Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Nieuwsbrief juni 2013

Nieuwsbrief juni 2013

Ga mee naar het warme Zuiden

Eindelijk is het dan zover. De zomer staat voor de deur en we zoeken vast en zeker massaal de zon op! Voor de meeste kajakvakanties is bij ons nog plek. Enkele vakantie cursusweken zijn bijna volgeboekt. Schrijf snel in en ga met Europagaai naar het warme Zuiden of naar zee aan de kust van Schoorl. Hier wat filmpjes om alvast in de stemming te komen.
 • Slovenie - “ Tussen de ruige groene bergen peddel je op kristal helderwater technische stukken”
 • Zwitserland – “In het altijd mooie Zwitserland kun je een combinatie van volume en technisch wildwater verwachten”
 • Italië – “Wil je stukken varen waar nog weinig kajakkers geweest zijn, dan is Italië de juiste keuze”
 • Franse Pyreneeën – “De gezellige authentieke Franse sfeer, het warme klimaat en relatief warm water. Een echt vakantie gevoel krijg je in de Franse Pyreneeën”
 • Nederland - "Voor een heerlijk sportief dagje op het witte strand of in de duinen van Schoorl"
 
 
Europagaai wildwaterexperts, al 35 jaar toonaangevend en gezellig.
- wildwater kajakvakanties en cursussen: www.europagaai.nl
- actieve groepsuitstapjes en schoolreisjes: www.schoorlactief.nl

In de startblokken

Nadat de laatste instructeurstraining op 1 en 2 juni in de Eifel is afgerond en de EHBO skills zijn bijgewerkt is Europagaai klaar voor de zomer. Eerst is er echter nog een wildwaterweekend In het Duitse Hohenlimburg. Wil je ook goed voorbereid en optimaal van een zomerse kajakweek genieten, dan is Hohenlimburg de ideale oefenlocatie. Voor de kajakcursus op 8 en 9 juni zijn nog plaatsen beschikbaar.
 
 
 

Camping nieuwtjes

Nog niet zo heel lang geleden is er op de camping waar wij in Slovenië verblijven een prachtig sanitairgebouw verrezen. Vorig jaar konden we melden dat Europagaai een privé toilet op het Europagaai basiskamp heeft gekregen. Dit jaar is het kleine toiletgebouw vooraan op de camping vernieuwd. Ook het daarboven liggende appartementje is gerenoveerd. Met deze extra luxe wordt het nog aantrekkelijker om naar Slovenië te gaan. 
 
  
 

Materiaal tip

Heb je een eigen kajak of kajakspullen of wil je die gaan aanschaffen? Let er op dat het materiaal CE gekeurd en in goede staat is. Een zwemvest verliest bijvoorbeeld jaarlijks drijfvermogen. Naast een CE keurmerk zijn er soms ook logische zaken waarop je kunt letten. Bij een CE gekeurde helm die wel of geen oren bedekken zouden we wel weten welke we zouden kiezen.
 
 

Kajak tip

Voorwaartse peddelslag
Hier zijn enkele tips voor  een goede voorwaartse slag.
 1. Een goede houding is erg belangrijk om je lichaam efficiënt gebruiken. Hiervoor dien je bij het kajakken rechtop te zitten, je schouders te ontspannen en je borst vrij te hebben om gemakkelijk en efficiënt te ademhalen. Leun niet tegen de rugleuning!
 2. Zorg dat je voetensteun juist is afgesteld zodat je knieën gebogen zijn en je jezelf schrap kan zetten.
 3. Je romp en benen moeten het meeste werk doen! Je schouders en armen zijn er alleen maar om de kracht over te brengen!
Voorkomende fouten
 • Slechte houding
 • Onvoldoende draaiing van de romp
 • Te laat beëindigen van de slag en dus te ver achter de heup.
 • Je duw arm te ver naar voren duwen, waardoor je een minder effectieve hoek hebt.
 • Schommelen van de kajak van links naar rechts door abrupte verschuivingen van het gewicht.
 • Overbelasting van de polsen door deze te veel te buigen.
 
 

Remko en Leonie op wereldreis

Sinds begin april is Remko samen met zijn vriendin Leonie begonnen aan een reis rond de wereld. Helaas zul je Remko deze zomer dan ook niet als kajakinstructeur op de cursus tegen komen. Wie de avonturen van Remko en zijn vriendin wil volgen kan dit doen via www.remko-leonie.com.
 
 
 

Social Media

Ben jij al lid van onze Facebook pagina?  Via de groep “Europagaaiers” kun je actueel blijven van de laatste nieuwtjes van Europagaai en uiteraard je laatste avonturen delen met mede cursisten en instructeurs. https://www.facebook.com/groups/345329945570415/
Als je actief bent op Twitter of Instagram, vergeet dan niet na afloop van je kajak vakantie je foto’s met ons te delen via #Europagaai.