Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Cursus

Cursus

Wanneer er een westen wind opsteekt verandert de Noordzeekust in een golvenfestijn. Het is de kunst om met je kajak overeind te blijven en surfend trucjes uit te voeren. Voor beginners is omslaan vrijwel onvermijdelijk, maar uiteindelijk zal je -omringd door het opspattende schuim- er in slagen van “die golf” af te surfen. Al snel wil je grotere golven. Voor je het weet ben je aan brandingkajakken verslaafd!

Een unieke ervaring

Brandingkajakken is een sport waarbij behendigheid, souplesse, een beetje lef en doorzettingsvermogen gecombineerd worden. Spierballen kunnen handig zijn maar zijn eigenlijk niet nodig. Om de technieken van het brandingkajakken onder de knie te krijgen, bieden wij op elk niveau cursussen aan die in een plezierige en ongedwongen sfeer plaatsvinden.
 
Bij een brandingkajak cursus vaar je op een sit-on-top surfkajak.
Kun je goed eskimoteren dan is in tijdig overleg eventueel ook een wildwater- of freestylekajak mogelijk.
 
  • Aanvang: 11:00 uur
  • Eindtijd:  16:00 uur
  • Cursusprijs: € 70,-
  • Sit-on-top huur: € 20,- of eventuele kajakhuur á € 25,-
  • Wetsuithuur: € 10,-

Wat kun je verwachten

Beginnende kajakkers en kajakkers met enige kajak ervaring varen op een Sit On Top kajak. Dit is een stabiele surfkajak zónder spatzeiltje waar je als het ware op zit. Als je er af valt kun je er gewoon weer op klimmen. Dit geeft een veilig gevoel. Gevorderde kajakkers met meer kajak ervaring en die goed kunnen eskimoteren, hebben op verzoek de mogelijkheid om in een wildwater/brandingkajak te varen. Dat kan alleen als dit van te voren bij een reservering wordt aangegeven. Je zit dan in de kajak en krijgt een spatzeiltje om dat je los trekt als je omslaat. Bij een cursus brandingkajakken zijn de instructie en de oefeningen afhankelijk van hoe zwaar de branding is, welk "eigen" niveau je hebt en hoe sportief je bent ingesteld. Ook de beschikbare tijd speelt een rol. Zo hebben beginners bijvoorbeeld meer basisuitleg nodig dan kajakkers met enige ervaring. Daarom is het belangrijk dat je optijd aanwezig bent. Wie te laat komt heeft het risico dat de instructeur al met de groep bezig is en dat je niet mee kan doen.

Data en reserveren

Beschikbare data voor de branding kajakcursussen, zijn te vinden in de kalender van dit reserveringsformulier.
We zien je inschrijving graag tegemoet.