Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Op naar het najaar!

De laatste kajakweek van deze zomer zit er op. We kunnen terugkijken op een heerlijke zomer vol gezelligheid en kajakplezier. Het weer zat op sommige locaties niet altijd mee, maar dat heeft voor ons de pret niet kunnen drukken. Wij hopen dat iedereen een fijne tijd op het wilde water heeft gehad!
De zomer mag dan bijna voorbij zijn, gelukkig is dat met het kajakseizoen nog niet het geval en kunnen we alvast vooruitblikken op het komende najaar. In deze nieuwsbrief alles over de wildwater- en brandingkajakcursussen van dit najaar en iets over de eskimoteercursussen van deze winter.
 
 
 
Europagaai wildwaterexperts, al 35 jaar toonaangevend en gezellig.
- wildwater kajakvakanties en cursussen: www.europagaai.nl
- actieve groepsuitstapjes en schoolreisjes: www.schoorlactief.nl

De leukste, gekste, origineelste groepsfoto

De kajakkers die deze zomer met Europagaai mee zijn geweest hebben flink hun best gedaan om een zo leuk mogelijke groepsfoto te maken per kajakweek. Niet voor niets, want er staat heel wat op het spel. De groep waarvan de foto de meeste likes op facebook krijgt, wint met de hele groep een halve dag brandingkajakken in Hargen aan Zee. Wij zijn benieuwd wie er wint! Bekijk de foto's op de Europagaai Facebook pagina. Stemmen kan nog, begin oktober zal de winnaar bekend worden gemaakt.

  

Filmwedstrijd - Win een kajakcursus

Stuur jouw kajakfilmpje van je kajakcursus bij Europagaai deze zomer in voor 20 september 2014 en win een kajakcursus. Insturen kan via de mail, via www.wetransfer.nl of via de Europagaai Facebook pagina.
Het mooiste, grappigste of origineelste filmpje wint. Begin oktober zal de winnaar bekend worden gemaakt.

 

Najaar cursussen

Het najaar staat volgepland met leuke wildwaterkajakcursussen. In de maand september kun je dicht bij huis blijven en een cursus van 1½, 2, 3 of 4 uur doen op de wildwaterbaan in Hardenberg. Deze baan is ideaal voor beginnende kajakkers. Wil je iets pittiger? Dan kun je in oktober naar de Ardennen/Eifel in Luxemburg. Hier geven we cursussen vanaf 1½ uur t/m een hele dag of je kunt inschrijven voor een weekend met overnachting en verzorging. Wil je liever een hele week kajakken? In oktober staan er 2 kajakweken Slovenië en 2 kajakweken Franse Alpen gepland. Neem voor deze cursussen en meer een kijkje in de wildwaterkalender via deze link.

 

Eskimoteercursus

Heb je deze zomer met Europagaai op wildwater gevaren, dan heb je vast iemand een keer zien eskimoteren. Wil je deze techniek ook leren zodat ook jij volgende zomer de kajak niet meer uit hoeft, dan kun je van de winter in het zwembad in Alkmaar of Rotterdam mee doen met een eskimoteercursus. De cursus start in november. Meer informatie over de eskimoteercursus vindt je via deze link.

 

Brandingkajakken in het najaar

We hebben deze zomer niet alleen behoorlijk lekker weer gehad in Nederland maar ook regelmatig een mooie branding. Nu het najaar er aankomt, wordt de branding alleen nog maar beter. Kajakken in de branding kan nog tot begin november. In de eerste of tweede week oktober  gaat het sportpaviljoen weer naar de winterstalling en rijden wij apart met een kajaktrailer naar het strand. Reserveren voor een try-out of brandingkajakcursus kan via deze link.
 
 

Grand Canyon

Helaas heeft Martina deze zomer vanwege haar drukke wedstrijdschema geen les kunnen geven bij Europagaai. Maar desondanks heeft ze wel aan ons gedacht en misschien wel de locatie voor een nieuwe kajakexpeditie gevonden! Na de Whitewater Grand Prix waar Martina eerste werd, is ze naar Amerika gevlogen om daar mee te doen aan een expeditie door de beroemde Grand Canyon. Een unieke en ongelooflijk mooie ervaring volgens Martina. Misschien wordt dit na de Nepal expeditie in 2015 wel de volgende kajakexpeditie van Europagaai.
 
Bekijk hier het filmpje van Martina's belevenissen in de Grand Canyon.