Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Juichen voor oranje, maar ook voor je zelf!

Je kunt natuurlijk thuis blijven, maar het is nog leuker om het WK voetbal tijdens een Europagaai kajakvakantie te volgen. We juichen voor Oranje en voor onze zuiderburen de Belgen maar... natuurlijk ook voor jouw kajakprestaties op de rivier. Heerlijk peddelen door woeste stroomversnellingen op zonnige wildwaterrivieren in verre streken of dicht bij huis. Bij het kampvuur komen de sterke verhalen en met deze nieuwsbrief ben je op de hoogte van het laatste Europagaai nieuws.
 
 
 
Europagaai wildwaterexperts, al 35 jaar toonaangevend en gezellig.
- wildwater kajakvakanties en cursussen: www.europagaai.nl
- actieve groepsuitstapjes en schoolreisjes: www.schoorlactief.nl
 

De zomer kajakweken gaan bijna van start!

De eerste wildwaterkajakweek van deze zomer gaat bijna van start! We gaan naar het prachtige Slovenië en de Franse Pyreneeën en zijn ook te vinden in de Alpen van Frankrijk en Italië. Zwitserland hebben we helaas uit het programma moeten halen omdat je daar alleen nog met een Zwitsers diploma mag varen. Aan het einde van de zomer zijn we nog twee weken in Slovenië. De Europagaai instructeurs zijn er helemaal klaar voor en staan te popelen om je een onvergetelijke kajakvakantie te bezorgen.
 
Een aantal cursussen is volgeboekt. Op welke cursussen er nog wel plaats is, vind je hier in de kalender op onze website.

 

Nepal kajak-/raft expeditie online!

In de vorige nieuwsbrief werd het al aangekondigd: onze Nepal kajak-/raft expeditie staat nu online. Deze geweldige vakantietopper vindt plaats in november 2015. Er is genoeg tijd voor de voorbereiding en niet te vergeten de voorpret. Wacht niet te lang met inschrijven, want in de wandelgangen bleek dat er zeer veel animo is onder de deelnemers en onze instructeurs. Voor informatie over deze expeditie klik hier.

  

Filmwedstrijd

Deze zomer kun je bij Europagaai een GRATIS wildwaterkajakvakantieweek winnen! Wat je hiervoor moet doen? Maak van jouw Europagaai kajakvakantie een mooie, grappige of spectaculaire film. Stuur deze voor 20 September 2014 naar Europagaai of zet je film op de Europagaai Facebook pagina. Begin oktober zal de winnaar bekend worden gemaakt.

 

Smullen na het wildwaterkajakken

Gezellig samen koken en eten in onze groepstent spreekt velen aan. Het gebruik van de keukenspullen is gratis, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf je maaltijden te verzorgen. NIEUW is het speciale Europagaai kookboekje voor groepen "smullen na het wildwaterkajakken". Hierin staan recepten met hoeveelheidsberekeningen en allerlei handige tips. Het boekje is grafisch vormgegeven door www.querinewegman.com en ligt op onze basiskampen in de groepstent.
 
  

Kajakverhalen

De verhalen pagina op de Europagaai website is aangevuld met nieuwe verhalen en interviews. Europagaai is al een aantal keer met interviews en leuke artikelen in de media verschenen waaronder in de Sp!ts krant, Op Pad magazine en Stuff magazine. Deze verhalen en interviews zijn op de impressie pagina te lezen. Heb je zelf een leuk Europagaai verhaal, laat het ons weten wij zetten deze graag op de website.
 
  

Tip voor thuisblijvers

Zomers is in de weekenden ons sportpaviljoen in Hargen aan Zee vaak geopend en kun je komen brandingkajakken, raften of andere activiteiten doen. Je kunt hier inschrijven voor een branding kajakles of langs komen om een kajak of raft te huren. Bel in het laatste geval wel even op om te horen of onze verhuurlocatie geopend is. Naast brandingkajakken en raften kun je bij ons ook, bodyboarden, slacklinen, skimboarden, discgolfen, kickbiken, kompaslopen en nog veel meer. Alle ingrediënten voor een sportief weekend aan zee zijn aanwezig.
 
 

Envirotrek 2014

Voor het derde achtereenvolgende jaar ondersteunt Europagaai de Envirotrek in Schoorl georganiseerd door www.respectthemountains.com. 's Ochtend gaan de deelnemers van de Envirotrek onder begeleiding van Staatsbosbeheer met een prikstok en zak door de duinen voor een grote schoonmaakactie. 's Middags na de lunch zijn er verschillende activiteiten. Deze zijn gratis maar er moet wel van tevoren worden ingeschreven. Brandingkajakken, raften, kickbiken of een kompasloop, het is allemaal mogelijk. Na afloop is er voor de deelnemers een gratis barbecue en worden er allerlei spullen uitgedeeld die door sponsoren beschikbaar zijn gesteld.
 
  

Martina genomineerd

Martina is ook dit jaar door Canoe & Kayak genomineerd voor Female paddler of the year. Samen met zes andere zeer goede kajaksters maakt Martina kans op de award.
Vorig jaar ging de prijs naar Nouria Newman uit Frankrijk. Zal Martina dit jaar winnen? Stemmen kan via deze link.