Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Nieuwsbrief januari 2013

Nieuwsbrief januari 2013

Ben jij ook toe aan een spetterend sportieve vakantie of er eventjes lekker tussen uit? De eerste boekingen komen al binnen. Wij zijn er klaar voor en zien ook jouw inschrijving graag tegemoet.

De winter is bij uitstek geschikt voor het maken van vakantieplannen. Terwijl de buiken tijdens de feestdagen weer zijn volgegeten, lonkt een te strakke spijkerbroek op de kastplank. Het is de hoogste tijd voor wat sportieve beweging en daar mag een kajakvakantie, -weekendje of kajakdag niet bij ontbreken. Via het forum van onze website kun je contact zoeken met medereizigers en/of een carpoolplek zoeken of aanbieden. Gezamenlijk reizen is vaak gezelliger en een stuk goedkoper. Gecombineerd met een eventuele vroegboekkorting en familiekorting is een vakantie met Europagaai misschien ook voor jou weggelegd en onze instructeurs zijn erg benieuwd of je dit jaar weer mee doet.
 
 
 
Europagaai wildwaterexperts, al 35 jaar toonaangevend en gezellig.
- wildwater kajakvakanties en cursussen: www.europagaai.nl
- actieve groepsuitstapjes en schoolreisjes: www.schoorlactief.nl

Park and go Ardennen/Eifel III of IV

NIEUW en geheel vrijblijvend is de park and go Ardennen/Eifel (niveau III en IV). Je kunt je zelf opgeven voor een mailinglijst. Je wordt dan door ons op de hoogte gebracht zodra er in de Ardennen of Eifel voldoende water staat en wij een "park and go" dag of weekend organiseren. Dit zal meestal 1 of 2 dagen vantevoren bekend worden gemaakt. Eigen materiaal en uitrusting moeten geschikt zijn voor wildwaterkajakken. Je kunt eventueel ook bij ons spullen huren. Voor de maaltijd en overnachting kunnen we ter plekke een accommodatie zoeken. Deze kosten komen rechtstreeks voor rekening van de deelnemers. Je kunt ook er ook voor kiezen om in je eigen camper/busje/tent/caravan slapen of op andere wijze het verblijf regelen. Het leuke van de park and go is dat we alleen gaan varen als er op de rivieren met trajecten wildwater III, IV (en misschien nog iets hoger) voldoende water staat.

Kosten/aanmelden - De kosten voor 1 cursusdag bedragen € 120,-. Vaar je het hele weekend mee dan is de totaalprijs € 180,-. Het eventueel huren van een kajak kost € 20,- en een wetsuit € 10,- per dag. Aanmelden kan met vermelding van je e-mailadres en park&go via het contactformulier op deze website. Wij houden je dan op de hoogte en je betaalt pas als je definitief geboekt hebt.
 
  

Nieuwjaarduik 2013

Wederom was er op 1 januari 2013 weer een fantastische Nieuwjaarduik aan de kust bij Camperduin. Na een natte stormachtige oudejaarsavond klaarde het flink op en konden we bij een relatief hoge temperatuur met onze kajaks de branding in. De golfvoorspelling van 1.70 meter klopte en met een westelijk windje konden we zonder afdrijven in de golven spelen. Jitte en Willem waagden zich na afloop nog even parapentent in de wind boven de duinen en na een chocolademelk met slagroom op het terras ging iedereen weer richting thuis. 
 
 

Jasper en Senna voor de zomer terug van wereldreis

Het zal je misschien niet zijn ontgaan dat Jasper en Senna afgelopen zomer niet bij de Europagaaicursussen aanwezig waren. Naar verwachting zijn ze deze zomer weer terug in Nederland en kun je net als wij uitkijken naar hun spontane en vrolijke inzet bij Europagaai. Wil je meer weten over de avonturen van dit avontuurlijke tweetal, kijk dan eens op: http://sennaspiertz.wordpress.com.
 
 

Sportvrouw van het jaar gemeente Bergen NH

Martina Wegman is aangemeld voor nominatie sportvrouw van het jaar in de gemeente Bergen NH. Tijdens een sportgala op 2 maart 2013 worden de winnaars bekend gemaakt. Vier weken voor deze datum worden door een vakjury de genomineerde bekend gemaakt. Door de goede prestaties van Martina in 2012 maakt zij een goede kans genomineerd te worden. We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen.

Kajakken in de winter

In het vijfendertig jarig bestaan van Europagaai zijn er steeds meer kajakkers die voldoende vaardigheden hebben gekregen om op verantwoorde wijze ook in de winter te gaan kajakken. Desalniettemin kan dit nog steeds een koude aangelegenheid zijn.

Hier volgen enkele winterse tips.
  • Natuurlijk helpt een wetsuit met warmtekleding en goede schoenen al veel. Wie echter echt comfortabel in de kajak wil zitten kan kiezen voor een droogpak met daaronder een zgn. warmtefleece. Dit houdt niet alleen de kou goed tegen maar zorgt ook nog voor goede bewegingsvrijheid. Zowel een droogpak als een warmtefleece zijn verkrijgbaar bij Arjan Bloem in de Wormen (let op: de maand januari is Arjan Bloem gesloten).
  • Voorzie je warmtefleece van aangestikte warmtesokken. Eindelijk geen koude voeten meer en ook je warmtefleece kan niet meer tijdens het varen omhoog gaan kruipen.
  • Vind je kanohandschoentjes of moffen vervelend, probeer dan eens gewone huishoudhandschoenen. Zorg wel dat deze niet te strak zitten want dan werken ze niet meer.
  • Smeer op de onbedekte gedeelten van je hoofd wat vaseline. Het water loopt dan sneller van je huid en dat scheelt behoorlijk in de kou.
 

Zwembadcursus Eskimoteren is bijna vol

Van de zes eskimoteer- en freestylecursussen in het zwembad in Rotterdam (januari/februari) zijn voor de meeste data nog maar een paar plaatsen beschikbaar. Wil je nog meer genieten van de sensatie van het kajakken, dan mag je deze cursussen niet missen. Kijk op onze website voor data en prijzen en schrijf je snel in.
Voor de cursus in Alkmaar (februari/maart) is nog voldoende plek, maar wij weten uit ervaring dat ook voor deze cursussen de boekingen snel binnen kunnen komen. Wacht dus niet te lang!
 
 

Tolweg tip Slovenië

Slovenië is van ons wildwaterprogramma nog steeds een van de favoriete locaties. We hebben echter gemerkt dat veel van onze klanten niet weten dat voor de rit naar onze locatie aan de Soca of de Bohinjka geen Slovenië vignet nodig is. Dit geldt echter alleen als je vanuit Oostenrijk via Tarvisio in Italië naar onze locatie in Slovenië rijdt. Dit gedeelte Sloveense snelweg is namelijk tol vrij. Over de Preddelpas in het vervolgens nog een halfuurtje rijden naar de Soca of via Kranjska Gora richting Bled een uurtje naar de Bohinjka.
 
 

Een Europagaai instructeur huren

We zien steeds vaker dat verenigingen en vriendengroepjes met behulp van een Europagaai instructeur zelf een wildwaterkajaktocht organiseren. Buiten de drukke vakantieperiode om is dat geen enkel probleem. In de drukke vakantieperiode hebben wij echter de instructeurs zelf hard nodig. Valt de planning voor een wildwaterkajak groepstocht toch in de drukke vakantieperiode dan is het mogelijk om als groep en met groepskorting in te schrijven voor een van de reguliere Europagaaicursussen of vakanties.