Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Onze wildwater vloot

Onze wildwater vloot

Huur je een standaard kajak, dan zorgt Europagaai ervoor dat deze zoveel mogelijk aansluit bij de cursus die je boekt, je niveau, je lengte en je gewicht. Heb je al vaker in een kajak gezeten en een eigen voorkeur, of wil je eens een ander model kajak proberen? Bij het online inschrijven kun je tegen een geringe meerprijs voor de optie keuzekajak kiezen en je voorkeur aan ons doorgeven. Hieronder vindt je een lijst met de verschillende modellen waar uit je kunt kiezen. Van sommige modellen heeft Europagaai er maar enkele, wat betekend dat tijdig reserveren meer kans geeft op jou favoriete kajak want op is op.

Junior kajaks voor kids

Dagger - Dynamo  7.0 Pro
Een geweldige wildwaterkajak speciaal ontwikkeld voor junioren van 30 tot 60 kg. De boot heeft een luxe stoeltje met een fijne. De vaareigenschap is zowel snel als wendbaar.
  
Dagger - Axiom  6.9 Pro
Een riverrunner voor kids met een gewicht van 25 tot 60 kg. De kajak heeft een sportieve eigenschappen en een comfortabel zit. De vormgeving is modern en jong-sportief.
  

Small - medium kajaks

Prion Fly
Zeer geschikt voor mensen met een wat kleiner of tenger postuur en kinderen van 40 tot 80 kg. Ook erg geliefd als speelboot om te ondersnijden en voor semi slalomkajakken. Wendbaar en speels!
  
Dagger - Mamba  7.6
De Mamba van Dagger bestaat sinds 2005 maar in 2013 hebben ze het model aangepast. De kajak heeft meer lengte en volume gekregen. Het model 7.6 is geschikt voor de gewichtsklasse 54-77 kg. Op het water is de kajak snel en makkelijk te sturen. Een beetje opkanten is al genoeg om hem op zijn kant te krijgen en zo strak een keer water in en uit te varen.
  
Zet - Veloc
De Veloc is een stabiele boot en makkelijk onder controle te houden op pittig wildwater. Hij is snel en vaart makkelijk door golven en walsen. Een fijne boot voor zowel technisch als volume water. De kajak is geschikt voor kajakkers in de gewichtsklasse 45-85 kg.
  
Jackson - Villian S
De Villian is geschikt voor kajakkers in de gewichtsklasse 45-82 kg. De kajak is stabiel, snel en comfortabel. Hij is makkelijk onder controle te houden en te draaien.
  
Pyranha - Burn S
De Burn S (model 2008) is geschikt voor kajakkers in de gewichtsklasse 45-70 kg. Het is een comfortabele kajak met strakke randen aan de onder-/zijkant wat je kan helpen om een keerwater strak in en uit te varen.
  
Exo - XT 260 River
Een Italiaans product met verrassend goede vaareigenschappen maar ook luxe, degelijk en fraai van vormgeving en outfit. De kajak is geschikt voor peddelaars met een gewicht van 50 tot 85 kg.
  
Waka - Tutea
Een Nieuw-Zeelands kajak merk met prima vaareigenschappen en comfortabele outfit. Geschikt voor kajakkers tussen de 50 en 85 kg.
  

Medium - large kajaks

Dagger - Mamba  8.1
De Mamba van Dagger bestaat sinds 2005 en is in 2013 aangepast. De kajak heeft meer lengte en volume gekregen. Het model 8.1 is geschikt voor de gewichtsklasse 68-100kg. Op het water is de kajak snel en makkelijk te sturen. Een beetje opkanten is al genoeg om hem op zijn kant te krijgen en zo strak een keer water in en uit te kunnen varen.
  
Dagger CFS
De CFS is één van Daggers eerste onverwoestbare creek-bootjes. Simpel, sterk, wendbaar en degelijk. Een prima kajak voor mensen van 65 tot 100 kg die zonder problemen flink willen raggen.
  
Spade - Ace
De Ace van Spade is geschikt voor kajakkers in de gewichtsklasse 65-100 kg.
Het is een behoorlijk snelle kajak, zowel op vlakke stukken als wilde stukken rivier. Hij is goed onder controle te houden en stabiel. Het is een fijne boot zonder verassingen.
  
