Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Wijzigingen in het wildwaterprogramma

Aan het Europagaai programma is onlangs een nieuwe locatie toegevoegd en zijn de cursussen in Slovenië met twee weken in de zomer uitgebreid. Een week in Slovenië is al volgeboekt. We hopen dat er voor de andere weken en locaties ook tijdig ingeschreven wordt. In juni zal het wildwaterprogramma verder aangepast worden en bekijken we welke kajakweken er wel en niet door kunnen gaan. Verder in deze nieuwsbrief aandacht voor zomerse aanbiedingen, de prestaties van Martina en nog veel meer nieuwtjes. Terwijl de temperatuur met het zonnige weer van de afgelopen dagen flink wat is opgelopen begint bij ons het kajakkersbloed te kriebelen en kijken we reikhalzend uit naar de zomerse wildwatervakanties, Ga je mee? Een kajakvakantie met Europagaai mag je niet missen!
 
 
 
Europagaai wildwaterexperts, al 35 jaar toonaangevend en gezellig.
- wildwater kajakvakanties en cursussen: www.europagaai.nl
- actieve groepsuitstapjes en schoolreisjes: www.schoorlactief.nl
 

Twee extra kajakweken in Slovenië

De start data van de twee extra kajakweken in Slovenië zijn: 26 juli en 2 augustus. We hebben deze weken aan het programma toegevoegd omdat de week ervoor al volgeboekt is en omdat er voor de cursus Isarco in Italië, die op dezelfde data plaats vindt, tot nu toe wat minder animo is.

  
 

Nieuwe kajaklocatie in Hardenberg

Dicht bij huis en een erg leuke locatie voor beginners. Heb jezelf nog geen wildwaterkajakervaring of ken je sportieve mensen die het wel eens willen proberen, dan is een try-out in Hardenberg zeker iets voor jou. De cursussen vinden plaats op 8, 15 en 22 juni en je kunt inschrijven voor een cursus vanaf € 25,-. Meer informatie klik hier.
 
  
 

Zomerse aanbiedingen

Tijdens onze kajakweken in de zomer zijn er verschillende verrassingen en leuke aanbiedingen. Zo kun je op de cursus tegen een sterk gereduceerd tarief inschrijven voor een eskimoteercursus in de winter of voor een leuke aanbiedingsprijs meteen je wildwaterkajakvakantie voor het najaar boeken. Onze instructeurs kunnen je hierover informeren. Met een Europagaai-instructeur ben je altijd goed geïnformeerd en relaxt op pad!
 
  
 

Martina wint in ijswater

Artikel uit De Telegraaf:
QUEBEC - De Nederlandse wildwaterkajakster Martina Wegman peddelt zich naar de titel in de White Water Grand Prix (WWGP). Een uitzonderlijke prestatie voor iemand uit een land met alleen maar 'vlak water'.
De moeilijkst bevaarbare, wilde rivieren ter wereld, brokken ijs die langs komen drijven en golven die een flinke boot kunnen verzwelgen. Gooi er nog een aantal metershoge watervallen bij en zogenoemde slides (aflopende rotspartijen waar het water overheen glijdt) en je hebt een beeld van het strijdtoneel van de in het Canadese Ontario en Québec. "De White Water Grand Prix is het heftigste evenement waaraan ik ooit heb deelgenomen", aldus Wegman.

Verhalen en foto's zijn te vinden via: www.whitewatergrandprix.com / martinawegman.blogspot.com
 
  
 

Frankrijk Tarn & Allier

Hieronder een filmpje van de cursusweek eind april begin mei op de Tarn en Allier. Het water stond iets aan de lage kant maar de leukste stukken van de rivieren heeft de groep kunnen varen. De deelnemers waren heel divers, van beginnende tot gevorderde kajakkers. Misschien staat deze cursus volgend jaar weer in het programma en wie weet kun jij dan ook mee.
 

Tijdig aanmelden voor de clubavond

Meldt je s.v.p. zondags voor 17:00 via het forum aan als je maandags van 19:00 tot 21:30 uur mee doet op de brandingkajakclubavond in Hargen aan Zee. Deelname is gratis en wie geen eigen kajakspullen heeft kan deze ter plekke huren. Dikwijls zien we dat men zich maandags op het allerlaatste moment per telefoon of e-mail aanmeldt. De clubavond kan dan al afgelast zijn omdat er zondags om 17:00 uur nog onvoldoende inschrijvingen op het forum stonden. Laat daarom tijdig via het forum weten wat je van plan bent!
 
 

Met Europagaai naar Nepal

In de volgende nieuwsbrief volgt een uitgebreid verslag van onze wildwaterexpeditie voor beginners en gevorderde naar Nepal. Deze 14 daagse expeditie staat gepland in het najaar van 2015.