Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Nieuwsbrief februari 2013

Nieuwsbrief februari 2013

 

Na de ijspret van januari is de sneeuw gaan smelten en vullen rivieren en wildbeken zich met water.

De Ardennen in België kent maar een korte periode dat er op de leuke trajecten gekajakt mag worden. In Duitsland is meer mogelijk, maar beide gebieden zijn qua waterstand erg afhankelijk van regen- of smeltwater. Een combinatie van beide biedt extra veel kansen en daar maken kajakkers dikwijls gretig gebruik van. Wil jij ook in de Ardennen kajakken? Tegen de kou kun je jezelf goed kleden en eind maart organiseren wij een 2- of 3-daagse kajaktrip waarvoor je kunt inschrijven.
 
 
 
Europagaai wildwaterexperts, al 35 jaar toonaangevend en gezellig.
- wildwater kajakvakanties en cursussen: www.europagaai.nl
- actieve groepsuitstapjes en schoolreisjes: www.schoorlactief.nl

Park and go Ardennen/Eifel nu ook voor alle niveaus

NIEUW en aanvullend op het bericht in de nieuwsbrief van januari, kunnen nu ook wildwaterkajakkers nivau II tot III zich opgeven voor de mailinglist  "park and go". In eerste instantie was deze namelijk alleen voor niveau III tot IV bedoeld, maar omdat er ook veel animo voor niveau II tot III is, hebben wij voor deze groep andere trajecten in gedachten. Inschrijven per e-mail voor de mailinglist kan voor niveau II-III of III-IV en is geheel vrijblijvend. Je wordt dan door ons op de hoogte gebracht zodra er in de Ardennen of Eifel voldoende water staat en wij een "park and go" dag of weekend organiseren. Dit zal meestal 1 of 2 dagen van tevoren bekend worden gemaakt. Eigen materiaal en uitrusting moeten geschikt zijn voor wildwaterkajakken. Je kunt eventueel ook bij ons een kajak en/of wetsuit huren. Voor de maaltijd en overnachting kan er ter plekke voor eigen kosten een accommodatie worden gezocht.

Kosten/aanmelden - De kosten voor 1 cursusdag bedragen € 120,-. Vaar je het hele weekend mee dan is de totaalprijs € 180,-. Het eventueel huren van een kajak kost € 20,- en een wetsuit € 10,- per dag. Aanmelden kan met vermelding van je e-mailadres en park&go via het contactformulier op deze website. Wij houden je dan op de hoogte en je betaalt pas als je definitief geboekt hebt.
 
Kan dat ook in de zomer? - Veel kajakkers denken dat er alleen in de winter of het vroege voorjaar in Duitsland en België gekajakt kan worden. Gezien de te verwachte waterstanden in de Ardennen en Eifel is dit als je ver van tevoren de datum wil plannen meestal ook correct. Daarnaast zijn er buiten de winterperiode om ook verschillende vaarverboden. De park and Go is juist bedoeld om op ieder moment (dus in het voorjaar, najaar of de zomer) zodra er goede weers- en wateromstandigheden in te pakken en naar België of Duitsland te vertrekken.
 
  

Waardebon actie!

Wie in februari inschrijft voor een meerdaagse kajakvakantie of groepsuitje bij Europagaai ontvangt een waardebon van € 15,- te besteden bij kajak centrum Arjan Bloem. Boek je voor een kortdurende kajakcursus of activiteit dan ontvang je een bon met de waarde van € 7,-.
 
Bonnen kunnen niet voor geld worden ingewisseld, zijn geldig t/m 31 december 2013 en hebben een limiet van maximaal 1 bon per persoon.
 
Samen met een eventuele vroegboekkorting van 5 of 10%, een familiekorting van 10% en 20% korting bij meer dan drie inschrijvingen van eenzelfde persoon, is de maand februari dus een zeer gunstige maand om bij Europagaai te boeken! Maak jezelf en onze instructeurs blij en schrijf je s.v.p. nu in.
 
 

Querine en Martina in Nieuw-Zeeland

Begin januari zijn Martina en Querine naar Nieuw-Zeeland vertrokken. Zij logeren daar bij de familie Dawson (Martina haar vriend). Er worden leuke uitstapjes gemaakt en er zijn regelmatig mooie trips over de Nieuw-Zeelandse eilanden. Begin maart komt Querine weer terug naar Nederland en Martina blijft wat langer in Nieuw-Zeeland. Wil je meer te weten komen over de belevenissen van de dames en zeer mooie foto's zien, kijk dan op hun website.
 
 
 

Europagaai forum

De nieuwe websites van Europagaai en Schoorlactief staan alweer een tijdje on line maar op de achtergrond is er nog het nodige gesleuteld. Naast verschillende positieve reacties zullen binnenkort ook de laatste praktische functies worden gerealiseerd. Zo kunnen adresgegevens bij het plaatsen van een boeking voor meerder personen op eenzelfde adres eenvoudiger worden ingevuld en ontvang je een berichtje zodra iemand op jou forum post reageert. Misschien is het leuk om te weten dat deze twee functionele verbeteringen tot stand zijn gekomen door de uitkomst van de enquêteformulieren en natuurlijk dankzij onze websitebouwers Blitskikker. Ben je op zoek naar een professionele websitebouwer of zoek je een goede en goedkope website hosting, dan is Blitskikkers en Hostinghero aan te raden.
 
