Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Herfstvakantie najaarsvakantie boeken

Herfstvakantie najaarsvakantie boeken

Een najaars- of herfstvakantie boeken als sportieve afsluiting van het kajak seizoen.
 

Wil je genieten van een sportief najaar? Ga dan bij Europagaai een herfstvakantie boeken

In het najaar kan er nog prima op wildwater gekajakt worden. De dagen worden weliswaar iets korter, maar in het warme herfstzonnetje kun je op een wildwaterrivier heerlijk genieten van de rust en mooie herfstkleuren. Over het algemeen is het in de herfstvakantie nog prima weer en als het nodig is passen we de lengtes van de trajecten die gevaren worden iets aan. Op het water wordt er veel geoefend en gespeeld. Voordat je het weet is de dag al weer om en zitten we op een terrasje nog even na te genieten. Gaande weg de week zal je technieken verbeteren en kunnen we wildere trajecten varen. Hoewel het basiskamp en de groepskeuken van Europagaai voor gezamenlijk gebruik gratis beschikbaar is, kun je er voor kiezen om zelf op de camping een huisje, stacaravan of appartement te boeken. Een eigen kampeermiddel kan natuurlijk ook, maar hou er rekening mee dat het in de herfstvakantie 's nachts kan afkoelen. 
Bij het boeken van een herfstvakantie kun je aangeven of je met het gezamenlijke koken mee doet of op jezelf de maaltijden verzorgd. Op de kennismaking dag koken de instructeurs en wil je een keer niet gezamenlijk koken dan is dat geen probleem. Ook familie en niet kajakkende reisgenoten kunnen voor gezamenlijk koken worden aangemeld en met een eventuele voedselallergie of vegetariër kan rekening worden gehouden.
 
Mei_voorjaarsvakantie_boeken_1   Mei_voorjaarsvakantie_boeken_2
 

Wie boeken er voor onze herfstvakanties in het najaar? 

Degene die een herfst kampeervakantie in het najaar boeken zijn over het algemeen echte kajakkers en fanatieke buitensporters. Ook voor jongeren vanaf 14 jaar is wildwaterkajakken in de herfstvakantie een geschikte bezigheid en in goed overleg met je ouders kun je als je iets jonger bent misschien ook mee. Dat wij er van uit gaan dat degene die een kajakcursus in de najaar vakantie boeken kunnen zwemmen lijkt ons logisch. Fysiek gezien heb je voor kajakken geen dikke spierbundels nodig maar soms kan dat toch wel handig zijn. Souplesse en vooral lenigheid in de heupen daar heb je meer aan. Mentaal gezien zijn koelbloedigheid en doorzettingsvermogen goede eigenschappen voor als het eventjes zwaar of spannend wordt. Ongeveer 40% van de najaar boekingen zijn van het vrouwelijke geslacht en 60% zijn mannen die een Europagaai herfstvakantie boeken. De verhoudingen in leeftijdsgroepen zijn als volgt.
In de leeftijd 10 tot 16 jaar boeken 13,3% een herfstvakantie kajakcursus in het najaar
In de leeftijd 17 tot 19 jaar boeken 8,1 % een herfstvakantie kajakcursus in het najaar
In de leeftijd 20 tot 24 jaar boeken 10,4 % een herfstvakantie kajakcursus in het najaar
In de leeftijd 25 tot 34 jaar boeken 21,5 % een herfstvakantie kajakcursus in het najaar
In de leeftijd 35 tot 44 jaar boeken 23 % een herfstvakantie kajakcursus in het najaar
In de leeftijd 45 tot 54 jaar boeken 17,8 % een herfstvakantie kajakcursus in het najaar
In de leeftijd 55 tot 59 jaar boeken 4,4 % een herfstvakantie kajakcursus in het najaar
In de leeftijd vanaf 60 jaar boeken 1,5 % een herfstvakantie kajakcursus in het najaar
 
