Onvergetelijk Avontuur!

wildwater Cursussen

Bekijk alle cursussen / vakanties

Eskimoteren

Eskimoteren is je kajak rechtop draaien wanneer je omgeslagen bent. In de winter geeft Europagaai op verschillende locatie in Nederland hier cursussen in. Het is namelijk een handig trucje dat goed van pas komt wanneer je in een kajak het water op gaat.
Wie het eskimoteren beheerst zal veel profijt ervan hebben tijdens het kajakken. Je kunt de techniek van het eskimoteren in een warm zwembad met een instructeur (max. 2 cursisten op 1 instructeur) oefenen en onder
de knie krijgen.

Handig om mee te nemen

  • Zwemkleding en thermoshirt
  • Handdoek
  • Eventueel neusklem, oordoppen, zwembril
  • Voor brildragers raden wij een koordje of bril-elastiek aan, of daglenzen.

De prijs van onze eskimoteercursus is inclusief materiaal. Onze ervaring leert dat cursisten 3 tot 5 lessen nodig hebben om te kunnen eskimoteren.
Breng je graag je eigen wildwaterkajak mee? Overleg dat even met ons. Je kajak moet natuurlijk wel schoon zijn.

 

Freestyle kajakcursus

Heb je al de nodige kajak ervaring en kun je eskimoteren, maar zou je ook wel eens bepaalde moves met je kajak willen doen?

Trucjes doen met je kajak, ook dat is mogelijk om bij ons te leren! Bij de freestyle kajak cursus leren wij je de techniek van verschillende moves in het zwembad aan zodat je de techniek laten kunt gebruiken in een golf, in de branding of op het wilde water.  Onze instructeurs leggen de techniek in een klein groepje aan je uit. In de winter geeft Europagaai op verschillende locaties in het zwembad in Nederland hier cursussen in.

Je leert de basistechniek aan doordat de moves worden uitgelegd en worden voorgedaan. Je krijgt ruim de tijd om te oefenen en vragen te stellen.  Kan je het in 1 cursus leren? Helaas niet, maar als je de basis begrijpt, kun je het zeker uitbouwen tot mooie moves. Oefening baart kunst!

Handig om mee te nemen:

  • Zwemkleding en thermoshirt
  • Handdoek
  • Eventueel neusklem, oordoppen, zwembril
  • Voor brildragers raden wij een koordje of bril-elastiek aan, of daglenzen.

Breng je graag je eigen freestyle kajak mee? Overleg dat even met ons. Je kajak moet natuurlijk wel schoon zijn.

De prijs van onze cursus is inclusief materiaal.

Brandingkajakken

Hoe spannend is dit: peddelen met een kajak, in de golven, op zee? Brandingkajakken noemen we dit, en het is geschikt voor iedereen vanaf een jaar of 14 die sportief ingesteld en van een gezonde hoeveelheid sensatie en adrenaline houdt.

Door de branding uitvaren vergt het meeste van je uithoudingsvermogen. Het op een golf terug surfen eist wat meer van je inzicht souplesse en techniek. De intensiviteit waarmee je bezig bent ligt wat hoger dan bij het wildwaterkajakken. De technieken zijn hetzelfde, en omdat er op zee geen rotsen zijn vergt de nauwkeurigheid van je stuurmanskunsten iets minder precisie.

Soms vaar je met een heerlijk zonnetje en een golfhoogte van ongeveer een meter. Maar zodra er een sterke zuidwestenwind opsteekt kunnen de golven anderhalf tot twee meter hoog worden! Dat de golven steeds anders zijn maakt het brandingkajakken extra leuk en uitdagend.

Geschikt voor elk niveau

Om de technieken van het brandingkajakken onder de knie te krijgen, biedt Europagaai op elk niveau cursussen aan. Bij een brandingkajakcursus vaar je op een sit-on-top surfkajak. Als je eraf valt kun je er gewoon weer op klimmen. Kun je goed eskimoteren dan is in overleg ook mogelijk om in een van een wildwater- of freestylekajak te varen.
Bij een cursus brandingkajakken zijn de instructie en de oefeningen afhankelijk van hoe zwaar de branding is, welk niveau je hebt en hoe sportief je bent ingesteld. Ook de beschikbare tijd speelt een rol. Zo hebben beginners meer basisuitleg nodig dan kajakkers met enige ervaring.
Boek Nu