Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Locatie

Locatie

Onze locatie is het Noordelijke strand van Camperduin in Schoorl. Dit prachtige stukje Noordzeekust ligt achter de breedste en hoogste duinen van Nederland en is omringd door uitgestrekte polders, bossen en heidevelden. De nabij gelegen lagune biedt beschutting en is een eventueel alternatief bij een zware storm.

Verzamellocatie

We verzamelen op het strand bij het sportpaviljoen dat van juni t/m augustus is aanbouw is.. Na de slagboom van de strandopgang Camperduin loop je rechts ongeveer 100 meter het fietspad op. Bij de houten hekken van de fietsenstalling sla je linksaf het smalle zandpad op. Dit pad gaat over het duin rechtstreeks naar onze locatie op strand Noord in Camperduin.
 
In Camperduin is betaald parkeren. Rij je echter naar het eerste parkeerplaatsje langs de Hondsbossche Zeewering dan kun je daar gratis perkeren. Via de trap kun je over de dijk naar het strand. Onze loctie ligt nu ca.150 meter zuidelijk op het strand.
 

Strandpaviljoen

Ons nieuwe sportpaviljoen op het strand Noord in Camperduin is in augustus gereed. De toiletten zijn bij het nabij gelgen horecapaviljoen 100 meter zuidelijker op het strand. Dit horecapaviljoen bied ook gelegenheid voor drankjes, versnaperingen en maaltijden.
 
In Schoorl zijn meerdere strandpaviljoens waar je voor en na het brandingkajakken fijn kunt vertoeven en prima kunt lunchen of dineren. Voor een groep is het verstandig om van te voren bij het strandpaviljoen een reservering te plaatsen.

Route

Per Auto (Vanaf A9): A9 - bij Alkmaar de N9 Den-Helder - neem afslag Schoorl - op de y-kruising na het benzinestation rechtsaf - volg de borden Zee - je blijft deze kronkelweg volgen tot de rotonde Camperduin, Schoorl, Petten, Hargen aan Zee. Hier volg je Camperduin.
 
Openbaar vervoer (Vanaf Centraal Station Alkmaar): Met het openbaar vervoer neem je vanaf station Alkmaar bus 151 tot aan Camperduin. Loop het laatste stukje naar de strandopgang van Camperduin en volg de route naar het Noordelijke strand zoals bij het hoofdstuk verzamellocatie staat beschreven.
 
 

Nieuwe locatie in aanbouwDoor de verbreding van het strand en de duinen heeft het Europagaai sportpaviljoen een nieuwe plek op het strand gekregen. Op deze plek wordt met ondersteuning van een Provinciale subsidie een nieuw sportpaviljoen gerealiseerd. Dit paviljoen zal in het voorjaar 2017 gereed zijn. Tot die tijd zijn de verblijfsfaciliteiten bij onze cursussen brandingkajakken beperkt en zijn er geen Try-outs mogelijk.

Bongo's en Pluimen

Try-outs die bij Bongo en Pluimen worden aangeboden zijn in 2016 niet mogelijk. Je kunt wel tegen bijbetaling inschrijven voor een cursus. De waarde van je Bongo of Pluim wordt dan op het totaalbedrag in mindering gebracht.