Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Verzekering

Verzekering

Reis- en annuleringsverzekering bij de Europeesche voor Nederlandse deelnemers
Bij een reis-/annuleringsverzekering van de Europeescheverzekeringmaatschappij die afgesloten kan worden via onze website, zijn alle door Europagaai aangeboden vakanties, activiteiten en cursussen standaard meeverzekerd. Een aanvullende verzekering hiervoor is bij de Europeescheverzekeringmaatschapij dus niet nodig tenzij je ook je eigen kajak mee wil verzekeren. In dat geval dien je er op te letten dat je de clausule sportuitrusting meeverzekerd.
 
 • Let er op dat bij het afsluiten van een reisverzekering bij een andere verzekeringmaatschappij, deelname aan wildwaterkajakken en brandingkajakken in de meeste gevallen apart moet worden meeverzekerd. Het is raadzaam dit te controleren.
 • Termen die verzekeringmaatschappijen m.b.t. sporten en activiteiten met een verhoogd risico gebruiken lopen uiteen. Voorbeelden zijn:
  - Bijzondere sporten
  - Adventure & Survivalverzekering
  - Uitdagende sporten
  - Winter(sport)
  - Risicosporten
 
Doe hier de verzekeringscheck
 
Reis- en annuleringsverzekering bij de Europeesche voor Belgische deelnemers
Ook Belgische Europagaai deelnemers kunnen zich via de Europeesche verzekeren. 
 • BELANGRIJK
  In België geldt een andere wetgeving ten aanzien van Zorgverzekeringen. In tegenstelling tot de Nederlandse zorgverzekering is een ziektekostenverzekering met buitenlanddekking niet vanzelfsprekend. Heeft een Belgische deelnemer geen buitenlanddekking dekking in zijn/hjaar zorgverzekering, dan is de dekking geneeskundige kosten ook op niet op de bij de Europeesche reisverzekering afgesloten reisverzekering van toepassing.
Buitenlandse vakanties
Voor vakanties, cursussen en activiteiten die bij Europagaai - HD Kanosport - Schoorlactief geboekt worden en die buiten Nederland plaats vinden stellen wij een passende reisverzekering waarin de activiteit gedekt is verplicht. Ook raden wij uitdrukkelijk aan een annuleringsverzekering af te sluiten. Neemt u een allrisk annuleringsverzekering dan dekt de verzekering bij genoemde verzekerde redenen 100% de schade, maar ook bij een door u te bepalen aanvullende reden 75% van de schade.
 
Vakanties in Nederland
Voor vakanties, cursussen en activiteiten die bij Europagaai - HD Kanosport - Schoorlactief geboekt worden en die binnen Nederland plaats vinden adviseren wij een passende reisverzekering af te sluiten waarin de activiteit gedekt is. Ook raden wij uitdrukkelijk aan een annuleringsverzekeringen af te sluiten. Neemt u een allrisk annuleringsverzekering dan dekt de verzekering bij genoemde verzekerde redenen 100% de schade, maar ook bij een door u te bepalen aanvullende reden 75% van de schade.
 
Reisverzekering groepen groter dan 9 personen
Voor alle sporten en activiteiten met een verhoogd risico zoals: wildwaterkajakken, brandingkajakken, raften, golfsurfen en mountainbiken is het verplicht dat je een reisverzekering hebt afgesloten waarin het verhoogde risico is gedekt is. Neem bij twijfel contact op met de verzekeringmaatschappij waar je een verzekering afgesloten hebt of wilt gaan afsluiten.
 
Annuleringsverzekering groepen groter dan 9 personen
Als de hele groep wil annuleren, bestaat de mogelijkheid om een groepsannuleringsverzekering te sluiten. Bij een groepsannulering zijn uitsluitend de volgende risico’s verzekerd:- ernstige ziekte, ongeval of overlijden van één van de leden van de groep - uitval van de accommodatie- faillissement van de groep. Er is alleen dekking als één van deze gebeurtenissen plaatsvindt binnen 2 maanden voor vertrek.
 • Let op: familieomstandigheden en andere redenen om te annuleren zijn dus niet gedekt op de groepsannuleringsverzekering.  Het is daarom vaak raadzaam om de groepsannuleringsverzekering af te sluiten in combinatie met een kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering.
 • Om deze verzekering af te sluiten, kun je contact op te nemen met onze afdeling Acceptatie op tel. 020-6515253. Bij een groepsannuleringsverzekering bepaalt het aantal personen de hoogte van de premie:
  10 t/m 20 personen: 3,5% van de reissom
  21 t/m 40 personen: 4,5% van de reissom
  41 t/m 60 personen: 5,0% van de reissom
  61 t/m 80 personen: 5,5% van de reissom

  81 t/m 100 personen: 6,0% van de reissom
 
Verzekering Afsluiten
 
Schade/annulering melden