Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Waar gaat de kajakvakantie dit jaar naar toe?

De zomer staat weer voor de deur en dat roept altijd weer de vraag op: waar gaat onze kajakvakantie dit jaar naar toe? Er zijn zo veel mooie plekken om te kajakken; uitzoeken wat voor jou de juiste bestemming is kan soms lastig zijn. Europagaai helpt je graag bij het maken van de juiste keuze. want Ook de voorpret voorafgaand aan de vakantie is erg leuk! Hieronder een aantal kreten per locatie en de linken naar een uitgebreidere beschrijving. Voor meer vakantie voorpret kun je ook een kijkje nemen bij de Europagaai kajakverhalen en op de videopagina.
 
 • Gail - "De vele kleine beekjes die in het voorjaar links en rechts de Gail instromen, vullen de Gail tot een indrukwekkende rivier"
 • Slovenië - “ Tussen de ruige groene bergen peddel je op kristal helderwater technische stukken”
 • Zwitserland - “In het altijd mooie Zwitserland kun je een combinatie van volume en technisch wildwater verwachten”
 • Italië - “Wil je stukken varen waar nog weinig kajakkers geweest zijn, dan is Italië de juiste keuze”
 • Franse Pyreneeën - “De gezellige authentieke Franse sfeer, het warme klimaat en relatief warm water. Een echt vakantiegevoel krijg je in de Franse Pyreneeën”
 • Nederland - "Voor een heerlijk sportief dagje op het witte strand of in de duinen van Schoorl"
 

Europagaai instructeurs training

De Europagaai instructeurs zijn weer helemaal up to date en klaar voor de zomer. Tijdens een gezellig en leerzaam trainingsweekend in Hohenlimburg werden vissers, nieuwe instructeurs en de oude garde weer helemaal bijgeschoold. Misschien zie jij één van deze enthousiaste vissers en instructeurs deze zomer wel bij jou op de cursus: Eelco, Elisa, Els, Erik, Frank, Gillian, Hans, Inze, Jasper, Jaivi, Jeroen, Jitte, Martina, Paul, Querine, Remi, Remko, Sjoerd, Stijn, Vera, Willem.
 
  

Keurmerk Avontuurlijke Vrijetijdsactiviteiten

Europagaai heeft actief meegewerkt aan de invulling van wereldwijde ISO normering voor Avontuurlijke Vrijetijdsactiviteiten. In een daarvoor samengestelde commissie en onder leiding van de NEN heeft Nederland op deze wijze een paar jaar lang een positieve invloed op de ontwikkeling gehad. Inmiddels is de normering (ISO 21101:2014 Adventure tourism -- Safety management systems - Requirements) gereed en onlangs gepubliceerd. Het is een goede zaak dat de normen voor Avontuurlijke Vrijetijdsactiviteiten door deze normering over de hele wereld gelijk zijn geworden. Klik hier voor het officiële nieuwsbericht met de aankondiging van de publicatie.
 
 
 

Martina haalt criteria NL slalomkwalificaties

Martina heeft in het Paasweekend de kwalificatie eis voor het Nederlands kanoslalomteam gehaald. Op de wildwaterbaan in Markkleeberg (D) wist Martina in de voorrondes en semifinale als snelste Nederlandse vrouw te eindigen. Naar welke internationale wedstrijden Martina zal gaan staat nog niet vast. Er is een kans dat Martina tijdens het WK in Amerika zal starten. Zij zal zich eerst focussen op een aantal extreme kayak wedstrijden waaronder de White Water Grand Prix in Canada (26 april t/m 10 mei). Martina haar avonturen zijn te volgen via martinawegman.blogspot.com en haar facebook atleet pagina.
 
  

Cadeautip

Een kajakcursus cadeau met Moederdag of Vaderdag? Of vind je deze commercieel ingestelde dagen maar niets? Een kajakcursus is natuurlijk altijd leuk om cadeau te geven of te krijgen. Je kunt er voor kiezen om een cursus te boeken en deze cadeau te doen of je kunt een bepaald bedrag cadeau geven. De bon kan vervolgens naar eigen keuze bij Europagaai besteed worden. De cadeaubon is via de e-mail of via het contactformulier van deze website aan te vragen.

  

Kajaktip

Na een lange kajakwinterslaap, willen we alle zo snel mogelijk het water op. Kajak op de auto, kanospullen er in en gaan. Vaak worden kajakspullen na een winter niet te zijn gebruikt niet gecontroleerd en kan het gebeuren dat je net voor vertrek of zelfs bij het beginpunt van een rivier ontdekt dat er iets mis is met je materiaal. Om onaangename verassingen te voorkomen is het daarom erg handig om ruim voor vertrek je kajak en kajakspullen goed te controleren en in orde te maken. Hieronder een aantal punten waar je op kunt letten:
 • Het latex van anorakjes wil na een winter niet te zijn gebruikt wel eens aan elkaar plakken. Om een lek anorak en een zwarte plakkerige nek te voorkomen kun je het latex een stukje afknippen of er een nieuwe manchet opzetten. Een nieuwe manchet is verkrijgbaar bij Kano Centrum Arjan Bloem (www.kajak.nl).
 • Schroeven en bouten in en op kajaks kunnen tijdens het vervoeren wel eens los trillen. Controleer of deze nog goed vastgedraaid zitten om water in je kajak te voorkomen.
 • Controleer of de luchtzakken in je kajak nog heel zijn en of er voldoende lucht in zit.

 

Handige links

 • Vroegboekkorting: boek tijdig een cursus en ontvang een korting van 10% of 5% op de cursusprijs.
 • Carpoolforum: ben je op zoek naar een carpoolplaats naar een Europagaaicursus of heb je een carpoolplaats aan te bieden? Plaats deze dan op het carpoolforum.
 • Facebook: op de Europagaai facebookpagina staan leuke nieuwtjes, foto's en filmpjes. Wil je helemaal up to date blijven volg Europagaai dan ook op facebook.
 • Kajakverkoop: ben je op zoek naar een kajak of kajakmateriaal of wil je deze verkopen? Dat kan op de verkooppagina van ons forum.