Verzekering

Verzekering

Reis- en annuleringsverzekering voor Nederlandse deeknemers
Bij een reis-/annuleringsverzekering afgesloten via onze website zijn alle door Europagaai aangeboden vakanties, activiteiten en cursussen standaard meeverzekert. Een aanvullende verzekering is dus niet nodig! Let er op dat bij het afsluiten van een reisverzekering bij een andere verzekeringmaatschappij, deelname aan wildwaterkajakken en brandingkajakken verzekerd is.
 
Reis- en annuleringsverzekering voor Belgische deelnemers
Ook Belgische Europagaai deelnemers kunnen zich via de Europeesche verzekeren. 
  • BELANGRIJK
    In België geldt een andere wetgeving ten aanzien van Zorgverzekeringens. In tegenstelling tot de Nederlandse zorgverzekering is een ziektekostenverzekering met buitenlanddekking niet vanzelfsprekend. Heeft een Belgische deelnemer geen buitenlanddekking dekking in zijn/hjaar zorgverzekering, dan is de dekking geneeskundige kosten ook op niet op de bij de Europeesche reisverzekering afgesloten reisverzekering van toepassing.
  • Voor deelnemers uit België moet daarom altijd de zogenaamde Grensbewonersclausule worden afgegeven.
Buitenlandse vakanties
Voor vakanties, cursussen en activiteiten die bij Europagaai - HD Kanosport - Schoorlactief geboekt worden en die buiten Nederland plaats vinden stellen wij een passende reisverzekering waarin de activiteit gedekt is verplicht. Ook raden wij uitdrukkelijk aan een annuleringsverzekering af te sluiten. Neemt u een allrisk annuleringsverzekering dan dekt de verzekering bij genoemde verzekerde redenen 100% de schade, maar ook bij een door u te bepalen aanvullende reden 75% van de schade.
 
Vakanties in Nederland
Voor vakanties, cursussen en activiteiten die bij Europagaai - HD Kanosport - Schoorlactief geboekt worden en die binnen Nederland plaats vinden adviseren wij een passende reisverzekering af te sluiten waarin de activiteit gedekt is. Ook raden wij uitdrukkelijk aan een annuleringsverzekeringen af te sluiten. Neemt u een allrisk annuleringsverzekering dan dekt de verzekering bij genoemde verzekerde redenen 100% de schade, maar ook bij een door u te bepalen aanvullende reden 75% van de schade.
 
Groepen
Voor alle sporten en activiteiten met een verhoogd risico zoals: wildwaterkajakken, brandingkajakken, raften, golfsurfen en mountainbiken is het verplicht dat je een reisverzekering hebt afgesloten waarin het verhoogde risico is gedekt is. Neem bij twijfel contact op met de verzekeringmaatschappij waar je een verzekering afgesloten hebt of wilt gaan afsluiten.
 
Extra clausule
Sluit je een reis-annuleringsverzekering via onze website bij de Europeesche af dan is een extra clausule niet nodig. Sluit je bij een andere verzekeringmaatschappij een verzekering af, dan is het raadzaam of te controleren of het afsluiten van een extra clausule noodzakelijk is. Termen die verzekeringmaatschappijen m.b.t. sporten en activiteiten met een verhoogd risico gebruiken lopen uiteen. Voorbeelden zijn:
- Bijzondere sporten
- Adventure & Survivalverzekering
- Uitdagende sporten
- Winter(sport)
- Risicosporten
 
Verzekering Afsluiten