Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Cursus

Cursus

Wanneer er een westen wind opsteekt verandert de Noordzeekust in een golvenfestijn. Het is de kunst om met je kajak overeind te blijven en surfend trucjes uit te voeren. Voor beginners is omslaan vrijwel onvermijdelijk, maar uiteindelijk zal je -omringd door het opspattende schuim- er in slagen van “die golf” af te surfen. Al snel wil je grotere golven. Voor je het weet ben je aan brandingkajakken verslaafd!

Een unieke ervaring

Brandingkajakken is een sport waarbij behendigheid, souplesse, een beetje lef en doorzettingsvermogen gecombineerd worden. Spierballen kunnen handig zijn maar zijn eigenlijk niet nodig. Om de technieken van het brandingkajakken onder de knie te krijgen, bieden wij op elk niveau cursussen aan die in een plezierige en ongedwongen sfeer plaatsvinden.
 
Bij een brandingkajak cursus of try-out kun je kiezen uit een ochtend een dag of een heel weekend.
 
  • Halve dag try-out is van 14:00 tot 17:00 uur
  • Halve dag cursus is van 10:00 tot 13:00 uur
  • Hele dag cursus is van 10:00 tot 17:00 uur
  • Weekend cursus is twee dagen van 10:00 tot 17:00 uur

Wat kun je verwachten

Beginnende kajakkers en kajakkers met enige kajak ervaring varen op een Sit On Top kajak. Dit is een stabiele surfkajak zónder spatzeiltje waar je als het ware op zit. Als je er af valt kun je er gewoon weer op klimmen. Dit geeft een veilig gevoel. Beginnende kajakkers die van een flinke uitdaging houden en kajakkers met wat meer kajak ervaring die kunnen eskimoteren, hebben op verzoek de mogelijkheid om in een wildwater/brandingkajak te varen. Dat kan alleen als dit van te voren bij een reservering wordt aangegeven. Je zit dan in de kajak en krijgt een spatzeiltje om dat je los trekt als je omslaat. Bij een cursus brandingkajakken zijn de instructie en de oefeningen afhankelijk van hoe zwaar de branding is, welk "eigen" niveau je hebt en hoe sportief je bent ingesteld. Ook de beschikbare tijd speelt een rol. Zo hebben beginners bijvoorbeeld meer basisuitleg nodig dan kajakkers met enige ervaring. Bij een halve dag brandingkajakken zal de uitleg enigszins beperkt zijn om meer tijd in de golven door te kunnen brengen. Bij een hele dag of bij een weekend brandingkajakken kan er beduidend meer instructie worden gegeven en zul je de technieken beter onder de knie krijgen.

Prijs

  tijd prijs kajak huur wetsuit huur
Halve dag 10:00 - 13:00 uur € 50,- € 15,- € 7,-
Dag 10:00 - 17:00 uur € 80,- € 15,- € 7,-
Weekend 2x 10:00 - 17:00 uur € 120,- € 30,- € 14,-

Data en reserveren

Beschikbare data voor de brandingkajak cursussen, zijn te vinden in de kalender van het reserveringsformulier. Via het formulier kun je ook een reservering maken.
 

Nieuwe locatie brandingkajakken EuropagaaiDoor de verbreding van het strand en de duinen heeft het Europagaai sportpaviljoen een nieuwe plek gekregen op het strand Camperduin-Noord. Met ondersteuning van een Provinciale subsidie is hier een nieuw sportpaviljoen gerealiseerd.

Bongo's en Pluimen

Cursussen en Try-outs die bij Bongo en Pluimen werden aangeboden zijn sinds 2016 niet meer mogelijk maar je kunt nog wel inschrijven en met een Bongo-bon of Pluimenvoucher betalen. Het bedrag dat wij voor jouw Bongo of Pluim ontvangen wordt in dat geval op het totaalbedrag in mindering gebracht.