Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014

Warm lopen voor de herfst?

De aangename temperatuur van de afgelopen tijd beloofd vast veel goeds. We kijken dan ook ongeduldig uit naar een heerlijke herfstvakantie. De laatste jaren hebben we in het najaar veel mazzel met het weer gehad. Heb je zin om met ons te gaan wildwaterkajakken in Slovenië of zien we je in de branding op zee in Schoorl? Het instructeursteam van Europagaai blijft ook in het najaar en de winter paraat en wil je graag van dienst zijn. Heb je in de herfst echter geen tijd of vrije dagen, dan zijn de wintercursussen eskimoteren of freestylekajakken in het warme zwembad misschien iets voor jou.
 
 
 
Europagaai wildwaterexperts, al 35 jaar toonaangevend en gezellig.
- wildwater kajakvakanties en cursussen: www.europagaai.nl
- actieve groepsuitstapjes en schoolreisjes: www.schoorlactief.nl

Welke groep maakte de origineelste foto?

De uitslag van de Europagaai wedstrijd voor de leukste groepsfoto is bekend. Het was een feest om te zien hoe creatief en fanatiek de groepen tegen elkaar gestreden hebben. De foto met de meeste likes op de Europagaai Facebook pagina is de winnaar en wint met de hele groep een halve dag (reünie) brandingkajakken in Hargen aan Zee. Ieder individu van die winnende groep krijgt per e-mail bericht en er kan gezamenlijk een datum worden bepaald. Als de andere groepen ook zin in een brandingkajak reünie hebben dan willen wij dat graag regelen.
 
De foto die met 173 likes gewonnen heeft is van de kajakweek Slovenië van 26-7 t/m 1-8 en kun je hier bekijken.
Op een goede tweede plaats staat met 143 likes de foto van de kajakweek Slovenië van 19-07 t/m 25-07 en deze foto kun je hier bekijken.

  

Het leukste filmpje

Onder het motto "beelden zeggen meer dan woorden" lanceerde Europagaai deze zomer een filmwedstrijd. Van de ingezonden filmpjes krijgt de inzender van het mooiste of leukste filmpje een gratis weekcursus wildwaterkajakken aangeboden.
 
  • Het winnende filmpje is ingestuurd door Lizzy Gray en kun je hier bekijken.
  • Op een goede 2e plaats staat Michel Visser. Zijn filmpje kun je hier zien.

Het nieuwe strand van Schoorl

De werkzaamheden aan het strand en de duinen bij Schoorl zijn in volle gang. Ook de Hondsbossche Zeewering ligt al onder een dikke laag zand en het strand is enorm breed geworden. Rechts van het Europagaai sportpaviljoen is een grote lagune. Deze loopt bij vloed helemaal vol. Als je al eens bij ons op het strand bent geweest ken je het niet meer terug. Door de ontwikkelingen op het strand kan Europagaai naar alle waarschijnlijkheid flink gaan uitbreiden en vanaf 2015 ook in de winter op het strand blijven staan. Via deze nieuwsbrieven houden we je op de hoogte, maar het is natuurlijk nog leuker als je zelf een keer komt kijken.

 

Herfstkleuren in Slovenië

In oktober gaat Europagaai twee weken naar Slovenië. De eerste week is er een klein groepje wildwaterkajakkers niveau III en de tweede week is al bijna volgeboekt met niveau I en niveau III. Voor beide weken is er op dit moment nog plaats. In de herfst is het heerlijk rustig op het water en de bergen hebbende fraaie herfstkleuren en witte toppen. De laatste jaren hebben we tijdens onze najaar cursussen telkens prachtig zonnig weer gehad. Met de huidige warme temperatuur denken we ook dit jaar weer van het Sloveense zonnetje te kunnen genieten. Omdat de nachten best fris kunnen zijn hebben we een aantal appartementjes gehuurd. Op dit moment zijn daar nog bedden beschikbaar, maar met een goede warme slaapzak is kamperen ook goed te doen. Kies je voor een bed in een appartement dan kun je dat bij de boeking aangeven. Dit komt maar iets duurder uit dan de normale campingkosten.

 

Dutch Coast Race

De Dutch Coast Race is een surfski wedstrijd en vindt plaats op 4 of 5 oktober. De race gaat van Castricum naar Hargen aan Zee of andersom. Dat hangt van de windrichting af. De start of finish is dus bij het Europagaai paviljoen. Wil je mee doen dan kun je nog inschrijven. Toeschouwers zijn natuurlijk ook van harte welkom. Kijk voor meer informatie op http://surfski-holland.nl
 
 

Martina naar de WK slalom

Dat Martina Wegman succesvol aan veel creek-, boatercross- en freestyle- wedstrijden mee doet is bij diegene die haar kennen vast al bekend. Martina heeft zich nu echter ook op het slalomvaren gefocust en op 22 september mee gedaan aan de WK in Deep Creek in Amerika. Met een beste run van 128,96 plaatste zij zich helaas niet in de halve finale. Maar ondanks dat: toch een heel beste prestatie. Na de WK slalom in Amerika volgt op 4 oktober de wedstrijd Adidas Sickline op de Wellerbrucke strecke van de Otz.