Mei_voorjaarsvakantie_boeken_3   Mei_voorjaarsvakantie_boeken_1
 

In de najaar vakantie kamperen of wil je voor een luxer verblijf in de herfstvakantie boeken

Kamperen in de herfstvakantie is meestal nog goed te doen. Je kunt echter ook zelf een hotel, appartement, huisje of caravan in de buurt huren. Op veel van de campings waar wij staan zijn deze accommodaties voor handen. Voor de gezelligheid en maaltijden kun je aanschuiven bij ons kampement op de camping. Hier kun je aan het gezamenlijk koken mee doen, maar dat hoeft natuurlijk niet. Onze keukenuitrusting staat gratis voor iedereen ter beschikking. Omdat de instructeurs alvast wat boodschappen in slaan en op de dag van aankomst voor de groep gaan koken, kun je bij het boeken van een herfstvakantie aangeven of je hieraan mee wil doen. Als je dan een keer niet met de groep wil eten is dat geen enkel probleem. Dit geldt ook voor vegetarisch koken en een eventuele voedselallergie. Heb je reisgenoten mee die niet aan de cursus deelnemen, dan kun je die bij het plaatsen van een boeking ook opgeven voor het gezamenlijke koken. Huur je een hotelkamer, appartement, huisje of caravan in de buurt, dan kun je ook mee doen. Laat het ons wel even weten!
 
Mei_voorjaarsvakantie_boeken_5   Mei_voorjaarsvakantie_boeken_1
 

Informatie en reisgegevens sturen wij na het boeken van je herfstvakantie

Je kunt met eigen vervoer naar de locatie van onze najaar cursus reizen of er voor kiezen om met openbaar vervoer te gaan. In het laatste geval kunnen wij je tegen een vergoeding van de brandstofkosten ophalen van het dichtst bij zijnde station. Voor deelnemers die gezamenlijk willen reizen is er een carpoolsite. Vaak is dit een gezellig begin van de herfstvakantie en samen reizen is nog goedkoper ook.
 
   
 
 

Wat kun je in het najaar tijdens de herfstvakantie nog meer ondernemen?

Na het boeken van een herfstvakantie ontvangt je informatie over bezienswaardigheden en uitstapjes. De instructeurs kunnen je ter plekke vaak ook heel veel informatie geven. Erg handig voor een eventuele rustdag of een langer verblijft. De meest voorkomende andere activiteiten die je in de herfstvakantie bij lokale bedrijven kunt boeken zijn: Klimmen, abseilen, canyoningen, parapenten en via ferrata. In de najaar vakantie zijn ook de meeste zwembaden, maneges, tennisbanen en andere sportaccommodaties geopend. Zo kun je jouw sportieve kajak herfstvakantie uitbreiden met nog meer actie en activiteiten. Dit hoeft niet gereserveerd te worden maar kun je het beste ter plekke boeken.
 
Mei_voorjaarsvakantie_boeken_1   Mei_voorjaarsvakantie_boeken_8

Landen waar je bij ons een herfstvakantie kunt boeken

In het najaar en de herfstvakantie zijn er minder locaties waarvoor je kunt boeken dan in de zomer.
 
Soms hebben we in de herfst cursussen in de Pyreneeën in Frankrijk of in de Franse Alpen. In Spanje bieden we in het najaar alleen cursussen aan als er een goede waterstand is. Slovenië heeft altijd genoeg water in de rivier staan, dus daar bieden we bijna altijd in de herfst cursussen aan. In Italië, Oostenrijk en Zwitserland staat in het najaar dikwijls wat minder water, maar nog wel genoeg om te kunnen wildwaterkajakken. De Ardennen en Eifel in België , Duitsland en Luxemburg zijn in de herfstvakantie prima locaties om een dagcursus of een weekendje te boeken. Al met al is er dus altijd genoeg keuze om een sportieve kajakcursus in het najaar en de herfstvakantie te boeken.
 
Mei_voorjaarsvakantie_boeken_9   Mei_voorjaarsvakantie_boeken_10

Overzicht van herfstvakanties die je in het najaar kunt boeken