Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Bijzonder doevakantie

Bijzonder doevakantie

Boeken van een doe vakantie met een ongedwongen bijzondere vakantiesfeer voor volwassenen en jongeren die op zoek zijn naar een sportieve groepsreis.
 

Een bijzondere vakantie is een doe-vakantie!

Wil je eens iets bijzonders op vakantie doen? Onze wildwatervakanties zijn uniek en geschikt voor sportieve mensen die op zoek zijn naar een gezellige doe-vakantie. Je komt op de mooiste plekjes waar je alleen met een kajak kunt komen. Vanaf het water ziet de natuur en de bergen er nog bijzonderder uit. In ons vakantieprogramma hebben we een samenstelling gemaakt van de meest mooiste en bijzondere vakantiegebieden met wild water. Op het water vaart een instructeur met maximaal 6 deelnemers. De hele groep bestaat meestal uit 10 tot 20 personen en naast volwassenen kunnen ook jongeren met een kajakvakantie mee doen. De minimum leeftijd is 14 jaar. Daar onder kan eventueel ook, maar dan moeten we even met de ouders overleggen. Bij minderjarigen moet er zo en zo een meerderjarige begeleider mee zijn. Deze hoeft echter niet per se aan de kajakcursus mee te doen. Afhankelijk van je keuze doe je in deze bijzondere vakantie mee aan een cursus wildwaterkajakken van een of meerdere dagen. Hoe zwaar en vermoeiend het gaat worden, dat hangt van jezelf af. We varen iedere dag een stukje rivier van ongeveer tien kilometer. Omdat we veel oefeningen doen maar ook pauzes houden en af en toe lekker op het water aan het flierefluiten zijn, gaat de dag ongemerkt snel voorbij. Ben je super actief dan zal je wat meer oefenen en spelen dan degene die het deze bijzondere doe-vakantie wat rustiger aan willen doen.
 
   
 

Bijzondere vakantie locaties voor doevakanties

  • Doe een vakantie in Slovenië op de Soca en Kortinica of een bijzondere vakantie in het voorjaar op de Bohinjka/Soca.
  • In Frankrijk kun je mee doen aan vakanties in de Franse Alpen en Franse Pyreneeën en in het voorjaar zijn er ook bijzondere leuke vakanties op de Tarn en Allier en slalombaantjes Saint Pierre de Boeuf en Isle de la Serre bij Lyon.
  • Spanje is een bijzondere vakantiebestemming en in de Pyreneeën bij Sort doe je deze vakantie op de Noquera Pallaresa vast en zeker veel kajakervaring op.
  • Veel mensen doen in Italië een vakantie omdat hier vaak bijzondere zonnige vakantieomstandigheden zijn. De Isarco en Rienza of Sesia zijn slechts een paar voorbeelden voor een ultieme bijzondere doe-vakantie.
  • Ook in Oostenrijk en Zwitserland  is er in een vakantie veel te doen. Naast de rivier de Gail en in Zwitserland het gebied bij Versam, stromen in deze landen zeer veel mooie rivieren voor een bijzondere kajakvakantie.
  • Doe je een korte vakantie en is Nederland in jouw ogen geen bijzonder vakantieland meer? In de Ardennen en Eifel van Duitsland, België en Luxemburg organiseren wij korte en bijzondere doe-vakanties die je niet mag missen!
 
   
 

Doe je mee aan een bijzondere gezellige vakantie op een camping?

Geheel vrijblijvend en in een luchtige sfeer kun je gratis met de instructeurs en andere deelnemers gebruik maken van onze groepskeuken en kampement. Omdat de instructeurs op de aankomst dag koken en alvast wat proviand in slaan kun je bij de boeking aangeven of je hieraan mee doet. We maken ter plekke een potje voor het proviand en gaan er vanuit dat je de eerste avond mee eet. Daarna kun je per dag bepalen wat je doet. Vegetarisch, voedselallergie of aanhang die mee wil eten is bij onze vakanties echt niet zo bijzonder en daar wordt ook rekening mee gehouden. Doe je deze vakantie niet mee met het groepsgebeuren op de kant, ook dat is geen enkel probleem. Op de camping is ruimte genoeg om apart te kunnen staan of je kunt voor een hotel, appartement of ander verblijf in de nabije omgeving kiezen.
 
   
 

Kajakkers zijn geen bijzondere vakantie doelgroep!

Iedereen kan het leren en dikke spierbundels zijn overbodig, maar soms toch wel eens handig. Souplesse en doorzettingsvermogen zijn wel van belang en je moet uiteraard kunnen zwemmen. Dat dit een bijzondere en stoere mannensport vakantie is waar je aan mee gaar doen, dat is een fabel. Ruim 40% van de inschrijvingen is van het vrouwelijke geslacht. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 50 jaar, maar er doen aan onze vakanties ook senioren en jongeren vanaf 14 jaar  of nog jonger mee. Zeer jonge kinderen kunnen alleen na overleg met de ouders aan een vakantie meedoen. 9 jaar is hierbij de jongste leeftijd en op sommige vakantiebestemmingen is dit geen bijzonderheid. Boven de 50 is ook geen zeldzaamheid. Mensen die sportief aan vakanties mee doen blijven veel langer fit en hebben vaak een bijzonder goede conditie.
 
   
 

Geen gedoe in de vakantie maar een heerlijke bijzondere sportieve vakantiereis

Voor de meeste deelnemers aan onze vakanties is het reizen per auto naar een vakantiebestemming niet zo bijzonder. Ook het carpoolen komt steeds meer in trek. Het scheelt flink in de kosten, is gezellig en als de chauffeurs kunnen wisselen kun je de reis naar je vakantiebestemming is een kortere tijd doen. Ook met openbaarvervoer zis het reizen naar onze vakantiebestemmingen goed tee doen. Dit komt echter niet bijzonder vaak voor, maar in overleg kunnen de instructeurs je eventueel wel van het station ophalen. Voor het rijden naar de rivier verzorgd Europagaai het vervoer van de gehuurde spullen en de deelnemers rijden met eigen vervoer gezamenlijk en met zo min mogelijke auto's.
 
   
 

Doe eens een bijzondere vakantie en ga brandingkajakken op zee

Spectakel, spanning en sensatie zijn de bijzondere eigenschappen voor mensen die een echte actieve vakantie willen doen. In Nederland hebben wij op het strand Hargen aan Zee een paviljoen en locatie waar je met brandingkajakken, raften en nog veel meer vakantiesporten mee kunt doen. Geen zee te hoog! Vol overgave stort je van een brekende golf en surft met je kajak, het schuimende water spet wild opm je heen. Zo een bijzondere activiteit in je vakantie wil je wel elke dag doen! We hebben de keuze uit: een ochtendcursus, middagcursus, avond of try-out, maar je kunt ook voor een hele dag of zelfs een weekend brandingkajakken kiezen. Inschrijven kan via deze website en in de maanden juli en augustus is onze verhuurlocatie dikwijls geopend.
 
   

Bijzondere vakantielocaties van onze doe-vakanties zijn: