Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Nieuwsbrief april 2013

Nieuwsbrief april 2013

Als een koning op het water!

April 2013 heeft een koninklijk tintje. Ongeacht of je voor- of tegenstander van het koninklijk huis bent, is de kroning van prins Willem Alexander (ook wel de prins van het water genoemd) een feit. Nu zal prins Willem Alexander waarschijnlijk niet zo snel in een kajak een woeste rivier af knallen, maar jij voelt je vast en zeker wél een koning te water. Eind april zijn so wie so al feestelijke kajakweken bij Europagaai. Wie echt koningsgezind is bindt gewoon een oranje lintje of ballon aan de achterpunt van zijn kajak.
 
Voorjaarsvakantie koningsdag  Heerlijk genieten van de voorjaarszon in mei
 
Europagaai wildwaterexperts, al 35 jaar toonaangevend en gezellig.
- wildwater kajakvakanties en cursussen: www.europagaai.nl
- actieve groepsuitstapjes en schoolreisjes: www.schoorlactief.nl
 
 

April aanbieding

Boek je in de maand april 2013 een wildwaterkajakcursus dan kun je gratis dit jaar een keer bij ons in Schoorl een ochtend of middag komen kickbiken door het prachtige duingebied.

Wildwaterzwemmen in de voorjaarsvakantie  Kickbiken in de meivakantie
 
 

Alpen surprise voor deelnemers en instructeurs

Lees hier het verhaal over de Alpen surprise week van vorig jaar!
 
Ook dit jaar gaan gedurende de Alpen surpriseweek Europagaai-instructeurs en gevorderde deelnemers gezamenlijk het water op. Het pittige karakter van deze cursus maakt dat deze kajakweek alleen geschikt is voor niveau III+, IV en V. Weet je niet zeker of deze cursus geschikt voor je is, maar spreekt het je wel aan? Neem dan gerust contact met ons op. Waarschijnlijk kunnen we jouw niveau van tevoren al bepalen of is dit al bij ons bekend.
 
Pittige meivakantie in het voorjaar  Appeltje eitje
 
 

Boek nu alvast je zomerse kajakvakantie

Er zijn voor de zomervakantie al aardig wat boekingen voor onze wildwaterkajakvakanties binnen gekomen. Toch is er ten opzichte van vorig jaar een lichte daling te zien. Als we de enquêteformulieren mogen geloven is dat niet te wijten aan de kwaliteit en gezelligheid van onze kajak vakantiecursussen. Wellicht kan het koude eerste kwartaal van dit jaar en het stagneren van de economische groei een oorzaak zijn. Onze trouwe vaste klanten weten inmiddels hoe belangrijk het voor Europagaai en de Europagaai-instructeurs is dat er tijdig geboekt wordt. Op Remko na (want die is op wereldreis) is het voltallige Europagaai-team deze zomer weer aanwezig en staan de instructeurs in de startblokken om ook jou weer een geweldige kajakvakantie te bezorgen. We zijn dan ook zeer verheugd met je boeking en des te blijer als je die tijdig plaatst. We zien je graag op de cursus verschijnen.
 
Het Team Europagaai: Bas, Brigit, Danny, Ed, Eelco, Elisa, Els, Erik, Frank, Gillian, Hans, Inze, Jacob, Jaivi, Jasper, Jeroen, Jitte, Martina, Paul, Querine, Remi, Senna, Sjoerd, Stijn, Timo, Vera, Willem en de oud-instructeurs die soms zo af en toe invallen.
 
Meivakanties tijdig boeken  Voorjaarsvakanties tijdig boeken
 
 

Instructeur- en cursusweekend in de Eifel

Voor het Eifelweekend (eind mei begin juni) zijn voldoende boekingen binnen, maar er is nog plek. We hebben wederom het gezellige oude treinstationnetje als groepshuis gehuurd en net als voorgaande keren combineren we deze cursus met een instructeursweekend. Terwijl in de Ardennen de leukste wildwater trajecten al vanaf de 3e week maart voor kajakkers gesloten zijn, kan er bij voldoende waterstand in de Eifel nog volop worden gepeddeld. Ben je op zoek naar een goede voorbereiding voor een wildwater zomervakantie of wil je er gewoon even lekker tussenuit, dan is het weekendje in de Eifel zeker aan te raden.
 