Houd onze website in de gaten en post eens een berichtje als je wat te melden hebt, wil carpoolen of kajakspullen verkopen.

Neem een waterdichte zak mee

Veel vaste Europagaai klanten weten inmiddels dat het vervoeren van kajakkleding na een kano trip veel natte bende in de auto teweeg kan brengen. Wie hier goed op voorbereid is heeft daarvoor een waterdichte zak, tas of kist meegebracht. Op die manier houd je jouw auto of die van een ander droog en netjes. Let er op dat een vuilniszak niet afdoende is. Ten eerste zijn deze niet waterdicht en ten tweede is het niet ondenkbaar dat een vuilniszak met dure kajakspulletjes per ongeluk bij het vuil belandt.

Hier volgt nog een tip.

Boek je in februari een Europagaai cursus dan is het misschien een idee om de waardebon waar je recht op hebt te besteden aan een waterdichte zak, tas of koffer bij Arjan Bloem in de Wormer in Noord-Holland!

 

 

Laatste sessie eskimoteren leren van deze winter

Voor de Europagaai zwembadcursussen was deze winter buitengewoon veel animo. Dit betekent dat we komend kajakseizoen veel mensen op de cursus zullen zien die door het eskimoteren ook veel kunnen oefenen en leren. Wij hebben de ervaring dat men na de eskimoteercursus de eigen vaardigheid van het kajakken in het algemeen snel vergroot. In Rotterdam hebben we in februari nog een paar lessen te gaan en sluiten de cursus af met een gezellig etentje.
 
Alkmaar
De laatste sessie van 6 lessen! Deze is in Alkmaar en dit is de laatste kans om deze winter het eskimoteren te leren. 25 februari gaan we van start. Wacht niet te lang met inschrijven, het aantal beschikbare plekken is gelimiteerd!
 
Eskimoteerbrevet
Op 8 april kun je, mits van tevoren opgegeven, in Alkmaar een eskimoteerbrevet proberen te behalen. Voor wie deze winter aan de eskimoteercursus in Alkmaar of Rotterdam heeft deelgenomen is dit gratis. Anders zijn de kosten € 20,- per persoon. Het maximum aantal kandidaten is 30 personen. Een examen duurt ca. 5 minuten en de uiterste inschrijfdatum is 10 februari. Er zijn vijf brevet niveaus en wat deze precies inhouden kun je hier lezen.
 
 

Strandpaviljoen

Ieder jaar kun je in de nieuwsbrief van april vernemen wanneer het Europagaai strandpaviljoen in Hargen aan Zee weer is opgebouwd. De afgelopen jaren moesten wij daarbij met man en macht steeds meer graaf- en schepwerk verzetten. Ook het risico van wegspoelen van het paviljoen is bij een zware Noordwester storm niet ondenkbaar. In de toekomst willen we dan ook het strandpaviljoen wat hoger boven het strand hebben staan. Daarvoor is echter een nieuwe palenfundering voor nodig. Dit is erg kostbaar. Hoogstwaarschijnlijk kunnen we dit jaar de nieuwe palen aanschaffen. Of het financieel ook haalbaar is om dit jaar de palen dit jaar 5 meter het strand in te spuiten is nog niet zeker. Bij een bezoekje aan ons strandpaviljoen hopen we dat je wat meer treden moet beklimmen en anders kun je bij hoog water en Westerstorm als het ware nog steeds het terras op peddelen. Dat we je graag op het strand willen verwelkomen mag duidelijk zijn. De koffie en thee staat klaar en we hopen dat je tijdig een boeking plaatst.
 
 

2- of 3-daagse kajaktrip Ardennen in maart

Van 29 t/m 31 maart organiseren wij een gezellige kajak trip in de Ardennen van België. Deze is geschikt voor jong en oud, individueel maar dus ook voor de hele familie. Er is al geboekt en we verwachten voldoende animo. De cursus is bedoeld voor beginners (niveau I) en voor wie al wat wildwaterkajakervaring heeft (niveau II). Natuurlijk hoeven kajakkers die een hoger niveau hebben en met vrienden of familie mee varen zich ook niet te vervelen. We verblijven in het knusse Auberge ‘La Laiterie’ en hopen ook jou daar te kunnen begroeten. Kijk voor meer informatie over een 3-daagse kajaktrip op deze webpagina en over een 2-daagse kajaktrip op deze webpagina. Schrijf snel in!
 
 

Martina genomineerd voor sportvrouw van het jaar

In de vorige nieuwsbrief was aangekondigd dat Martina Wegman was voorgedragen voor nominatie als sportvrouw van het jaar van de gemeente Bergen. Met trots laten wij weten dat een vak-jury Martina inderdaad voor de nominatie heeft uitgekozen. Dit betekent dat zij tijdens het sportgala op zaterdag 2 maart om 19.30 uur in de Watertoren in Egmond aan Zee meedingt naar de titel Sportvrouw van het jaar in de gemeente Bergen. Wil je het sportgala bijwonen dan kun je kaartjes bestellen via [email protected]. Laat ons s.v.p. even weten als je komt.
 
Meer informatie over het sportgala kun je vinden op www.sportraadbergen.nl.