Onvergetelijk Avontuur!

Marañón

Peru

Tijdens deze 12- daagse expeditie vaar je in een kajak of raft uitdagende passages op de boven­loop van de Amazonerivier, waar adembenemende uitzichten om elke bocht te vinden zijn. We kamperen op afgelegen zandstranden en genieten van een verrassend lekker menu langs de rivier.Het varen wisselen we af door ook te duiken in de cultuur van het Amazone-gebied. Je bezoekt aan de rivier gelegen dorpjes en je wandelt naar ruïnes en watervallen.

Voor deze expeditie is kajak-ervaring een vereiste. Doordat we een raft-support hebben, hoef je geen spullen mee in je boot en dus ben je lekker wendbaar. Mocht het kajakken van deze rivier een niveautje te hoog zijn, kun je er voor kiezen om mee te gaan in een raft. Hiervoor heb je geen ervaring nodig, maar moet je wel kunnen zwemmen. Dit maakt het ook de ideale reis om je partner mee te nemen, die niet op eenzelfde kajakniveau zit. De raft wordt gegidst door een zeer ervaren gids van Marañón Experience.

  • Vanuit Amsterdam vlieg je via Lima naar Cajamarca. Dat doe je het makkelijkst met Latam airlines.
  • In Cajamarca word je van de luchthaven opgehaald door de hotelshuttle. Cajamarca is de moeite waard om er ‘s ochtends aan te komen en niet pas ’s avonds.
  • Om 18 uur is er een briefing in het restaurant van het hotel met diner. We delen je dan de slaapzakken en droogtassen uit.
  • We ontbijten de volgende dag om 07.00 uur en vertrekken naar de instap waar we tijdens de lunch aankomen bij de rivier. Hierna beginnen we het avontuur door ‘the Heart of the Marañón’.
  • De dagen wisselen we het varen af met wandelingen naar prachtige kloven, wa­tervallen, natuurlijke zwembaden en/of idyllische dorpjes.
  • De reis eindigt in Cocachimba waar je de laatste dagen in een hotel overnacht om vanuit daar ook nog te duiken in de cultuur van Peru. Vanuit Cocachimba ga je met een shuttle naar Chachapoyas voor een binnenlandse vlucht naar Lima.

Naast je vertrouwde Europa­gaai-instructeurs word je begeleid door gidsen van  Experience, experts in duurzaam ecotoerisme in dit gebied. De gidsen zetten zich in samenwerking met de Marañón Waterkeeper in voor het behoud van de Marañón rivier, de bron van de Amazone. Alles wat ze doen maakt deel uit van hun missie om de rivier de beschermen.

Heb je nog geen genoeg van de Amazone en wil je meer zien van de omgeving? Kijk naar onze 3- daagse uitbreiding met een bezoek aan de Gocta- waterval (de drie na hoogste van de wereld) en Kuelap, het Machu-Pichu van het noorden.

Boek nu

Boek Nu