Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Nieuwsbrief november 2014

Nieuwsbrief november 2014

De blaadjes vallen van de bomen 

Oktober eindigde met een warmterecord van 22 graden en in zee zou je zelfs nog kunnen zwemmen. Hoewel het brandingkajakseizoen in het programma van Europagaai is geëindigd kun je met een groepje van 5 tot 10 personen via de e-mail eventueel inschrijven voor een ochtend of middag brandingkajakken op zee. In deze nieuwsbrief besteden we aandacht aan onze exclusieve vakantie naar Nepal en eskimoteren of freestylekajakken in het zwembad. Verder is er een terugblik op de Europagaai herfstweken en ook het vooruitblik op sportieve winteractiviteiten in Schoorl.
 
 
 
Europagaai wildwaterexperts, al 35 jaar toonaangevend en gezellig.
- wildwater kajakvakanties en cursussen: www.europagaai.nl
- actieve groepsuitstapjes en schoolreisjes: www.schoorlactief.nl

Ga je mee naar Nepal?

In Nepal is het kajakseizoen begonnen. De waterstanden zijn ideaal, de uitzichten op de Himalaya adembenemend en het vrolijke volk lacht je toe wanneer je onder een hangbrug door dobbert. Over ruim een jaar kun je met Europagaai dit land en haar grootse rivieren ontdekken. Een meerdaagse expeditie als dit is een unieke ervaring die nog lang een glimlach op je gezicht zal toveren.
 
Wil je met Europagaai mee naar Nepal dan kun je tot 1 februari 2015 inschrijven. Boek je vóór 1 december dan krijg je € 200,- en vóór 1 januari € 100,- korting.
 
Hoe lang je vakantie in Nepal gaat duren kun jezelf bepalen en door middel van een gewenste begin en einddatum bij het plaatsen van een boeking aan ons doorgeven. De kajak-/raft expeditie die Europagaai organiseert is van 21 november tot 6 december 2015 en geschikt voor alle niveaus. Omdat er zowel rafts als kajaks mee gaan kun je als het wilde water in een kajak te pittig is overstappen in een raft. Beginners raden we so wie so aan om de hele trip in een raft te peddelen.
 
Als je inschrijft voor Nepal zijn de kajak en het raft bij de prijs inbegrepen. Het is eventueel ook mogelijk om een eigen kajak mee te nemen. De transportkosten die de vliegmaatschappij berekent zijn in dat geval voor je eigen rekening. Hoeveel de transportkosten bedragen hangt af van de vliegmaatschappij maar kan ook nog eens per vlucht verschillen. Als een kajak gratis mee mag dan heb je mazzel want soms kost dat een paar honderd euro. Meestal liggen de transportkosten van een kajak rond de honderd euro per vlucht.
 
Vera is momenteel een paar maanden op verkenning in Nepal en werkt daar tijdelijk voor de organisatie die onze kajak-/raft expeditie helpt organiseren. Er zijn veel Europagaai instructeurs die ook met de trip naar Nepal mee willen. Zo'n unieke vakantie wil je natuurlijk ook niet missen.

  

Veel animo voor eskimoteren

Wie vaker wil gaan kajakken ziet vast en zeker het voordeel in van het eskimoteren. We zijn dan ook erg blij dat er flink animo is voor onze zwembadcursussen eskimoteren. Ook voor diegenen die al eerder een aantal cursussen eskimoteren hebben gevolgd en het trucje min of meer onder de knie zouden moeten hebben, kunnen een of meer opfriscursussen geen kwaad: even de puntjes op de i of misschien aan de andere kant of achterwaarts leren rollen. Kom je voor het eerst dan is het handig om te weten dat men gemiddeld 4 lessen van een uur nodig heeft om de basis van het eskimoteren onder de knie te krijgen. Natuurlijk zijn er uitzonderingen en hebben sommigen het al in de eerste les door en een ander heeft misschien iets meer tijd nodig. Dat je het maar beter meteen goed aan kunt leren is duidelijk. Het eskimoteren moet namelijk een automatisme gaan worden. Verkeerd aangeleerde technieken zijn moeilijk te veranderen.
 
  • In Alkmaar gaan we a.s. zaterdag 8 november van start.
  • In Rotterdam gaan we zondag 4 januari van start.

 

Programma 2015 on line

Het Europagaai programma 2015 is in grote lijnen klaar en staat nu on line. Wij hopen dat er iets van je gading bij zit en zien er naar uit om de eerste boekingen te ontvangen. Tot 1 december belonen wij elke eerste boeking van een kajakvakantieweek met een presentje. Boek je in een keer met meer personen dan geldt dat aardigheidje voor iedereen.
 
Buiten het programma om kun je met een groepje ook op een voor jou geschikte datum en locatie voor een cursusweek wildwaterkajakken een aanvraag indienen. Dit kan per e-mail. Afhankelijk van het aantal personen, locatie en de benodigde materialen sturen wij je dan een offerte.

 

Terugblik herfst Slovenië

Voor het vierde achtereenvolgende jaar hebben we tijdens de twee herfstvakantieweken in Slovenië prachtig weer gehad. De eerste week en het begin van de tweede week waren echt zomers met daarna een kort en hevig buitje gevolgd door iets lagere temperatuur. Maar, nog goed te doen. Terwijl de campingbaas druk aan het werk was met nieuwe grote projecten op zijn kampeerterrein genoten wij van de rust op het water en de mooie herfsttinten en uitzichten vanaf de rivier. Een mooiere afsluiting van het wildwaterseizoen kun je niet wensen en voor wie een impressie wil zien hebben we een filmpje gemaakt dat je hier kunt zien. 

 

Freestylekajakken in zwembad

Heb je de technieken van het wildwaterkajakken al een beetje onder de knie en kun ook redelijk goed eskimoteren, dan is freestylekajakken vast iets voor jou. Anders dan je bij wildwaterkajakken gewend bent, vaar je met freestylekajakken in een heel kleine boot en blijf je vaak op eenzelfde plek op een golf of in een wals spelen. Je zult versteld staan hoeveel trucjes er in een kajak mogelijk zijn. Deze trucjes kun je het beste eerst in een zwembad leren. Daarom organiseren wij specifieke cursussen freestylekajakken in het zwembad. Heb je nog geen eigen freestylekajak dan hebben wij een aantal bootjes beschikbaar. Het mooiste is echter een eigen boot, want bij freestylekajakken is de juiste boot en een goede pasvorm erg belangrijk.
 
  • In Alkmaar gaan we a.s. zaterdag 8 november van start.
  • In Rotterdam gaan we zondag 4 januari van start.
 

Actief in de duinen van Schoorl

De hele winter door kun je bij Europagaai in de duinen van Schoorl heerlijk wandelen en kickbiken. Kom je alleen, met vrienden, familie of een hele groep?... wij helpen je graag op weg.
Op onze websites www.sportieve-activiteiten.nl en www.schoorlactief.nl staat meer informatie voor groepen, maar kom je alleen of met een kleine groep dan kun je via dit contactformulier het beste even een e-mailtje sturen.
 
Elk jaargetij heeft zijn charme. Herfstkleur en paddenstoelen maar ook een witte winterhoed geven een heel eigen dimensie aan Nederlands schitterendste duingebied. Een bezoekje mag je niet missen!
  • Wil je bij ons blijven overnachten kijk dan op deze website van onze Finse blokhut bungalow. 

Tip

Vier kerst en/of oud- en nieuwjaar in onze Finse blokhut bungalow in de duinen van Schoorl en doe dan ook eens mee met onze brandingkajak Nieuwjaarduik in Camperduin of Hargen aan Zee.