Pyranha - Burn M
De Burn M (model 2008) is geschikt voor kajakkers in de gewichtsklasse 55-100 kg. Het is een comfortabele kajak met strakke randen aan de onder-/zijkant wat je kan helpen om een keerwater strak in en uit te varen.
  
Jackson Karma L
Een snelle wildwaterboot van Jackson en erg geliefd bij de iets meer gevorderde kajakker. De boot is geschikt voor kajakkers met een gewicht van 70 tot 100 kg.
  
Eskimo Salto
Een zeer goede leskajak voor zowel beginners als kajakkers met iets meer ervaring. Uitstekende vaareigenschappen, stabiel maar toch wendbaar. Ideaal voor mensen met een gewicht van 60 tot 95 kg.
  
Prijon Chopper
Ietwat gedateerde meer zeer veelzijdige lesboot voor kajakkers van 70 tot 100 kg. Vaart zeer snel en is door de ronde bodemvorm vergevingsgezind in de stroming.
  
Prijon Compressor
Dit eerste model Creeker van Prion dateerd uit 2003. De vaareigenschappen van deze kajak heeft qua gewicht van de peddelaar een vrij groot variabel. Namelijk 50 tot 115 kg. Met het uitnemen van de heupschuimblokken heeft deze kajak een zeer breed zitcomfort.
  

Large - extra large kajaks

Dagger - Mamba  8.6
De Mamba van Dagger bestaat sinds 2005 en is in 2013 aangepast. De kajak heeft meer lengte en volume gekregen. Het model 8.6 is geschikt voor de gewichtsklasse 79-118kg. Op het water is de kajak snel en makkelijk te sturen. Een beetje opkanten is al genoeg om hem op zijn kant te krijgen en zo strak een keer water in en uit te kunnen varen.
  
Zet - Director
Deze robuuste comfortabele kajak is vooral een uitkomst voor langere kajakkers met een gewicht tussen de 80 en 120 kg. Hij is stabiel, snel en wendbaar. Voor een grote kajak is de Director behoorlijk licht. Hij vaart goed door walsen heen en is makkelijk op te kanten om zo keer waters mooi in en uit te kunnen varen. 
  
Zet - Raptor
De Raptor is een comfortabel wildwaterkajak geschikt voor kajakkers in de gewichtsklasse 65-120 kg. De kajak is snel en stabiel en zowel geschikt voor volume als technisch wildwater.
  
Jackson - Super Hero
De Super Hero is een boot met volume en is geschikt voor kajakkers in de gewichtsklasse 70-130 kg. Het is een relatief korte boot met veel volume boven op en aan de zijkant. Dit maakt dat hij stabiel is en snel draait.
  

Brandingkajaks - sit on tops

RTM-Loko
Absoluut het meest ultieme surfmonster voor mensen van 40 tot 100 kg die nog niet kunnen eskimoteren maar toch met volle teugen willen genieten van het brandingvaren in de golven op zee. Eenh sit on top heeft geen spatzijltje en sla je om dan klim je er gewoon weer op.
  
RTM-Scooter
De Scooter is het grote broertje van de Loko en voor mensen die wat groter of zwaarder zijn (boven de 190 cm en/of 95 kg) biedt de Scooter meer comfort en een beter drijvermogen. De surfkwaliteit van de Scooter is echter gelijk an die van de Loko.
  
 
Gevorderde kajakkers die goed kunnen eskimoteren gebruiken bij brandingkajakken overwegend freestylbootjes. Een goede pasvorm bij een freestylebootje is essentieel. Je trekt deze als het ware met een schoenlepel aan. Gevorderede kajakkers brengen dan ook meestal een egein freestylebootje mee. Hoewel Europagaai de pasvorm niet kan garanderen, zijn er voor de verhuur wel een aantal freestylekajaks of semi freestylekajaks beschikbaar. Hieronder volgt een opsomming van de keuze die je hebt.
  • Dagger Agent
  • Dagger ID
  • Lettman Pinnbal
  • Necky Gliss
  • Necky Jive
  • Perception Mr Clean
  • Riot Disco