Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Nieuwsbrief december 2019

Nieuwsbrief december 2019

December, een feestelijke maand met voorpret

Vakantie tijdens de feestelijke decembermaand is genieten zowel door de voorpret als door de vakantie zelf. Een weekendje er even tussenuit of een volle week kajakpret op het bruisende water: de instructeurs van Europagaai maken er een uitdagend feestje van. In deze nieuwsbrief brengen we je op de hoogte van de laatste nieuwtjes op het gebied van wildwaterkajakken. We wensen je veel leesplezier.

  
 
Europagaai wildwaterexperts, sinds 1979 toonaangevend en gezellig.
- wildwater kajakvakanties en -cursussen: www.europagaai.nl
- actieve groepsuitstapjes en schoolreisjes: www.schoorlactief.nl

Gezellig instructeursweekend

EHBO, freestyle clinic en pakjesavond
Begin november was er onder leiding van de Europagaai instructeurs Jasper en Hans een leerzame EHBO- en veiligheidsbijscholing voor instructeurs. Ter afwisseling konden de instructeurs deelnemen aan clinics freestylekajakken. Dit gebeurde onder leiding van een van onze beste freestyle experts Remi. Het weekend werd ook opgeluisterd door een pakjesavond voor instructeurs. Er was flink geknutseld en gerijmd. Je kunt je vast voorstellen dat dit met twintig eigenwijze instructeurs een hilarisch gezellig feest is geworden.

  

Bohinjska/Soca is erg in trek

Deze voorjaarscursus raakt al aardig vol!
Een grote kans op een goede waterstand met mooi weer en het ontbreken van hordes toeristen, maakt dat deze cursus steeds meer in trek komt. Menig kajakker die bij Europagaai heeft gepeddeld weet dat het voorjaar het beste jaargetij voor een kajakcursus kan zijn. Ook wie nog niet eerder bij Europagaai gepeddeld heeft weet ons te vinden en ook bij de instructeurs is het voorjaar in de Julische Alpen van Slovenië behoorlijk in trek. Wij gaan dan ook graag met iedereen het wilde water op.
 
  

Eskimoteren in het warme zwembadwater

Onze instructeurs staan voor je klaar!
Het warme zwembad is de ideale locatie om het trucje eskimoteren te leren. Een must voor diegene die wat vaker het wilde water op gaat of besloten heeft iets meer onbekommerd het wildwaterkajakken te gaan beoefenen. De cursussen eskimoteren van november en december zijn jammer genoeg geannuleerd, maar we gaan er vanuit dat de cursussen die vanaf januari t/m april op het programma staan 2020 wel zullen doorgaan.
 
  

Europagaai vloot uitgebreid

Weer een aantal nieuwe boten erbij
Naast een aantal nieuwe kinderkajaks en wat bootjes van het merk Dagger en Zet, bleek met name het type Mamba afgelopen jaar erg in trek. Deze kajak is er in drie maten en onlangs hebben wij er nog een paar aan onze vloot toegevoegd. Wie bij een Europagaai cursus een kajak huurt heeft de keus uit een standaardkajak of een keuze kajak. Een standaardkajak is een kajak die al op de cursus aanwezig is en waarvan de nog beschikbare boten door de instructeurs onder de cursisten verdeeld worden. Een keuze kajak is een kajak naar jou eigen keus die in overleg met Europagaai speciaal voor jou beschikbaar wordt gehouden. Wees er tijdig bij, want hierbij geldt de rangorde van bestellen en het voorradige.
 
  

Olympisch slalomkajak nieuws

Het laatste nieuws van onze top atleet Martina Wegman
Na haar laatste training van 3 weken, half oktober in Japan, is Martina wederom naar Tokyo gevlogen. Dit keer samen met haar Spaanse trainer Telmo voor een trainingsperiode van 10 dagen (eind november) op de olympische wildwaterbaan. Bij een test event in oktober behaalde Martina bij een spelersveld van 26 dames de 11e plek. Inmiddels heeft Martina laten weten dat zij de wildwaterbaan steeds beter leert kennen en dat zij ondanks de koude en natte plaatselijke weersomstandigheden steeds betere controle over de baan krijgt.
 
  

Branding Nieuwjaarsduik

Als oliebollen spetteren in de branding
Traditiegetrouw organiseerd Europagaai een Nieuwjaarsduik. Dit keer in samenwerking met unvge collega's DJUS.
 Kijk hier voor meer informatie.

Ook jij bent van harte welkom! 
Datum: 11 januari 2020
 
Activiteiten: Kajakken, kiten, golfsurfen, mountainbiken
Special: De Wim Hofman experience
 
Na afloop gaan we opgefrist aan de warme chocolademelk of andere consumptie.