Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Nieuwsbrief december 2012

Nieuwsbrief december 2012

De nieuwe websites Europagaai en Schoorlactief staan online. Laat even weten wat je er van vindt. De nieuwe websites verdienen extra aandacht. Daarom vragen we je eenmalig dit nieuws door te sturen naar iedereen die een beetje sportief is. Uiteraard vind je bij ons het grootste wildwaterprogramma op de mooiste locaties. Bij de cursussen staan veiligheid en een gezellige ongedwongen sfeer voorop.

De nieuwe websites zijn gemaakt door websitebouwers Blitskikker en grafisch vormgeefster Querine Wegman. Wij zijn erg blij met deze frisse en moderne digitale resultaten. Om het voor Europagaai betaalbaar te houden wordt er dit jaar geen papieren brochure verstuurd.
 
Europagaai wildwaterexperts, ruim 35 jaar toonaangevend en gezellig.
- wildwater kajakvakanties en cursussen: www.europagaai.nl
- actieve groepsuitstapjes en schoolreisjes: www.schoorlactief.nl

Extra voordeel + een origineel Europagaai T-shirt

Boek je in 2012, dan betaal je ook de cursusprijs van 2012. Wie in 2012 een boeking plaatst heeft echter niet alleen het voordeel van de hoogste vroegboekkorting en eventuele familie- of groepskorting, maar betaalt ook nog eens de lagere cursusprijs van 2012. De aanbetaling hoeft pas in januari 2013 en de volledige betaling vier weken voor aanvang van de cursus plaats te vinden. Schrijf je dus snel in!
 
Gratis T-shirt in 2012
Naast het hier boven genoemde voordeel krijgen diegenen die in 2012 een weekcursus wildwaterkajakken 2013 boeken gegarandeerd een gratis T-shirt cadeau. We hopen echter dat er komend jaar weer voldoende boekingen zijn om iedereen een gratis T-shirt te kunnen schenken. Hoewel Europagaai nog niet heel veel last van de economische problemen heeft, is er het afgelopen jaar wel een kleine teruggang geweest in het aantal boekingen.
 
  

Eskimoteren in Rotterdam en Alkmaar

Voor de zwembadcursussen eskimoteren of freestylekajaken in Rotterdam is nu nog plek. Deze cursussen vinden wekelijks plaats vanaf 6 januari t/m 11 februari. Je kunt via onze nieuwe website per les inschrijven. In Alkmaar zijn we al vanaf november aan de gang. Deze cursus is inmiddels volgeboekt en de eerste kajakkers beginnen al eskimoterend boven te komen. Bij voldoende animo zijn er in Alkmaar van 18 februari t/m 25 maart nog eens 6 lessen. Ook hier kun je via de website per les  inschrijven. Eskimoteren kun je net als andere kajaktechnieken maar beter meteen goed leren. Verkeerd aangeleerde technieken zijn vaak moeilijk te veranderen! We zien regelmatig mensen op de cursus die elders al eens eskimoteercursussen hebben gevolgd. Het is een verademing als het dan eindelijk lukt en men aangeeft dat er qua cursus en instructie een duidelijk verschil is te zien.
 
  

Brandingkajak nieuwjaarsduik

Het is nu eind november en langs de Noord-Hollandse kust is er nog geen echte nachtvorst geweest. Het zeewater is hierdoor relatief warm, maar een duik blijft natuurlijk wel fris. Als pioniers in het brandingkajakken zijn wij sinds onze kajakheugenis als eerste in Nederland met de Brandingkajak Nieuwjaarduik begonnen. Destijds ook wel de Oliebollen Brandingkajak Nieuwjaarduik genoemd. Tot nu toe hebben we geen enkel jaar over geslagen en uiteraard zijn we ook dit jaar weer present.
 
 • Kom je ook? Stuur ons dan even een e-mailtje.
 • Deelname met eigen materiaal is gratis.
 • Materiaal kan (mits van tevoren besproken) worden gehuurd.
 • Je wordt om 12:00 uur in Camperduin verwacht (om exact 13:00 uur duiken we de branding in).
 • Let er op dat hier in de weekeinden vaak druk toeristisch verkeer is.
 • Parkeren kan op de daarvoor bestemde parkeerplaatsen vlak bij het strand.
 • Je kajak moet voldoende drijfvermogen in de voor- en achterpunt hebben.
 • Aan beide punten moeten stevige handgrepen zitten.
 • Het dragen van een helm en zwemvest is verplicht.
 • Het dragen van een wetsuit, surfschoentjes, warmteondergoed en anorak is aan te raden!
 • Voor brildragers raden wij een koordje, brilelastiek of daglenzen aan.
 • Lenzendragers kunnen het beste daglenzen dragen.
 • Handdoek en warme kleding.
 • Geld voor consumpties.
Route: A9
Bij Alkmaar de N9 Den-Helder - neem afslag Schoorl - volg de borden Zee - je blijft deze kronkelweg volgen tot de kruising Camperduin, Schoorl, Petten, Hargen aan Zee. Je volgt het bord Camperduin en parkeert de auto op het parkeerterrein.  Het strand ligt op ca. 150 meter van de parkeerplaats. Met het openbaar vervoer neem je vanaf station Alkmaar bus 151 tot aan Camperduin. Zoek even van tevoren uit of deze bus op 1 januari wel rijdt.
 
