Tel: +31 (0)72 509 4000
 

De meteorologische lente begint op 1 maart

De meteorologische lente begint op 1 maart en duurt tot en met 31 mei. De astronomische lente begint ieder jaar op 20 maart. Bij het begin van de sterrenkundige lente staat de zon precies boven de evenaar. De astronomische seizoensindeling is gebaseerd op de positie van de aarde ten opzichte van de zon. Voor de echte diehards maakt het niet zoveel uit. Die kajakken de hele winter door. Iedereen zal waarschijnlijk wel toegeven dat kajakken bij aangename temperaturen lekkerder is. Deze winter hebben we geen klagen. Ik heb nog niemand horen piepen over tintelende koude vingers. Omdat het niet zo extreem koud is geweest zal de watertemperatuur dit voorjaar ook sneller opwarmen. Dit geldt zeer zeker voor de zee, waar je nu al prima kunt brandingvaren.
 
  

Waardebon cadeau

Wie in de maand maart bij Europagaai een cursus wildwaterkajakken of brandingkajakken boekt ontvangt een waardebon van € 15,- per persoon. Deze bon kan bij Kanocentrum Arjan Bloem (Poelweg 1B in Wormerveer) besteed worden. Naast een groot assortiment aan kajaks kun je bij Kanocentrum Arjan Bloem ook allerlei handige spullen voor een kajakcursus aanschaffen. Hier zijn een paar tips!
  • Goede kajakschoentjes, deze zijn een must op elke rivier.
  • Een waterdicht zakje, handig voor je lunchpakketje en persoonlijke spullen.
  • Een waterdichte tas, want natte spullen in je auto is niet fijn.
  • Een brillenkoordje, neusklem en oordoppen kunnen handig zijn.
  • Een anorak met warmteshirtje zijn soms fijner (comfortabeler) dan een wetsuitjasje.
  

Neem je een eigen kajak mee?

Wie bij een Europagaai cursus ook de materialen huurt is er van verzekert dat deze spullen geschikt zijn voor de cursus. Neem je een eigen kajak en materiaal mee dan ben je hiervoor zelf verantwoordelijk. Op deze pagina kun je lezen waaraan een kajak en kajakspullen moeten voldoen. Zorg s.v.p. dat dit in orde is.
 
 

Samen reizen

Ieder jaar zien we dat de carpoolsite van ons forum zich langzaamaan met berichten vult. Niet alleen voor wie een lift zoekt is dit forum interessant, ook degenen die een plek in de auto te vergeven hebben, kunnen een berichtje plaatsen. Samen reizen is vaak gezelliger en de brandstofkosten delen maakt het ook nog eens goedkoper. Als een meerijder een rijbewijs bezit kun je eventueel vaker van chauffeur wisselen. Op een verre reis kan dit handig en sneller zijn. Heb je het forum nog niet bekeken of wil je een berichtje plaatsen ga dan naar de carpool site.
 
  

Remko met Leonie en ook Vera zijn weer terug!

Dit weekend komen onze instructeur Remko en zijn vriendin Leonie van hun wereldreis terug. Ze zijn een jaar weggeweest en hebben met recht over de hele wereld gereisd. Ook Vera is dit weekend weer in Nederland. Zij is twee maanden op pad geweest. Alleen Martina is nu nog in Nieuw-Zeeland. Zij verwacht in april weer terug in Nederland te zijn. Ben je benieuwd naar reisverhalen van onze globetrotters, kijk dan op hun website of blog.

  

Wildwaterbaan gesloten

Voor het voorjaar hadden we een aantal dagcursussen wildwaterkajakken in het Duitse Hohenlimburg in de planning staan. Omdat de wildwaterbaan in Hohenlimburg gerenoveerd gaat worden kunnen we er vanaf mei dit jaar voorlopig niet terecht. De voorjaarscursussen in de Luxemburgse EifelSault Brenaz en Saint Pierre de Boeuf in Frankrijk zijn goede alternatieven voor 1 of 2 dagen wildwaterkajakken. Wil je dit voorjaar echter wat langer weg? Kijk dan eens naar deze cursussen in Frankrijk, Slovenië en Oostenrijk.

Houd onze website goed in de gaten want misschien komen er dicht bij huis nog cursussen bij!

 

Instructeur huren

Groepen kajakkers die zelf een kajakweekend, week of kajaktraining organiseren, huren daarbij soms een Europagaai instructeur in. Afhankelijk van de beschikbaarheid van instructeurs, is men dan verzekerd van professioneel goede begeleiding en kunnen de kajakkers op een veilige en verantwoorde manier het wilde water op. Met een instructeur van Europagaai wordt de aansprakelijkheid van de organisatie ontlast en dat is voor wie iets veder nadenkt een geruststellende gedachte. Kijk voor meer informatie op deze website pagina.