Onvergetelijk Avontuur!

Marañón

Tijdens deze 10- daagse expeditie vaar je in een kajak of raft uitdagende passages op de boven­loop van de Amazonerivier, waar adembenemende uitzichten om elke bocht te vinden zijn. We kamperen op afgelegen zandstranden en genieten van een verrassend lekker menu langs de rivier.

Het varen wisselen we af door ook te duiken in de kleurrijke cultuur van de Andes. Je bezoekt aan de rivier gelegen dorpjes en je wandelt naar ruïnes en watervallen.

Voor deze expeditie is kajak-ervaring een vereiste. Doordat we raft-supported onderweg zijn, hoef je geen spullen mee in je boot en dus ben je lekker wendbaar. Mocht het kajakken van deze rivier een niveautje te hoog zijn, kun je er voor kiezen om mee te gaan in een raft. Hiervoor heb je geen ervaring nodig, maar moet je wel kunnen zwemmen. Dit maakt het ook de ideale reis om je partner mee te nemen, die niet op eenzelfde kajakniveau zit. De raft wordt gegidst door een zeer ervaren gids van Marañón Experience.

  • Vanuit Amsterdam vlieg je via Lima jog naar Cajamarca. Dat doe je het makkelijkst via Latam airlines.
  • In Cajamarca word je van de luchthaven op gehaald. Cajamarca is de moeite waard om er ‘s ochtends aan te komen en niet pas ’s avonds.
  • Om 18 uur is er een briefing in het restaurant van het hotel met diner. We delen je dan de slaapzakken en droogtassen uit.
  • We beginnen de volgende dag het avontuur door ‘the Heart of the Marañón’.
  • De dagen wisselen we het varen af met wandelingen naar prachtige kloven, wa­tervallen, natuurlijke zwembaden en/of idyllische dorpjes.
  • De reis eindigt in Jaén waar je wordt afgezet op de luchthaven na een nacht in het Urqu hotel.
  • De retourvlucht boek je in principe vanaf Jaen, waar we de laatste nacht verblijven. Als je de vroege vlucht boekt, kun je vaak dezelfde dag doorvliegen naar Amsterdam.

Naast je vertrouwde Europa­gaai-instructeurs word je begeleid door gidsen van Marañón Experience/Marañón Waterkeeper, experts in duurzaam ecotoerisme in dit gebied. De gidsen zetten zich in voor het behoud van de Marañón-rivier, de bron van de Amazone. Alles wat ze doen maakt deel uit van hun missie.

De kajakcursus in Peru bieden we niet elk jaar aan.