Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Actieve vakanties

Actieve vakanties

Ben je op zoek naar actieve vakanties?

Sportieve mensen die niet bang zijn voor een spatje water kunnen met ons mee wildwaterkajakken op de mooiste rivieren in Europa. Bij zo'n kajakvakantie ben je lekker actief bezig in de natuur, maar er is ook voldoende ruimte voor ontspanning. We peddelen trajecten van zeven tot tien kilometer en doen daar de hele dag over. Wildwaterkajakken wordt extra leuk als je de technieken beheerst. Daarom besteden we veel tijd aan spelen en oefenen. Ongemerkt zal je steeds meer controle over de kajak krijgen en wordt het wilde water steeds wilder. Je komt op de mooiste plekjes waar niemand ander kan komen en naast spanning en sensatie is er ook een heerlijk vakantiegevoel. Tussen de middag verorberen we in het zonnetje aan de waterkant ons lunchpakket dat je 's ochtend bij het ontbijt hebt klaargemaakt. Aan het eind van de dag keren we moe maar voldaan naar de camping en 's avonds bij het kampvuur genieten we na van een enerverende actieve dag.
 
  
 

Wie is er geschikt voor een actieve kajakvakantie?

Iedereen vanaf veertien jaar die kan zwemmen kan mee. Regelmatig zijn er ook deelnemertjes jonger dan veertien jaar. Voordat die mogen inschrijven willen wij graag eerst in contact komen met hun ouders of voogd zodat het duidelijk wordt of de gekozen actieve vakantie geschikt is. Minderjarigen kunnen alleen meedoen onder begeleiding van een meerderjarige persoon. Het is niet noodzakelijk dat deze meerderjarige persoon mee doet met de kajakvakantie, maar het is wel zo leuk. Hieronder volgt de gemiddelde leeftijden van onze deelnemers aan een:
actieve vakantie is - 10 tot 16 jaar 13,3%
actieve vakantie is - 17 tot 19 jaar 8,1 %
actieve vakantie is - 20 tot 24 jaar 10,4 %
actieve vakantie is - 25 tot 34 jaar 21,5 %
actieve vakantie is - 35 tot 44 jaar 23 %
actieve vakantie is - 45 tot 54 jaar 17,8 %
actieve vakantie is - 55 tot 59 jaar 4,4 %
actieve vakantie is - 60+ 1,5 %
 
  
 

Actieve kampeervakantie of wil je meer luxe?

Met uitzondering van de kajakweekenden in de Ardennen en Eifel verblijven wij met een groepstent en keukenuitrusting op een camping. Deze staat gratis voor gezamenlijk gebruik voor alle deelnemers en de instructeurs ter beschikking. Er wordt dus gezamenlijk gekookt en voor de inkopen maken we een proviandpotje. Bij het invullen van het boekingsformulier kun je aangeven of je hier aan mee wil doen. Op de aankomst dag koken de instructeurs. Per dag kun je echter bepalen wat je wil doen. Het is geen enkel probleem als je een keer op jezelf wil koken of uit eten wil gaan. Je kunt er ook voor kiezen de hele week op jezelf de maaltijden te verzorgen. Soms zien we die keuze bij gezinnen als familieleden niet met de kajakvakantie mee doen. Het is echter geen enkel probleem als ook aanhang met de groep mee eet. Dit kan bij het plaatsen van een boeking worden aangeven.
Een wat luxere actieve vakantie behoord ook tot de mogelijkheden. In de buurt van al onze locaties zijn hotels en appartementen te vinden en dikwijls zijn er op de campings waar ons basiskamp staat huisjes, stacaravans of appartementen te huur. Wil je toch graag met de groep op de camping mee eten dan is dat geen enkel probleem. Vrijheid en een ongedwongen sfeer vinden wij erg belangrijk. We bieden een goed georganiseerde actieve vakantie maar die is ten alle tijden geheel vrijblijvend.
 
Tent huur
Beschik je niet over een tent maar wil je wel graag bij ons basiskamp bivakkeren, dan kun je bij het plaatsen van een boeking een tent reserveren. We hebben kleine en grote tenten zodat jouw actieve vakantie en eventueel ook van je medereizigers uitstekend gehuisvest is.
 
  
 

Hoe kun je naar de actieve vakantielocatie reizen?

Je kunt met eigen vervoer naar de vakantielocatie reizen of via onze carpoolsite een lift plek zoeken of er een aanbieden. Samen reizen kan gezelliger zijn en de kosten kunnen gedeeld worden. Ook kan het samen rijden bij langere afstanden erg handig zijn als de chauffeurs kunnen wisselen.
Ter plekke op de vakantielocatie wordt het vervoer naar de in- en uitstappunten van de rivier met zo min mogelijk auto's geregeld en kunnen de deelnemers met elkaar mee rijden. Europagaai verzorgd het transport van de gehuurde kajaks en andere materialen.
 
   
 

Welke activiteiten kun je nog meer doen?

Op de meeste locaties van onze actieve vakanties kun je op bijvoorbeeld de rustdag verschillende buitensportactiviteiten ondernemen. Klimmen, abseilen, canyoningen en via ferrata zijn echte bergsporten die op al onze locaties in de bergen gebezigd kunnen worden. Ook parapenten is zo'n bergsport. Een duo sprong is super leuk om een keer te doen. In de informatie die wij na het plaatsen van een boeking toe sturen staat uitgebreid omschreven wat er op die locatie voor bezienswaardigheden zijn en wat er allenmaal te doen is. Dikwijls is er in de nabije omgeving een zwembad en zijn er tennisbanen te vinden. Ook paardrijden is op de meeste locaties mogelijk.
 
  

In welke landen bieden wij actieve vakanties aan?

Wij hebben actieve vakantie in Frankrijk in de regio's Pyrénées-Atlantiques, Midi-Pyrénées, Rhône-Alpes, Auvergne en ook de Hautes-Alpes is een goede locatie voor een zuid Frankrijk vakantie. In Spanje zijn we met wildwaterkajakken actief op de Noquera Pallaresa en bij de vakanties Slovenië op de Soca, Bohinjka en de Koritnica. Verder varen we op de wildwaterrivieren de Sesia, Isarco, Rienza, Ahr en nog wat zijbeken in Italie en In Oostenrijk en Zwitserland zijn de mogelijkheden te veel om op te noemen. Voor een echte outdoor vakantie kies je natuurlijk voor een vakantie in België. Kajakken op de wildbeken is echt outdoor Ardennen. Ook in de Ardennen en Eifel van Luxemburg en Duitsland is veel te beleven. Eigenlijk is dit gebied nog meer geschikt voor een heerlijk vakantie weekend. Doordat de meeste kans op een goede waterstand in het voorjaar en najaar is kun je deze locaties het beste als voorjaarsvakantie boeken of als herfstvakantie boeken. Ook kun je leuke vakanties in de meivakantie boeken,
 
  

Hier is een overzicht van onze sportieve actieve vakanties