Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Nieuwsbrief januari 2014

Nieuwsbrief januari 2014

Een warm begin van 2014

Een zeer aangename temperatuur van het zeewater zorgde voor een verkwikkende maar niet al te koude Nieuwjaarsduik. In de Alpen en Pyreneeën kwam de sneeuwval erg laat op gang. Gelukkig is er onlangs een flink pak gevallen en kijken we uit naar het moment dat het smeltwater de rivieren weer van wildwater gaat voorzien. Heb je de kalender met data, prijzen en locaties nog niet bekeken? Neem dan snel een kijkje!
 
 

Hoe was de Nieuwjaarduik?

Op 1 januari om klokslag 13:00 uur begon de Europagaai Nieuwjaarsduik. Sommige kwamen wat later en een enkeling had geen kajak meegenomen en ging zonder kajak het water in. De temperatuur van het water was heerlijk winters warm. De stevige zuiden wind maakte de gevoelstemperatuur echter iets kouder. Afijn, na een uurtje spelen hield iedereen het voor gezien en snelde we ons naar het strandpaviljoen voor een heerlijk warm drankje al dan niet vergezeld met een alcoholisch versterkertje. Een beter begin van het jaar kun je niet wensen. Was je er niet bij! Dan moet je helaas een jaar wachten op de volgende gelegenheid. Namens het hele Europagaai-team de aller beste wensen voor 2014.
 
 

Kajakhuur gewijzigd!

NIEUW op de website zijn meer mogelijkheden voor het huren van een kajak voor een cursus. Onze standaard wildwater leskajaks zijn in prijs verlaagd en een keuzekajak kost iets meer. Hieronder volgt een overzicht van hoe de kajakhuur berekend wordt.
  1 dag 2 dagen 3 dagen 4 dagen 5 dagen 6 dagen
Kajakhuur € 19,- € 34,- € 48,- € 60,- € 70,- € 78,-
Keuzekajak € 21,- € 38,- € 54,- € 68,- € 80,- € 90,-
Wetsuithuur € 10,- € 20,- € 27,- € 32,- € 35,- € 36,-
 
 

Zaterdag of zondag naar het zwembad!

NIEUW in ons programma is de mogelijkheid om zaterdags van 18:00 tot 19:00 uur mee te doen aan de eskimoteercursus in het golfslagbad de Hoornsevaart tegenover het NS-station in Alkmaar. Deze cursussen zijn op 15 en 22 februari en op 1, 8, 15 en 22 maart.
Vanaf zondag 5 januari starten de eskimoteercursussen in het zwembad te Rotterdam. Deze zijn van 17:00 tot 18:00 uur op 5, 12, 19 en 26 januari en 2 en 9 februari.
 
 

Gratis eskimoteren?

Heb je geboekt voor een kajakweek bij Europagaai en vindt deze in 2014 plaats, dan kun je aanmelden voor een of meer gratis zwembadsessies om het eskimoteren te oefenen.

  • Deze aanbieding geldt alleen als er nog plek vrij is.
  • Je kunt per zwembadsessie niet eerder dan een week van tevoren inschrijven.
  • Deze aanbieding geldt niet achteraf dus een weekcursus moet als eerst geboekt zijn.
  • Je kunt gratis gebruik maken van het beschikbare materiaal dat op de cursus aanwezig en nog vrij is.
  • Je kunt ook een eigen kajak mee brengen mits deze van binnen en buiten brandschoon is. Dit wordt gecontroleerd.
  • Deelnemers van de cursus hebben met instructie voorrang, maar onze instructeurs zullen je zo goed mogelijk assisteren. 

 

Flow Experience

In 2014 gaan wij met Schoorlactief samenwerken met Flow Experience groepsbegeleiding. Dit concept komt naast de activiteiten die wij reeds aanbieden in ons programma te staan. Schoorlactief verzorgd de activiteiten en Flow Experience de monitoring en coaching. Ben je benieuwd, bekijk dan dit pdf document en bezoek de website http://www.flowconcepts.nl/
 
 

Nieuw surfbeach

In 2014 worden er tussen Schoorl en Petten miljoenen kubieke meters zand opgespoten en een speciale zandbank voor surfen aangelegd. Deze strandverbreding loopt vanaf onze kajaklocatie tot aan Petten. Ook komt er een lagune en de hele Hondsbossche zeewering wordt omgetoverd in een duingebied. Op onze locatie zullen we van de werkzaamheden vrijwel geen last hebben en kan er in tegenstelling met het strand Camperduin het hele jaar volop gekajakt en gesport worden. Het project zal als alles volgens plan verloopt aan het einde van 2014 gereed zijn en we hopen dat hiermee de mogelijkheden voor activiteiten uitgebreid kunnen worden. Heb je zin om dit jaar bij ons te komen brandingkajakken, schrijf je dan in voor een cursus of try-out!
Meer informatie over dit project is te vinden op deze website.