-out of een echte kano cursus.
Eerst kano je door de branding een stukje de zee op. Met een beetje mazzel zie je misschien nog een zeehondje. Die zijn voor de kust van Schoorl vaak te vinden en vinden de kano's erg interessant. Vervolgens draai je om en wacht tot de volgende mooie golf opzwelt. Uit alle macht peddel je mee tot dat de golf je inhaalt. De achterkant van je kano wordt opgetild en je stopt met peddelen. Als surfend glijd je kano vanzelf verder op de stuwing van de golf. Op het moment dat de golf breekt zit je op je kano of ligt er naast, maar het witte water van de brekende golf spat overal om je heen.
 
  

Hier is een overzicht van onze kanotocht vakanties cursussen