Voorjaarsvakantie in de Ardennen Eifel  Meivakantie in de Eifel Ardennen
 
 

Spetterend in de branding

8 april is de laatste Europagaai eskimoteercursus van dit seizoen. Daarna duiken we met de kajak weer de verfrissende golven van de Noordzee in. De klok staat gaat 31 maart alweer op zomerstand en dat betekent dat het langer licht blijft en het niet meer zo lang zal duren tot op maandag de clubavonden van start gaan. Natuurlijk kun je van april t/m oktober ook bij ons terecht voor een leerzame cursus brandingkajakken, een try-out, of een brandingkajak groepsactiviteit. Wist je trouwens al dat je bij Europagaai ook kunt brandingraften? Dat je op zee nat wordt is een feit en dat je heel veel plezier gaat beleven ook!
 
Voorjaarsbrandingkajakvakantie  Brandingkajakvakantie in mei

 

Wildwaterkajakreparaties

Door het jaarlijks controleren van ons 140 tal tellende kajakarsenaal heeft Europagaai veel expertise ontwikkeld in het onderhouden en herstellen van wildwaterkajaks en aanverwante materialen. Europagaai klanten die een eigen kajak bezitten kunnen voor schade reparaties bij ons terecht. Dit geldt uiteraard alleen als het materiaal niet in staat van ontbinding is en het nog de moeite van repareren waard is. Herstelwerkzaamheden zijn altijd voor risico van de klant en tegen een uurtarief van € 20,- per uur of een prijsopgave vooraf. Als een reparatie achteraf niet mogelijk blijkt te zijn wordt het uurloon uiteraard niet berekend.
 
Ook helmen kunnen gerepareerd worden  en vesten is ook geen probleem
 
 

Kajak tip

Haal voor je gaat brandingkajakken karabiners, katrolletjes, werplijnen en sleeplijntjes uit je boot of zwemvest. Dit voorkomt de schadelijk invloed van het zoute water en in de branding is het so wie so niet verstandig om een sleeplijn te gebruiken.
 
Kajakken op zee in de branding  Surfend van een golf af peddelen
 
 

Groepboek korting

De afgelopen jaren hebben verscheiden groepen bij Europagaai een wildwatervakantie geboekt. Ook dit jaar zijn de eerste groepsboekingen binnen gekomen. Voor wie daar nog niet van op de hoogte was willen wij laten weten dat bij het plaatsen van een groepsboeking een korting op de cursusprijs geldt die evenredig is aan het aantal personen waarvoor geboekt wordt maar wel met een minimum van 5% en een maximum van 10%. Ook geldt dan nog steeds het recht op vroegboekkorting. Andere kortingen of gebruik van Bongobonnen of Pluimenvouchers zijn dan echter niet mogelijk. Een eenvoudig rekensommetje geeft aan dat een groep die tijdig met 10 personen boekt maar liefst 20% groepboek korting ontvangt.
 
Voorjaarsvakantie vroegboek en groepboekkorting  Meivakantie groepboek en  vroegboekkorting
 
 

Uit de oude doos

Weet jij in welk land of landen en welk jaar of jaren de twee onderstaande foto's zijn genomen en boek je in april een kajakcursus?
De eerste die het goede antwoord geeft en een cursus boekt krijgt dan 50% korting op de cursusprijs voor 1 persoon. Andere kortingen zijn dan niet meer van toepassing en alleen je eerste antwoord telt.
 
Op dit moment is er nog geen goed antwoord binnen gekomen dus je hebt nog kans! 
 

Welke voorjaarsvakantie was dit?  Welke meivakantie is dit?