Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Nieuwsbrief september 2013

Nieuwsbrief september 2013

Wie wat bewaart die heeft wat!

Na een heerlijke zomer vol zon, wild water en gezelligheid zit de vakantie er voor de meeste kajakkers weer op. Voor wie zijn vakantie tot het laatst heeft uitgeteld en begin september nog een weekje wil gaan wildwaterkajakken kan dat doen in het prachtige Slovenië. Kon jij deze zomer ook geen genoeg krijgen van het kajakken? in deze nieuwsbrief blikken we alvast vooruit naar de kajakcursussen van het najaar.
 
 
 
Europagaai wildwaterexperts, al 35 jaar toonaangevend en gezellig.
- wildwater kajakvakanties en cursussen: www.europagaai.nl
- actieve groepsuitstapjes en schoolreisjes: www.schoorlactief.nl

Optimaal genieten in de Julische Alpen

De laatste Europagaai wildwaterkajakvakantie van deze zomer start op 31 augustus en is in het prachtige Slovenië. Voor deze cursus zijn nog plaatsen vrij! Aan het einde van het zomerseizoen (als de vakantie er voor de meeste kajakkers op zit) wordt het langzaam maar zeker rustiger in Slovenië en kun je optimaal genieten van de rivier en de ruige natuur van de Julische Alpen. Voor meer informatie en om te reserveren klik hier.
 
 

Plannen maken voor het najaar

Dit najaar staan er een aantal kajakweken en weekenden op het Europagaai programma. Boek je tijdig dan profiteer je bij een weekcursus van de vroegboekkoring. Is het je derde weekcursus van dit jaar dan heb je ook nog eens extra voordeel. Vanaf de derde weekcursus geldt namelijk 20% korting op de cursusprijs!  
 
Slovenië
In het najaar staat er nog voldoende water in de rivierbedding en met de schitterende herfstkleuren op de achtergrond kun je nog heerlijk genieten van het bruisende water en de warme najaarszon. Voor meer informatie en reserveren voor Slovenië zie de Europagaai kalender.
 
Wildwaterbaantjes
Een super mooie lange passage met keerwaters, speelgolfjes en flink wat verval. Een wildwaterbaantje kun je keer op keer opnieuw varen tot dat je zelfs de lastigste keerwaters strak in weet te varen. Tijdens deze cursus varen we op het baantje Isle de la Serre bij Sault Brenaz en het baantje in St Pierre de Boeuf. Je kunt kiezen voor een drie daagse cursus of de zeven daagse cursus (Wildwaterbaan Mix) waarbij je op beide baantjes vaart. Voor meer informatie en reserveren zie de Europagaai kalender.
 
Hohenlimburg
Voor wie dichtbij huis op een wildwaterbaantje wil kajakken, is het baantje bij Hohenlimburg ideaal. Je kunt kiezen uit een Try-out van 2, 3 of 4 uur, een cursus van een hele dag of een weekend cursus. Voor meer informatie en reserveren zie Hohenlimburg in de Europagaai kalender.
 
Eifel
Op de grens van Duitsland met Luxemburg ligt de Eifel. In dit mooie gebied stromen leuke riviertjes die geschikt zijn voor zowel de beginnende als gevorderde kajakker. Bij deze cursus kun je kiezen voor een try-out van 2 uur of een cursus van 2 dagen. Tijdens deze cursus overnachten we in een uniek verblijf; het oude treinstationnetje van Bech. Voor meer informatie en reserveren zie de Eifel cursus in de Europagaai kalender.
 
 

Canoe & Kayak Award

In de nieuwsbrief van juli meldden we dat Martina door Canoe en Kayak genomineerd was voor de kajakster van 2013 Award. De uitslag is inmiddels bekend en de titel voor beste kajakster van het jaar 2013 is gewonnen door de Franse kajakster Nouria Newman. Martina wil iedereen die op haar heeft gestemd bij deze hartelijk danken.
Voor het filmpje van de genomineerde en de prijsuitreiking klik hier.
 
 

Brandingkajakken

In oktober zal het strandsportpaviljoen van Europagaai in Hargen aan Zee weer de winterstalling in gaan. Daarna gaat het brandingkajakken gewoon nog door. We rijden dan met onze kajak-trailer naar het strand. September en oktober zijn over het algemeen de beste maanden om te komen brandingkajakken. In deze maanden is er het meeste kans op goede branding en het zeewater is nog heerlijk warm. Bekijk de brandingkajak kalender op de website voor de beschikbare data.
 
 

Uitwisselen van foto's!

Aan het einde van de zomer ontvangt Europagaai veel aanvragen van deelnemers voor foto's van hun kajakweek. Als wij echter geen foto's van de deelnemers toegestuurd krijgen kunnen wij ook geen foto's sturen. Heb jij nog leuke of mooie foto's van jouw cursusweek en wil je die met je mede-cursisten delen, stuur ze dan met vermelding van je naam, locatie en cursusweek naar Europagaai. Een goede manier om de foto's in originele hoge resolutie op te sturen is via www.wetransfer.nl. Bigin oktober sturen we de foto's die we ontvangen hebben naar de deelnemers toe.

 

Eskimoteren leren

November lijkt nog ver weg. Toch is het verstandig om al tijdig in te schrijven voor de eskimoteercursus in Alkmaar of Rotterdam. Er wordt al volop geboekt en dat is een goed teken. Blijkbaar willen veel kajakkers volgend jaar een stuk minder gaan zwemmen.