Verzekering

Verzekering

Nederlands reis- en annuleringsverzekering
Bij een reis-/annuleringsverzekering afgesloten via onze website zijn alle door Europagaai aangeboden vakanties, activiteiten en cursussen standaard meeverzekert. Een aanvullende verzekering is dus niet nodig! Let er op dat bij het afsluiten van een reisverzekering bij een andere verzekeringmaatschappij, deelname aan wildwaterkajakken en brandingkajakken verzekerd is.
 
Belgische reis- en annuleringsverzekering
Ook Belgiesche en Duitse Europagaai klanten kunnen zich via onze website bij de Europeesche verzekeren. Kijk hier voor meer informatie hierover.
 
Buitenland
Voor vakanties, cursussen en activiteiten die bij Europagaai - HD Kanosport - Schoorlactief geboekt worden en die buiten Nederland plaats vinden stellen wij een passende reisverzekering verplicht. Ook raden wij uitdrukkelijk aan een annuleringsverzekering af te sluiten. Neemt u een allrisk annuleringsverzekering dan dekt de verzekering bij gegronde reden niet alleen 100% de schade, maar ook bij een door u te bepalen aanvullende reden 70% van de schade.
 
Nederland
Voor vakanties, cursussen en activiteiten die binnen Nederland plaats vinden raden wij uitdrukkelijk aan een reis- en/of annuleringsverzekeringen, of allrisk annuleringsverzekering af te sluiten.
 
Groepen
Voor alle sporten en activiteiten met een verhoogd risico zoals: wildwaterkajakken, brandingkajakken, raften, golfsurfen en mountainbiken is het verplicht dat je een reisverzekering hebt afgesloten waarin het verhoogde risico is gedekt is. Neem bij twijfel contact op met de verzekeringmaatschappij waar je een verzekering afgesloten hebt of wilt gaan afsluiten.
 
Extra clausule
Sluit je een reis-annuleringsverzekering via onze website bij de Europeesche af dan is een extra clausule niet nodig. Sluit je bij een andere verzekeringmaatschappij een verzekering af, dan is het raadzaam of te controleren of het afsluiten van een extra clausule noodzakelijk is. Termen die verzekeringmaatschappijen m.b.t. sporten en activiteiten met een verhoogd risico gebruiken lopen uiteen. Voorbeelden zijn:
  • Bijzondere sporten
  • Adventure & Survivalverzekering
  • Uitdagende sporten
  • Winter(sport)
  • Risicosporten
 
Verzekering Afsluiten