Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Brandingkajakken

Brandingkajakken

Peddelen in de branding en stoeien met de golven van de Noordzee: "de ultieme kajak-kick!!!"

Kajakken in de branding is puur speelplezier. Eerst vaar je de branding in, daarna draai je de kano met de voorpunt weer naar het strand. Je begint te peddelen als er een golf aankomt om vervolgens in een surf of al stuntend van de brekende golf af terug naar het strand te surfen. Na een gedegen instructie en veel oefenen lukt het om de techniek onder de knie te krijgen en ga je het brandingkajakken nog veel leuker vinden! Spierballen zijn handig, maar niet echt nodig. Aan behendigheid en snelle reflexen heb je veel meer.
 
Kijk voor beschikbare data op deze kalender
  • Van 1 t/m 5 personen kunnen op vaste data inschrijven. 
  • Vanaf 6 personen is in principe elke dag mogelijk.
Groepsboeking brandingkajakken
Informatie over brandingkajakken voor groepen is te vinden op de pagina brandingkajakken groepsboekingen.
 
Groepsboeking brandingraften 
Informatie over brandingraften voor groepen is te vinden op www.branding-raften.nl.

 

Extra toelichting

Doordat er door veranderingen op het strand de afgelopen twee jaar geen vergunning voor ons sportpaviljoen is afgegeven, kan dit voorjaar pas worden begonnen met de bouw van ons nieuwe paviljoen.
Europagaai had voorheen al meer dan 25 jaar een plek op het strand vanwaar het brandingkajakken georganiseerd werd. Helaas, maar logischerwijs constateren wij door het ontbreken van een paviljoen een terugloop bij het brandingkajakken en een toename bij het wildwaterkajakken. Eind mei wordt begonnen met het plaatsen van de fundering van ons nieuwe paviljoen op het strand. Deze moet dan in juli/augustus gereed zijn voor gebruik. Naar verwachting zal het brandingkajakken na realisatie van het nieuwe paviljoen weer aantrekken en kunnen wij weer meer data voor het brandingkajakken op de website zetten.
 

Nieuwe locatie in aanbouwDoor de verbreding van het strand en de duinen heeft het Europagaai sportpaviljoen een nieuwe plek gekregen op het strand Camperduin-Noord. Met ondersteuning van een Provinciale subsidie wordt hier een nieuw sportpaviljoen gerealiseerd. Naar verwachting is het paviljoen in het voorjaar 2018 gereed maar zal in juni 2017 in gebruik worden genomen. Tot die tijd rijden wij de boten met een 4WD auto en trailer telkens naar het strand.