Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Groepsreis en groepsreizen boeken

Groepsreis en groepsreizen boeken

Een groepsreis boeken voor sportieve mensen op zoek naar actieve groepsreizen voor zowel volwassenen als jongeren met doorzettingsvermogen.
 

Bruisende groepsreizen boeken

Wil je een groepsreis boeken zonder verplichtingen maar wel met een gezellige en sportieve sfeer? Sinds 1979 organiseert Europagaai de leukste groepsreizen voor sportieve mensen van alle leeftijden. Door middel van deelname aan een kajakcursus op het wilde water ben je lekker actief bezig en krijg je les in kleine groepjes. Persoonlijke aandacht vinden wij belangrijk en onze instructeurs willen je graag de juist kajaktechnieken leren. Omdat we niet al te lange trajecten varen zijn onze groepsreizen geschikt voor mensen met een verschillend sportiviteits- en uithoudingsniveau. Ben je onuitputbaar  dan oefen en speel je wat meer dan iemand die het wat rustiger aan wil doen. Ongemerkt vliegt de dag voorbij en zal je snel vorderingen maken. Na een paar dagen vaar je stukken wildwater wat je de eerste dag nog niet voor mogelijk had gehouden. Iedereen kan het leren en 's avonds bij het kampvuur komen dikwijls moe maar voldaan de sterke verhalen.
 
   
 

Wie boeken een groepsreis?

Volwassenen en jongeren, Iedereen vanaf veertien jaar die kan zwemmen kan bij ons een groepsreis boeken. Jonger kan ook, maar dan moeten we wel even met de ouders of voogd overleggen. Minderjarige kunnen alleen onder begeleiding van een volwassene mee. Het is dan niet per se noodzakelijk dat die volwassenen dan ook aan de kajakcursus mee doet. De gemiddelde leeftijd van een groepsreis staat hieronder en de verdeling mannen en vrouwen is ongeveer 60 om 40 procent.
van 10 tot 16 jaar boeken 13,3% onze groepsreizen
van 17 tot 19 jaar boeken 8,1 % onze groepsreizen
van 20 tot 24 jaar boeken 10,4 % onze groepsreizen
van 25 tot 34 jaar boeken 21,5 % onze groepsreizen
van 35 tot 44 jaar boeken 23 % onze groepsreizen
van 45 tot 54 jaar boeken 17,8 % onze groepsreizen
van 55 tot 59 jaar boeken 4,4 % onze groepsreizen
vanaf 60 jaar boeken1,5 % onze groepsreizen
 
   
 

Wil je een kampeer groepsreis boeken of kies je voor een huisje of hotel?

Op de dag- en weekendcursus na worden Europagaai groepsreizen vanuit een basiskamp op een camping georganiseerd. Je kunt er voor kiezen om met eigen kampeermiddel bij ons aan te sluiten of apart te gaan staan. Heb je geen tent dan kun je die bij ons huren, maar het is ook mogelijk om zelf een appartement, huisje, stacaravan of hotel in de buurt te zoeken. Op al onze groepsreizenlocaties zijn de accommodaties in de nabije omgeving te boeken. Ons basiskamp bestaat uit een ingerichte groepstent met keukenuitrusting. Deze is gratis voor de instructeurs en deelnemers voor gezamenlijk gebruik beschikbaar. Er wordt dan een proviandpotje voor de boodschappen gemaakt. Wil je een keer niet met de groep eten of heb je medereizigers die niet aan de cursus deelnemen maar wel met de groep mee willen eten, dan is dat geen enkel probleem. Ook met vegetariërs en voedselallergieën kan rekening worden gehouden. Omdat de instructeurs meestal op de dag van aankomst voor de groep koken en alvast wat proviand in slaan, kun je bij het plaatsen van een groepsreis boeking aangeven of je met het gezamenlijke koken mee wil doen.
 
Appartement, huisje, stacaravan of hotel?
Kom je niet op de camping staan, dan kun je toch met het gezamenlijke koken mee doen. Dat is wel zo gezellig en je kunt er altijd nog voor kiezen om een keer niet met de groep te gaan eten.
 
   
 

Het vervoer naar de locatie van onze groeps-reizen kun je zelf regelen

Over het algemeen komen de deelnemers met eigen vervoer naar de locatie van onze groepsreizen, maar deze zijn ook prima met openbaarvervoer te bereiken. Een treinkaartje, vliegticket of busreis kun jezelf boeken. Voor samen reizen is vaak veel animo. Dit is gezelliger en goedkoper. Daarnaast kun je met meerder bestuurders vaak langer doorrijden. Om met andere deelnemers die onze groepsreizen boeken contact te leggen hebben wij een speciaal carpool forum. Hierop kun je een berichtje plaatsen om te melden voor welke groepsreis en datum je een carpoolplek zoekt of aanbied. Zet er ook meteen bij of je wel of niet een kajak op je autodak zou kunnen vervoeren. Sommige van onze vaste klanten willen namelijk graag hun eigen kajak meenemen. Op locatie van een actieve reis wordt het vervoer naar de in- en uitstappunten aan de rivier met auto's van deelnemers geregeld. We willen dan het liefst met zo min mogelijk auto's rijden en vragen aan de deelnemers om met elkaar mee te rijden. Het vervoer van de gehuurde kajaks wordt met een Europagaai bus  of trailer geregeld. 
 
   
 

Ter plekke op onze groepsreizen kun je bij lokale bedrijven nog meer activiteiten boeken

Sommige van onze groepsreizen hebben een rustdag en dan kun je iets anders ondernemen. Je kunt natuurlijk ook je groepsreis uitbreiden met een langer verblijf. Onze instructeurs weten erg veel van de omgeving en willen je graag informeren over bezienswaardigheden in de omgeving en andere activiteiten die je bij lokale bedrijven kunt boeken. Klimmen, abseilen, canyoningen en via ferrata zijn slecht een paar voorbeelden. Ook parapenten is erg leuk en een duo sprong is super gaaf om een keer te doen. Op de meeste locaties van onze actieve reizen is er in de nabije omgeving ook een zwembad en er zijn vaak tennisbanen en maneges voor paardrijden te vinden.
 
   

In welke landen en gebieden kun je Europagaai groepsreizen boeken?

De Franse Pyreneeën is misschien wel de beste locatie om met wildwaterkajakken te beginnen. Ook de Franse Alpen en onze groepsreizen naar de Tarn en Allier of de wildwaterbaantjes bij Lyon kunnen door beginners geboekt worden. Deze kajakcursussen zijn wel iets pittiger en daarom ook geschikt voor wildwaterkajakkers met wat meer ervaring. Ook de Soca en Bohinjka in Slovenië zijn geschikt voor alle niveaus en niet te vergeten de groepsreis weekenden of dagcursussen in de Eifel en Ardennen van Duitsland, België en Luxemburg. De groepsreizen naar Spanje, Italië, Oostenrijk en Zwitserland kunnen alleen gevorderde kajakkers en kajakkers met enige wildwaterervaring boeken. Deze zijn voor beginnende kajakkers echt iets te pittig, maar dan heb je de komende jaren nog iets om naar uit te kijken. Niet voor niets heeft Europagaai veel vaste klanten die verslaafd aan het wildwaterkajakken zijn geraakt
 
   

Een kleine greep uit de vele groepsreizen die je bij Europagaai kunt boeken