Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Het is waar, de mooiste waterstand is in het voorjaar!

Ga je in het voorjaar met ons mee wildwaterkajakken? Beginners en gevorderde kajakkers kunnen drie of zes dagen komen peddelen op de Bohinka en Soca in Slovenië of op de Tarn en Allier in Frankrijk. Op de Gail in Oostenrijk is een vijfdaagse gevorderden week. Tijdens Pasen en Pinksteren zijn er tweedaagse kajakcursussen op de wildwaterbaantjes Sault Brenaz en Saint Pierre de Beouf in Frankrijk; deze zijn geschikt voor alle niveaus. Ook in Duitsland, België en Luxemburg gaan we dit voorjaar regelmatig met beginners en gevorderden het wilde water op. Je kunt inschrijven voor een try-out, een cursusdag of een weekend: eventueel met overnachting en maaltijden. Blijf je dit voorjaar liever in Nederland maar wil je toch genieten van het bruisende water, kom dan eens brandingkajakken bij ons strandpaviljoen op het strand Hargen aan Zee in Schoorl.
 
  

In de Spits!

Een pagina groot artikel in de rubriek Reizen in de Spits van 24 januari jl. zorgde voor veel reacties. Een reporter van de Spits heeft in Slovenië twee weken mee gedaan met de kajakcursus en aan de hand van zijn ervaringen het artikel "Duizend en een keerwaters" geschreven. In het artikel wordt definitief afgerekend met her vermeende suffe imago over kajakken. Varen op wilde rivieren is uitdagend, spannend en avontuurlijk. Maar onze Europagaai nieuwsbrieflezers wisten dat natuurlijk al. Het artikel kun je vinden op de Europagaai facebook pagina.
 
 

Februari 50% korting

Wie voor 1 maart een boeking plaatst voor een kajakvakantie weekcursus bij Europagaai kan ter voorbereiding en met 50% korting op de normale cursusprijs meedoen met een kajakdag of kajakweekend in Duitsland, België of Luxemburg.
  • Deze aanbieding is geldig zolang er nog plaats vrij is.
  • Vermeld bij inschrijving het boeknummer van je weekcursus.
 

Eskimoteercursus Alkmaar

In onze vorige nieuwsbrief besteedden we aandacht aan de eskimoteercursus in het zwembad Alkmaar. Deze vinden plaats op zaterdagen in de maanden februari en maart. Er zijn nog plaatsen beschikbaar. Daarom willen we deze cursus ook in deze nieuwsbrief toelichten. Het zwembad waar we je gaan leren eskimoteren ligt tegenover het NS station en is uitstekend per openbaarvervoer bereikbaar. Het tijdstip van de cursus is van 18:00 tot 19:00 uur. Je zult zien dat je met een uur intensieve eskimoteertraining snel vorderingen maakt maar dat dit wel een redelijke uithoudingsvermogen vergt. Wie het eskimoteren onder de knie heeft zal daar tijdens onze cursussen wildwaterkajakken of het brandingkajakken zeker profijt van hebben. Ook is deze training in de winter een gezonde fysieke inspanning, goed voor je conditie en kajakvaardigheden. Inschrijven kan per enkele les of voor meerder lessen tegelijk. De Europagaai instructeurs staan klaar om je in het zwembad te begroeten.
 
  

Arjan Bloem weer geopend

Hoewel de meeste kajakkers het inmiddels al weten, is de winkel van Kano Centrum Arjan Bloem in januari altijd gesloten. Het is nu alweer februari dus kun je voor informatie, een kopje koffie of aanschaf van een kajak en aanverwante artikelen bij de sympathieke medewerkers terecht.

  

Verzekering nieuws

Ook de reis-/annuleringsverzekering van de Europeesche zijn per 6 februari 2014 aangepast. Bij zowel de doorlopende als kortlopende reisverzekering (die je via onze website kunt afsluiten) is het wildwaterkajakken en het brandingvaren standaard meeverzekerd. Alleen voor skiën en snowboarden geldt nog een extra clausule. De besparing die dit oplevert kan eventueel gebruikt worden voor de unieke Allrisk annuleringsverzekering. Deze verzekering geeft naast het 100% uitkeren bij een gegronde redenen voor annulering, 75% uitkering bij aanvullende redenen. Ook ingeval van extreme weersomstandigheden en/of te hoge- of te lage waterstand wordt er bij annulering of onderbreking van een reis uitgekeerd. Deze verzekeringen zijn ook van toepassing voor Belgen en Duitsers. Kijk voor uitgebreide informatie op de verzekeringspagina  van onze website.
 
  

Talentontwikkeling

In het kader van nieuw talentontwikkeling is het watersportverbond op zoek naar jonge enthousiaste freestyle kajakkers (tot 20 jaar) die mee willen doen met Freestyle trainingen in een zwembad. Deze trainingen staan puur in het teken van breedtesport en talentenontwikkeling. De trainingen zijn kosteloos en bedoeld voor fanatieke jonge freestylekajakkers met de doelstelling wedstrijden te varen.
De trainingen vinden plaats in een zwembad in Zoetermeer op:
  • zondag 2 februari 16.00 - 17.00
  • zaterdag 22 februari 13.00 - 14.00
  • zaterdag 22 maart 21.15 - 22.15
Aanmelden kan via het Europagaai contactformulier.