  

Locaties 2013

In het programma 2013 zijn weer veel bekende Europagaai wildwaterlocaties terug te vinden. De Alpen Surprise voor echte gevorderde ( IV en V) en de combinatie Bohinjka/Soca in de Slovenië voor niveau I, II en III verdienen zeker extra aandacht. Deze cursussen waren vorig voorjaar een groot succes en staan daarom in 2013 wederom in het programma.
 
Nieuw is de locatie Gail in Oostenrijk. Dit is niet zo ver van Slovenië en een geweldige cursus geschikt voor niveau III en IV. De Sesia in Italië is terug van weg geweest en staat ook weer in het programma. Er is dus keuze genoeg, zowel in de landen bij de Pyreneeën als in de Alpenlanden. Schrijf s.v.p. tijdig in. Aangezien wij meestal op minstens twee locaties tegelijkertijd cursussen aanbieden, gaat bij te weinig inschrijvingen de locatie van de cursus met de meeste inschrijvingen door.

World Kayak Grand Prix Chili

Martina Wegman en haar vriend Mike Dawson reizen de hele wereld rond van wedstrijd naar wedstrijd en zitten momenteel in Chili. Met de kerstdagen zijn ze weer terug in Nederland en wie weet zijn ze ook bij de Brandingkajak Nieuwjaarduik. Wil je weten hoe het met Martina en Mike gaat, kijk dan op hun Blog. www.martinawegman.blogspot.com en www.mikekayak.blogspot.nl
 
  

Kanovaardigheid A

In de herfst heeft Europagaai voor een sportopleiding het Kanovaardigheid A (KVA) verzorgd en onlangs waren er examens met maar liefst 46 deelnemers waarvan 34 het Kanovaardigheid A diploma in ontvangst mochten nemen.
 
  

Wijziging vroegboekkorting

Bij het ontwikkelen van de nieuwe website is de vroegboekkorting gewijzigd. 10% vroegboekkorting op de cursusprijs geldt voor inschrijvingen minimaal 10 weken voor aanvang van de cursus en alleen als dit bij de betreffende cursus staat vermeld. Hetzelfde geldt voor 5% vroegboekkorting minimaal 8 weken voor aanvang van de cursus. De vroegboekkorting wordt nog steeds automatisch in het online boekingssysteem berekend. Nieuw is echter dat de vroegboekkortingen nu ook voor de meeste 3-daagse en 2-daagse cursussen geldt. Kortingen zoals familiekorting, groepskorting en korting bij meerdere boekingen van eenzelfde persoon in hetzelfde jaar, zijn niet gewijzigd en staan op http://www.europagaai.nl/nl/kajak/europagaai/vroegboekkortingen.html. Deze kortingen worden niet automatisch door het online boekingssysteem berekend, maar moet je zelf aangeven.
 
  

Enquête en niveau registratie

Ieder jaar geven wij in de winter een overzicht van de bevindingen die wij uit de enquêteformulieren halen. Deze winter laat dit nog even op zich wachten. Onze programmeur die het enquêteprogramma en ook het programma voor de niveauregistratie heeft ontwikkeld, is namelijk bij het beoefenen van zijn nieuwe sport (sky diven) ongelukkig geland en heeft zijn heup gebroken. Hij is aan de beterende hand en wij hopen begin 2013 over de informatie te beschikken voor een uitgebreid overzicht in de nieuwsbrief. Wij wensen Hans veel sterkte en hopen dat hij in plaats van in de sky weer snel op het water te zien is.....
 
Een voorlopig prognose willen we je niet onthouden. Zo is de verhouding m/v ca. 62% mannen en 38% vrouwen.
De gemiddelde leeftijd op onze cursussen is ca.:
 • 10-15 jaar = 10%
 • 15-20 jaar = 15%
 • 20-25 jaar = 15%
 • 25-35 jaar = 19%
 • 35-45 jaar = 18%
 • 45-55 jaar = 12%
 • 55 >   jaar = 11%