Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Locatie

Locatie

Onze locatie Hookipa Beach op strand Noord in Camperduin is gelegen in Schoorl (gemeente Bergen-NH). Dit prachtige stukje Noordzeekust ligt achter de breedste en hoogste duinen van Nederland en is omringd door uitgestrekte polders, bossen en heidevelden. Een nabij gelegen lagune biedt beschutting en is een eventueel alternatief bij een zware storm. We gaan er echter in eerste instantie vanuit dat er met gunstig weer op de golven van de Noordzee wordt gepeddeld. Onze locatie ligt in Camperduin maar je kunt ook als groep voor iedere andere locatie kiezen.

Verzamellocatie

We verzamelen op het strand bij het Europagaai sportpaviljoen Hookipa Beach genaamd. Na de slagboom van de strandopgang Camperduin loop je rechts ongeveer 100 meter in noordelijke richting het fietspad op. Bij de houten rekken van de fietsenstalling ga je linksaf een smalle duinpad op en loop je over het duin rechtstreeks naar onze locatie op strand Noord in Camperduin.
Kies je ervoor om via de hoofdstrandopgang (het brede betonnen pad) het strand op te lopen, dan zie je rechts het sportpaviljoen op ongeveer 150 meter afstand in noordelijke richting liggen.
 
In Camperduin is betaald parkeren. Rij je echter naar het eerste parkeerplaatsje langs de Hondsbossche Zeewering dan kun je daar gratis parkeren. Via de trap kun je over de dijk naar het strand. Onze locatie ligt nu ca.150 meter zuidelijk op het strand.

Europagaai strandpaviljoen Hookipa Beach

Het sportpaviljoen heeft naast opslagruimtes voor materialen ook kleedkamers, toiletten en een buitendouche. Er is een kantine, maar die is nog niet in gebruik. Voor drankjes, versnaperingen en maaltijden verwijzen wij naar het naast ons gelegen horeca paviljoen Lutger et Mergo of Struin. Deze laatste is het paviljoen helemaal boven aan de strandopgang.
 
Voor een groep is het verstandig om van te voren bij het horecapaviljoen een reservering te plaatsen. Individueel kun je er altijd wel terecht.

Route

Per Auto (Vanaf A9): A9 - bij Alkmaar de N9 Den-Helder - neem afslag Schoorl - op de y-kruising na het benzinestation rechtsaf - volg de borden Zee - je blijft deze kronkelweg volgen tot de rotonde Camperduin, Schoorl, Petten, Hargen aan Zee. Hier volg je Camperduin.
 
Openbaar vervoer (Vanaf Centraal Station Alkmaar): Met het openbaar vervoer neem je vanaf station Alkmaar bus 151 tot aan Camperduin. Loop het laatste stukje naar de strandopgang van Camperduin en volg de route naar het Noordelijke strand zoals bij het hoofdstuk verzamellocatie staat beschreven.