Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Nieuwsbrief januari 2015

Nieuwsbrief januari 2015

Een goed begin

De beste wensen voor het nieuwe jaar! Voor ons is het jaar goed van start gegaan met de altijd verfrissende Nieuwjaarduik. Verder in deze nieuwsbrief: de eskimoteercursus in Rotterdam is begonnen en het Europagaai programma is hier en daar nog wat aangepast en staat up to date on line. Daarnaast beginnen we het nieuwe jaar met een spectaculaire aanbieding: een gratis tweedaagse kajakvakantie op de wildwaterbaan Isle de la Serre in Frankrijk bij het inschrijven voor de Franse Alpen.
 
 
 
Europagaai wildwaterexperts, al 35 jaar toonaangevend en gezellig.
- wildwater kajakvakanties en cursussen: www.europagaai.nl
- actieve groepsuitstapjes en schoolreisjes: www.schoorlactief.nl

Nieuwjaarsduik

Het was gezellig druk tijdens de Europagaai Nieuwjaarsduik. Naast de brandingkajakkers waren er dit jaar ook veel deelnemers die zonder kajak het water in zijn gegaan. De watertemperatuur was met 7 graden relatief warm voor de tijd van het jaar, maar de harde wind zorgde toch voor een ijskoud Nieuwjaarsduikgevoel. De warme chocomel met slagroom ging er na afloop dan ook gretig in.

 

GRATIS kajakken in Sault Brenaz

Reserveer je voor de 5-daagse cursus in de Franse Alpen van 6 april 2015 dan kun je kiezen voor de vroegboekkoring of voor 2 dagen gratis kajakken op de wildwaterbaan in Sault Brenaz voorafgaand aan de cursus in de Franse Alpen.
Sault Brenaz is een van de leukste wildwaterbanen in Europa met prachtige keerwaters, walsen en golfjes om in te surfen en de twee meter hoge shute die altijd een uitdaging blijft om te varen.
Geef bij je reservering aan of je kiest voor de vroegboekkorting of voor de gratis 2-daagse cursus in Sault Brenaz.

De informatie over de cursus in de Franse Alpen is hier te vinden.
De informatie over de cursus in Sault Brenaz is hier te vinden.
 
 

Zwembadcursus

4 januari was de eerste eskimoteercursus in Rotterdam. De cursus is net als in Alkmaar goed bezocht en er is ook mogelijkheid voor freestyle instructie. Op beide locaties is nog plek en kan er ingeschreven worden. Omdat het zwembad in Rotterdam gerenoveerd wordt maken we gebruik van het overdekte en verwarmde buitenbad. Dit bevalt uitstekend en deze tijdelijke situatie is misschien zelfs nog beter dan het oude binnenbad van voorheen.

 

Nieuwe cursusdata kalender

Omdat er veel vraag is naar dag- en weekendcursussen in het voorjaar, hebben we de wildwaterkalender van 2015 aangevuld met een aantal nieuwe cursusdata. In maart en april staan twee weekenden gepland in de Belgische Ardennen. Je kunt reserveren voor een dagcursus of een weekendcursus.

Kajakken in de Belgische Ardennen is zeer geschikt voor kajakkers met niveau I en II. Voor kajakkers met niveau III is de Ardennen wat minder spectaculair, maar zeker leuk voor wie er even tussenuit wil voor een gezellig en sportief weekend.
Bekijk hier alle cursusdata in de Ardennen.
 
 

Hohenlimburg wildwaterbaan

In juni 2014 zijn ze in Hohenlimburg begonnen met de verbouwing van de wildwaterbaan. De baan die na de verbouwing meer kajakkers zal moeten trekken, zou in december 2014 klaar zijn. Vanwege de hoge waterstand van de Lenne zal de verbouwing echter een aantal weken langer duren. In mei en juni hebben we een aantal dagcursussen op de wildwaterbaan gepland. Klik hier voor alle cursusdata van Hohenlimburg.

Wij zijn zeer benieuwd hoe de baan er uit komt te zien. We houden jullie op de hoogte.
 
 

Verzekering

Rond de jaarwisseling worden we er allemaal aan herinnerd onze verzekeringen te controleren en de nieuwe polissen in te zien. Wil je dit jaar op kajakvakantie dan is het verstandig om te controleren of je reisverzekering wildwaterkajakken dekt en waarvoor je dan precies bent verzekerd. Een goed aangeschreven reisverzekering die deelname aan alle Europagaai kajakvakanties en activiteiten binnen Europa dekt is die van de Europeesche Verzekering. Er hoeft géén extra clausule te worden afgesloten want wildwaterkajakken is standaard meeverzekerd! Ga je buiten Europa op vakantie dan dien je de verzekering uit te breiden met werelddekking. Een reis- en/of annuleringsverzekering is af te sluiten via de Europagaai website. Zie deze link.