Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Werken en Stage

Werken en Stage

Werken bij Europagaai is heel veel meer dan een hobby! Voor veel mensen lijkt een baan als wildwaterinstructeur erg aantrekkelijk. Dat is ook zo. Veel reizen, sporten en met gezellige mensen omgaan. Goede sociale vaardigheden is een vereiste, maar als instructeur van Europagaai wordt er nog veel meer van je verlangd. Lesgeven bij brandingvaren en andere activiteiten, kokkerellen, helpen bij onderhoudswerk aan materialen, assisteren bij promotieactiviteiten, organiseren van een basiskamp, volgen van bijscholingen en EHBO, geldig houden van diploma's enzovoorts, enzovoorts...

Stage

Beschikbare stageplaatsen - 
Het is van groot belang dat een stagiaire een sterk sociaal vermogen heeft, gemakkelijk met mensen kan omgaan, punctueel is en in het Europagaai-team past. Wij hebben jaarlijks maar enkele stageplaatsen beschikbaar en , geen interesse in stagiaires die alleen hun stage-uren bij ons willen volmaken. De meeste stagiares hebben het niveau I, II of III en in dat geval is het verstandiger om bij ons een cursus te boeken. Soms maken wij afspraken met sportopleidingen en bieden stagiaires die na de stage niet bij ons willen gaan werken de mogelijkheid om tegen een gereduceerde betaling stage te lopen. Overleg dit eens met de docenten van je sportopleiding.

Wildwaterkajakken is een zeer specifieke sport en er bestaat geen opleiding die aan onze eisen voldoet. Wij vinden het belangrijk om onze instructeurs zelf op te leiden en te diplomeren via het Kayak Level System. Een nieuwe medewerker of stagiaire aannemen is voor ons alleen interessant als deze persoon ná de stageperiode en interen opleiding tijd heeft om voor langere duur voor ons te werken. Hierbij moet je flexibel en ruim inzetbaar zijn. Naast het kajakken moet je ook bereid zijn om andere activiteiten te begeleiden en algemene werkzaamheden te verrichten.

Stagiaires die bij ons met 100% inzet aan de slag gaan kunnen rekenen op een goede stageplek en een interne opleiding tot professioneel gediplomeerd kajakinstructeur.

Diploma's

Wie al een wildwaterinstructeur diploma heeft begint bij Europagaai toch als stagiaire. Voor wildwaterkajakken is het instructeursniveau van buitensportopleidingen namelijk ontoereikend. Om een veilige en leerzame cursus te kunnen bieden is meer nodig. Blijken jouw kwaliteiten wel voldoende te zijn, dan kun je in een rap tempo doorgroeien tot een volwaardig Europagaai-instructeur. Heb je wat meer tijd nodig dan is dat geen enkel probleem. Als een goede motivatie jouw drijfveer is hebben wij altijd plek!

Werken

Spanje, Franse Alpen, Slovenië en nog meer schitterende vakantiebestemmingen staan in het programma van Europagaai. Maar je kunt ook ingedeeld worden in het fraaie Nederland, België of de Eifel. Een goede instructeur heeft overal plezier in. Het geeft je voldoening als je een ander iets kan leren, een fijne cursus kan bezorgen en behulpzaam kan zijn. Wil je voor jezelf lekker kajakken dan moet je geen instructie gaan geven. Je kunt dan beter een cursus boeken of met vrienden op pad gaan.
 
Alleen personen die volgens de Europagaai normen voldoende kennis en vaardigheden hebben kunnen als instructeur, stagiaire of zogenoemde visser daadwerkelijk op wildwaterlocaties werken of assisteren. Voordat je zover bent zul je meestal nog veel peddeluren moeten maken. Dit kun je met de andere instructeurs zelf doen of bij de interen opleiding en begeleiding op zee.
 
De werkzaamheden zijn seizoen gebonden (voorjaar, najaar en zomer). Wij kunnen je geen fulltime baan aanbieden. Naast werken voor Europagaai zul je bereid moeten zijn om zeer veel vrije tijd op te offeren voor bijscholingen en trainingen.
 
Om als Europagaai buitensportinstructeur daadwerkelijk een wildwater expert te blijven zijn bijscholingen en trainingen van belang! Als professionele instructeur moet je dus veel tijd in eigenvaardigheid, opleidingen en trainingen stoppen. Je moet flexibel inzetbaar zijn. Uiteraard ben je het grootste deel van de zomer beschikbaar, zodat je (als er voldoende boekingen zijn) ingedeeld kan worden. Ook in het voorjaar, najaar en in de winter draag je een steentje bij.

Solliciteren

Stuur een sollicitatiebrief met:
  • je gegevens
  • opleidingen
  • diploma´s
  • arbeidsverleden
  • kajakervaring
  • instructeurs ervaring
  • omschrijf je motivatie waarom je bij Europagaai wil komen werken, wat je hiervan verwacht en waarom je veel vrije tijd onbetaald aan wildwaterkajakken, brandingkajakken, opleidingen en bijscholingen wilt besteden
Het vervolg van de sollicitatie procedure is een gesprek, kennismaking met de andere instructeurs en het vaststellen van je niveau. Hierna kan er een stageovereenkomst plaats vinden. Voordat er opleidingskosten voor jou worden gemaakt hanteren wij een proefperiode die afhankelijk van de situatie 3 tot 12 maanden kan duren. Na deze proefperiode biedt Europagaai je een overeenkomst aan en kun je gebruikmaken van de aflossingsregeling voor opleidingen en bijscholingen.