Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Nieuwsbrief oktober 2013

Nieuwsbrief oktober 2013

Wat doe jij in de herfst?

Na een schitterende zomer volgt een fraaie herfst. Heerlijk in de kajak peddelend op wild water of genieten van het relatief warme Noordzeewater. De oktobermaand is bij uitstek geschikt voor kajakkers en buitensporters die van rust en mooie herfstkleuren houden. In Slovenië reserveren we alvast een appartementje en begin oktober gaan we naar Hohenlimburg. Het brandingkajakken gaat door zo lang het zeewater nog warm is.
 
 
 
Europagaai wildwaterexperts, al 35 jaar toonaangevend en gezellig.
- wildwater kajakvakanties en cursussen: www.europagaai.nl
- actieve groepsuitstapjes en schoolreisjes: www.schoorlactief.nl

In de herfst naar de Soca

Voor het derde achtereenvolgende jaar gaan we in de herfst naar de Soca in Slovenië. De twee voorgaande jaren was het heerlijk zonnig en ook dit jaar rekenen we op mooi weer. Op het water hebben we alle ruimte, want toeristen zijn er in deze tijd nauwelijks meer te vinden. Na het kajakken pakken we dikwijls nog even een terrasje en ook het ijswinkeltje in Bovec is vast nog wel open. De fraaie herfstkleuren en wit besneeuwde bergtoppen zien er in het najaar heel anders uit dan in de zomer. Dit maakt ook voor wie dit jaar de tweede keer Slovenië zou bezoeken deze schitterende bestemming meer dan de moeite waard. Ook hebben we alvast een appartementje gereserveerd voor het geval de nachten in een tentje toch fris mochten zijn. Voor de niet vegetarische culinaire liefhebbers is het goed om te weten dat de wildkeuken in dit seizoen specialiteit is.
 

Relatief warm zeewater

Het eerste weekend van oktober gaat het Europagaai strandpaviljoen van het strand af en zijn wij gesloten. De andere weekenden in de maand oktober kun je nog wel bij ons komen brandingkajakken. Het zeewater is relatief nog warm te noemen en de kans op mooie golven is erg groot. Je kunt alleen nog inschrijven voor een halve- of hele dagcursus. De try-outs zijn pas volgend jaar weer mogelijk en voor groepsinschrijvingen gelden speciale prijzen.  
 
 

Enquête 2013

Tijdens de wildwaterkajakcursussen zijn er enquêteformulieren uitgedeeld en ingevuld. Voor Europagaai zijn deze zeer belangrijk. De enquêteformulieren worden zorgvuldig doorgenomen en helpen Europagaai verder om de wildwaterkajakvakanties zoveel mogelijk aan de wens van de klant te laten voldoen. Hieronder volgen een paar uitkomsten die misschien leuk zijn om te weten.
 • Gemiddeld rapportcijfer voor Europagaai is 8.4
  Gemiddeld rapportcijfer voor specifiek de vakantie/cursus is 8.6
 • De verhouding mannen/vrouwen is 68% / 32%
 • De leeftijdsgroep verdeling is:
  10 t/m 16 jaar 20,6%
  17 t/m 19 jaar 4,4%
  20 t/m 24 jaar 12,5%
  25 t/m 34 jaar 23,5%
  35 t/m 44 jaar 23,5%
  45 t/m 54 jaar 14%
  55 t/m 59 jaar 7%
  60+ is 7%
 • Reizen met eigen vervoer 56,3%
  Meegereden 39,3%
  Carpool geregeld via het forum van onze website 4,4%
 

Clubavond

De clubavond op 23 september was vanwege te weinig branding helaas afgelast. Omdat het paviljoen in oktober niet meer op het strand staat zijn er dit seizoen geen clubavonden meer. Wie een eigen kajak heeft kan natuurlijk ook op andere dagen gaan brandingkajakken. Dit kun je eventueel via het forum van onze website organiseren. Houd het forum voor de clubavond in de gaten of plaats een berichtje als je zelf iets wil organiseren. 
 

Park and Go

Nu de zomer achter de rug is nadert het seizoen met meer kans op goede waterstand in de Ardennen en Eifel. Wie zich al op had gegeven voor het vrijblijvende informatiesysteem Park and Go staat bij ons natuurlijk nog steeds als zodanig geregistreerd. Zodra de gelegenheid zich voordoet dat er Europagaai-instructeurs in de Ardennen of Eifel gaan peddelen en er ook een zeer goede waterstand is krijg je bericht en kun je mee. Sta je nog niet ingeschreven voor het informatiesysteem Park and Go, heb je een eigen kajak en is je eigen kajakvaardigheid niveau III of IV dan kun je jezelf opgeven. Dit is geheel vrijblijvend. Je betaalt pas als er daadwerkelijk een dag of weekend gekajakt gaat worden.

 • Vaste data Duitsland/Luxemburg en voor alle niveaus zijn:
  - een kajak dag Hohenlimburg in Duitsland (5 oktober)
  - een kajakweekend Hohenlimburg in Duitsland (5 en 6 oktober)
  - een kajakweekend in Luxemburg (25 t/m 27 oktober) 

 

11 november is de dag waarop je rollen mag

De eerste cursus van een reeks van 6 lessen start op 11 november. Onder het toeziend oog van een geduldige instructeur wordt je op je gemak gesteld en leer je de fijne kneepjes van het eskimoteren. Gevorderde kajakkers die het kunstje min of meer onder de knie hebben kunnen hun techniek verbeteren of meedoen met de freestylecursus. Deze zomer hebben we gezien dat het aantal kajakkers dat min of meer kan eskimoteren groeiende is, maar dat er hier en daar aan techniek best nog wat mag worden bijgeschaafd. Inschrijven kan voor een les of meerdere lessen.
Je kunt de techniek maar beter meteen goed leren, een verkeerde reflexbeweging is moeilijk te veranderen! 
 
 

Kajakverhalen

Cloë en Peter hebben allebei een ontzettend leuk verslag geschreven over hun kajakvakantie bij Europagaai in Slovenië en Frankrijk.
Wie lid is van de NKB en het Kanosport blad thuisgestuurd heeft gekregen, heeft het verhaal van Chloë vast al voorbij zien komen. Een korte versie van het verslag van Chloë staat op de NKB website. Het hele verhaal is te lezen op de Europagaai website.
 
Heb je zelf ook een verslag geschreven of vind je het leuk om een stukje te schrijven over jou Europagaai kajakvakantie van deze zomer, dan zetten we jou verhaal graag op de verhalen pagina op onze website.